Dodaj do ulubionych

Tatry - wrzesień

29.08.10, 19:51
Witam;) chciałabym wybrać się w Tatry we wrześniu,
niestety znajomi nie są zwolennikami gór, a samotne wycieczki ani nie są tak przyjemne ani bezpieczne.
Z braku towarzystwa nie mam też okazji zbyt często odwiedzać góry, a tęsknię za nimi:) Moje wędrówki są amatorskie, ale lubię też sprawdzać się na bardziej wyczerpujących trasach. Najdłuższa trasa jaką pokonałam to ze schroniska Ornak, przez Czerwone Wierchy, Kasprowy do schroniska w Murowańcu. Ciężko było, ale przyjemność z takiego przejścia niesamowita.
Interesuje mnie wejście na Zawrat, Świnicę ale nie tylko;) Prostsze trasy na rozgrzanie jak najbardziej też mile widziane;)
Chciałabym się najpierw zorientować czy jest ktoś chętny w ogóle na taki wypad?
(email: jaszczur_majorka@yahoo.com)
Obserwuj wątek
    • jaszczur_majorka Re: Tatry - wrzesień 31.08.10, 14:11
      Wyjazd planowany jest na 9-13 września. Jeśli ktoś chciałby się dołączyć to proszę pisać:)
      • zdanka1 Re: Tatry - wrzesień 01.09.10, 09:07
        Wejscie na Zawrat miedzy 9a 13 wrzesnia moze być dosc
        problematyczne, bo spadł snieg - pewnie sie stopi, ale roznie to we
        wrzesniu bywa.
    • facet-net Re: Tatry - wrzesień 01.09.10, 11:44
      Czesc ... chetnie bym sie wybrał w Tatry :) Bylem juz w tym roku.
      Mam doswiadczenie w chodzeniu i nie boje sie dluzszych tras :)
      Pytanie tylko o pogode, bo Zawrat, czy Swinica we wrzesniu jak
      najbardziej :)Tylko tak wstepnie mowia ze ladna pogoda ma byc w
      drugiej polowie. Osobiscie wybralbym sie dokonczyc Orla Perc, ale
      dostosuje sie do oczekiwan grupy jezeli uda sie taka tu zebrac ...
      • jaszczur_majorka Re: Tatry - wrzesień 02.09.10, 17:46
        Niestety, pogoda nie sprzyja. Te szlaki, które najbardziej mnie interesowały są przysypane śniegiem, znam swoje możliwości, i czasami w górach lepiej odpuścić, ze względów bezpieczeństwa. Póki co się wstrzymałam, głównie ze względu na pogodę. W tamtym roku byłam we wrześniu i była dużo bardziej sprzyjająca pogoda. W tym roku takiego szczęścia już nie mam;/
        • facet-net Re: Tatry - wrzesień 03.09.10, 09:29
          A nie myslalas o drugiej polowie wrzesnia ..np. po 20 ..? niby ma byc juz ladnie .... hm?
          • jaszczur_majorka Re: Tatry - wrzesień 06.09.10, 10:17
            Druga połowa września oraz późniejsze terminy niestety już mi nie pasują;/..
          • martuniakl1 Re: Tatry - wrzesień 13.09.10, 19:28
            to wspaniale:) to mój nr gg 13875571 tak będzie prościej konwersować.

pozdrawiam M.
      • martuniakl1 Re: Tatry - wrzesień 12.09.10, 06:37
        Witaj:)
        a co powiesz na wyjazd 17-19? co prawda w niektórych partiach gór jest nadal śnieg, ale może do przyszłego tygodnia już bedzie lepiej :) Orlą zdobyłam w sierpniu- niesamowite widoki:)
        to mój adres maila ( martuniakl1@o2.pl ), jak tylko bedziesz nadal chętny na wyjazd napisz.
        pozdrawiam Marta
    • krzysztof26133 Re: Tatry - wrzesień 13.09.10, 19:04
      hej ogloszeniw aktualne ja bym sie pisal
      • martuniakl1 Re: Tatry - wrzesień 13.09.10, 19:24
        jak najbardziej aktualne:) do Zakopanego zamierzam dotrzeć w piątek tak na 09, zostawić rzeczy w pensjonacie i na szlak wyruszyć. to mój nr gg 13875571 tak będzie prościej

pozdrawiam M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka