Gość: aga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 11:45 Witam Czy wiecie kiedy najlepiej jest jechac w gory ( najchętniej Tatry) aby zobaczyć kwitnące krokusy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackussi Re: krokusy 29.02.04, 08:20 Dwa lata temu byłem dokładnie 01.04..Szafranów było co niemiara.Dolina chochołowska wyglądała cudownie a do Chochołowskij szedłem z Kościeliskiej przez Iwaniacką, na dole szafrany , na górze śnieg i wspaniałe słońce. Ale radzę dzwonic do znajomego górala aby się dowiedzieć czy zaczynają kwitnąć i jechać w odpowiedniej chwili. A może na tym forum sie dowiesz? Pozdrawiam .....sterem, żeglarzem, okrętem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: krokusy 27.03.04, 12:02 ja kiedyś byłam w pierwszą niedzielę kwietnia (nie pamiętam dokładnej daty). Ależ było pięknie! Słyszałam, ze w Chochołowskiej jest dużo krokusów, ale nie spodziewałam się, ze jest to dosłownie dywan z kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: krokusy 01.04.04, 14:15 A j byłem pod koniec kwietnia na długi weekend i też kwitły. No ale wtedy zima duzo śniegu było i z Szpiglasu prawie pod samiuśkie schronisko na tyłkach po śniegu zjezdzaliśmy ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: krokusy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 19:43 Krokusy są aż do początków maja, ale chyba najlepiej jechać w połowie kwietnia. Jednak dużo zależy od tego jaka była zima - czy dużo śniegu? jak długo utrzymywał się mróz? itp. Tak więc przydałoby sie dowiedzieć telefonicznie czy już są i jak dużo :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
gienia10 Re: krokusy 09.04.04, 12:36 www.skialpinizm.pl/krokusy/ komentarz zbyteczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: krokusy IP: 195.245.222.* 09.04.04, 12:44 w zeszłym roku w ostatnim tygodniu kwietnia były. a w tej sprawie na forum Zakopane jest wątek, poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś