d_rydz 27.05.04, 10:51 mam jeszcze jedno pytanko, czy ktos może z Was wie jaka jest pogoda w środku śłowacji i jak przedstawiaja sie warunki turystyczne w Słowackim Raju?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
istotka Re: Słowacki Raj 28.05.04, 08:25 Co do pogody, to w zeszłym roku było tak samo, jak w Polsce, a warunki - hmmm... Niby sporo tego (hoteli, campingów, gosp. agroturystycznych), ale ze standardami bywa różnie (zwł. pól namiotowych), a ceny też wcale nie takie różowe, jak w przewodnikach piszą. Ale piwo faktycznie tanie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Słowacki Raj IP: *.bg.us.edu.pl 01.06.04, 14:08 Czy polecanie przejście Słowackiego Raju w rękawiczkach czy bez, na łańcuchach? Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: Słowacki Raj 01.06.04, 21:28 Ja tam chodziłam bez, choć potem brudne ręce miałam:) A jak deszcz padał, to śmierdziały trochę rdzą(i łańcuchy i ręce). Ale chodziłam też w zwyczajnych butach, więc pewnie po prostu się nie znam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Słowacki Raj IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.04, 23:02 Do lowackiego raju mozna spokojnie isc w adidaskach. To taki małpi gaj. Rękawiczki sie przydadzą na naprawdę zimnych łańcuchach w prawdziwych górach. Aha - oby tlyko pogoda dopisała, bo jak poprada pare dni to sie brodzi w korytach rzek:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Słowacki Raj 04.06.04, 16:37 Jest taki pensjonat w miejscowosci Spiskie Tomaszowce, tanio i blisko szlakow. Ja bylam 2 tygodnie, w lipcu. Pogoda byla dobra, tylko ze 3-4 dni padalo. Zadnych gadzetow nie trzeba bylo brac. Ale jest tam fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Słowacki Raj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.04, 10:06 Czy wiek ktoś jak dojechać do Słowackiego Raju z Zakopanego albo z Popradu? Do jakiej miejscowości udac się najlepiej i czym tam może dojechać osoba niezmotoryzowana. I macie moze namiary na jakies kempingi w tamtych okolicach. Ja słyszałam o kempingu w Podlesoku, był ktoś? jakie ceny i warunki i jak tam dotrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: Słowacki Raj 05.06.04, 10:39 Ja mogę polecić dojazd pociagiem do Koszyc, a potem "zeleznicą" do Słowackiego Raju, a już po nim autobusami - trochę to wszystko tańsze niż w Polsce. Co do Podlesoka, to na kempingu tam nie byłam, byłam za to w Dedinkach i Cingov. Ceny ujdą, mniej więcej takie, jak w Polsce (nie wiem jeszcze, jak korona w tym roku stoi), warunki - hmm, z tym bywa różnie. Przede wszystkim łazienki są często dość prowizoryczne (tam gzie byłam toalety to były takie blaszane baraki, po 6 sztuk), za prysznice często płaciłam oddzielnie(ale przynajmniej była ciepła woda, jak były wliczone w cenę, to ciepła woda była tak ok. od 6 do 6.20). Z położeniem też różniście, w Dedinkach pole namiotowe było na górce(!), dosyć nawet stromej:) Za to nie miałam problemu z dogadaniem się, byle mówic po polsku (spróbowałam po angielsku i pani w kiosku wybitnie sie spłoszyła:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Słowacki Raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:56 Wybieram się w tym roku do Słowackiego Raju. Czy myślicie, że poradzi tam sobie 7-letnie, w miarę sprawne dziecko? Które szlaki ewentualnie odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Słowacki Raj IP: *.dalmor.pl 16.06.04, 07:49 Oczywiście że sobie poradzi. Rok temu byliśmy z dwójką dzieci 9 i 10 lat. Przeszliśmy większość szlaków. Mieszkaliśmy w "Hrabuszicach". Z pobytu dzieciaki były zadowolone, do dziś wspominają Suchą Bele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Słowacki Raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 09:36 A czy szliście z dziecmi szlakiem wzdłuż rzeki Hornad? Mamy duża ochotę na ten szlak, ale czytaliśmy, że są tam dość eksponowane platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Słowacki Raj IP: *.gdynia.mm.pl 16.06.04, 20:27 Hej! Slowacki raj to wlasnie taki małpi gaj dla zabawy dla dzieci. Jezeli przypilnujesz to napewno sobie poradza. Odpowiedz Link Zgłoś