Dodaj do ulubionych

Słowacki Raj

27.05.04, 10:51
mam jeszcze jedno pytanko, czy ktos może z Was wie jaka jest pogoda w środku
śłowacji i jak przedstawiaja sie warunki turystyczne w Słowackim Raju??
Obserwuj wątek
    • istotka Re: Słowacki Raj 28.05.04, 08:25
      Co do pogody, to w zeszłym roku było tak samo, jak w Polsce, a warunki - hmmm...
      Niby sporo tego (hoteli, campingów, gosp. agroturystycznych), ale ze
      standardami bywa różnie (zwł. pól namiotowych), a ceny też wcale nie takie
      różowe, jak w przewodnikach piszą. Ale piwo faktycznie tanie było:)
      • Gość: Tomek Re: Słowacki Raj IP: *.bg.us.edu.pl 01.06.04, 14:08
        Czy polecanie przejście Słowackiego Raju w rękawiczkach czy bez, na łańcuchach?
        • istotka Re: Słowacki Raj 01.06.04, 21:28
          Ja tam chodziłam bez, choć potem brudne ręce miałam:) A jak deszcz padał, to
          śmierdziały trochę rdzą(i łańcuchy i ręce).
          Ale chodziłam też w zwyczajnych butach, więc pewnie po prostu się nie znam:)
          • Gość: Lekito Re: Słowacki Raj IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.04, 23:02
            Do lowackiego raju mozna spokojnie isc w adidaskach. To taki małpi gaj.
            Rękawiczki sie przydadzą na naprawdę zimnych łańcuchach w prawdziwych górach.

Aha - oby tlyko pogoda dopisała, bo jak poprada pare dni to sie brodzi w
            korytach rzek:)

Pozdrawiam.
    • brasilka2 Re: Słowacki Raj 04.06.04, 16:37
      Jest taki pensjonat w miejscowosci Spiskie Tomaszowce, tanio i blisko szlakow.
      Ja bylam 2 tygodnie, w lipcu. Pogoda byla dobra, tylko ze 3-4 dni padalo.
      Zadnych gadzetow nie trzeba bylo brac. Ale jest tam fajnie...
    • Gość: ola Re: Słowacki Raj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.04, 10:06
      Czy wiek ktoś jak dojechać do Słowackiego Raju z Zakopanego albo z Popradu? Do
      jakiej miejscowości udac się najlepiej i czym tam może dojechać osoba
      niezmotoryzowana. I macie moze namiary na jakies kempingi w tamtych okolicach.
      Ja słyszałam o kempingu w Podlesoku, był ktoś? jakie ceny i warunki i jak tam
      dotrzeć?
      • istotka Re: Słowacki Raj 05.06.04, 10:39
        Ja mogę polecić dojazd pociagiem do Koszyc, a potem "zeleznicą" do Słowackiego
        Raju, a już po nim autobusami - trochę to wszystko tańsze niż w Polsce. Co do
        Podlesoka, to na kempingu tam nie byłam, byłam za to w Dedinkach i Cingov. Ceny
        ujdą, mniej więcej takie, jak w Polsce (nie wiem jeszcze, jak korona w tym roku
        stoi), warunki - hmm, z tym bywa różnie. Przede wszystkim łazienki są często
        dość prowizoryczne (tam gzie byłam toalety to były takie blaszane baraki, po 6
        sztuk), za prysznice często płaciłam oddzielnie(ale przynajmniej była ciepła
        woda, jak były wliczone w cenę, to ciepła woda była tak ok. od 6 do 6.20). Z
        położeniem też różniście, w Dedinkach pole namiotowe było na górce(!), dosyć
        nawet stromej:) Za to nie miałam problemu z dogadaniem się, byle mówic po
        polsku (spróbowałam po angielsku i pani w kiosku wybitnie sie spłoszyła:)))
        • Gość: Olo Re: Słowacki Raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:56
          Wybieram się w tym roku do Słowackiego Raju. Czy myślicie, że poradzi tam sobie
          7-letnie, w miarę sprawne dziecko? Które szlaki ewentualnie odradzacie?
          • Gość: Gosia Re: Słowacki Raj IP: *.dalmor.pl 16.06.04, 07:49
            Oczywiście że sobie poradzi. Rok temu byliśmy z dwójką dzieci 9 i 10 lat.
            Przeszliśmy większość szlaków. Mieszkaliśmy w "Hrabuszicach". Z pobytu
            dzieciaki były zadowolone, do dziś wspominają Suchą Bele.
            • Gość: Olo Re: Słowacki Raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 09:36
              A czy szliście z dziecmi szlakiem wzdłuż rzeki Hornad? Mamy duża ochotę na ten
              szlak, ale czytaliśmy, że są tam dość eksponowane platformy.
              • Gość: Lekito Re: Słowacki Raj IP: *.gdynia.mm.pl 16.06.04, 20:27
                Hej! Slowacki raj to wlasnie taki małpi gaj dla zabawy dla dzieci. Jezeli
                przypilnujesz to napewno sobie poradza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka