Dodaj do ulubionych

Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją

24.07.12, 14:27
Witam
W sierpniu wybieram się w góry. Siedzę teraz i obmyślam trasy wycieczek.
Wymyśliłam sobie , że pojadę z mojej Bukowiny do Nowego Targu a później do Niedzicy. Niestety nie mam samochodu i muszę pojechać komunikacją miejską.
Moje pytanie jest do osób, które kiedyś odbyły podobną podróż bądź są troszkę obeznane z tamtymi okolicami.

Jak dojechać z Nowego Targu do Niedzicy, gdzie wysiąść (jaki przystanek) i gdzie złapać autobus do Niedzicy (również nazwa przystanku)???

Mam też drugie pytanie, czy z Niedzicy da się popłynąć statkiem do Czorsztyna?

Z góry dziękuje za inteligentne odpowiedzi, które udzielą mi odpowiedzi na zadane pytanie.
Obserwuj wątek
    • emilcia866 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 24.07.12, 15:39
      Znalazłam, na Targeo.
      Przystanek na którym wysiadam z autobusu z Bukowiny to [NOWY TARG] Al. Tysiąclecia (przed rondem),
      skręcam na rondzie w prawo i wsiadam do autobusu z przystanku [NOWY TARG] ul. Jana Pawła II w kierunku Niedzicy...
      ... mam nadzieję, że dobrze kombinuje, jeśli ktoś wie coś o tej trasie proszę o wpis :-)
      • janusz.g-1 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 25.07.12, 13:19
        Wow, blondynka na forum, która wszędzie chciałaby dojechać komunikacją miejską... I pewnie jeszcze z Warszawy.

O czymś takim jak rozkład jazdy słyszałaś?
        www.e-podroznik.pl/
        • emilcia866 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 25.07.12, 14:29
          Oczywiście... wiedziałam, że będą takie 'życzliwe' odpowiedzi. Tak się składa, że wchodziłam na tę stronę i tam nie działa mapa. Nie widzę przystanków.
          • emilcia866 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 25.07.12, 14:31
            Panom WSZECHWIEDZĄCYM dziękuje za rady!
            • janusz.g-1 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 25.07.12, 15:08
              Po co ci mapa? Tak trudno znaleźć Dworzec Autobusowy w Nowym Targu?

A jak nie dasz rady bez mapy, to znajdź ją sobie na innej stronie. Znasz coś takiego jak Google? A najlepiej kup w księgarni - chyba nie wybierasz się w góry bez mapy?
              • emilcia866 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 27.07.12, 12:44
                Oczekiwałam tylko odpowiedzi na pytanie, myślałam, że na tym forum dowiem się od osób, które kiedyś były w Niedzicy jak dojechać komunikacją miejską (nazwy przystanków). Wydawało mi się, że w internecie można poprosić kogoś o życzliwą radę.
                Ale trafiłam na chama i prostaka, który bardzo lubi poniżać innych. Od samego początku mi ubliżasz.
                Skoro jesteś taki mądry, a wychodzi na to , że tak skoro znasz google i e-podróżnika (!!!) i wiesz, że mapę kupuje się w księgarni (!!!) to daj sobie spokój i nie pisz już na moim poście, bo twoje wpisy do niczego mi się nie przydały.
                • janusz.g-1 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 27.07.12, 17:42
                  Rozumiem, że nadal nie znalazłaś lokalizacji tego dworca w Nowym Targu? Nazwy przystanków na trasie autobusów (niestety, nie komunikacji miejskiej) też byś znała, gdybyś kliknęła w odpowiednią zakładkę na e-podróżniku. Zgadnij, jaką? No i zauważ, że to nie ja ci ubliżam - to życie nieustannie ubliża twojej inteligencji :-))

BTW, gdybyś poważnie potraktowała moje wskazówki, już dawno znalazłabyś odpowiedzi na swoje dylematy. Mimo wszystko i tak cieszę się, że doceniłaś moją mądrość na podstawie faktu, że znam coś takiego jak Google :-)
        • a_gdzies_sie_ty_sie_ulung Re: ale dales glos, chlopcze 27.07.12, 20:56
          janusz.g-1 napisał:

> Wow, blondynka na forum, która wszędzie chciałaby dojechać komunikacją miejską.
          > .. I pewnie jeszcze z Warszawy.

Dlaczego konsekwentnie udowadniasz na Forum ze jestes glabem?
          • janusz.g-1 Lustro się zepsuło? 27.07.12, 22:00
            Wow, widzę, że nasz zawodowy troll przylazł także do tego wątku... Z jak zwykle merytorycznym komentarzem... :-)

a_gdzies_sie_ty_sie_ulung
            Zanim nazwiesz kogoś głąbem, zawsze wpierw zajrzyj do lustra :-))
            • sumire Re: Lustro się zepsuło? 29.07.12, 17:07
              a czy któryś z Twoich powyższych komentarzy był merytoryczny?...
              • janusz.g-1 Re: Lustro się zepsuło? 29.07.12, 18:27
                A twój jest?

Jakbyś była w stanie zrozumieć moje komentarze, to nie zadawałabyś głupich pytań.
                • sumire Re: Lustro się zepsuło? 29.07.12, 18:48
                  fakt, czas chyba przyzwyczaić się, że na tym forum od pewnego czasu można jedynie oberwać od górskich specjalistów z bożej łaski, którzy uważają za stosowne każdemu dowalić, zwłaszcza, gdy zadaje pytanie zbyt proste dla takich geniuszy gór - natomiast po rzeczowe polemiki i konkretną wiedzę lepiej udać się gdzie indziej. trochę szkoda.
                  • janusz.g-1 Re: Lustro się zepsuło? 29.07.12, 22:25
                    Ale to ty weszłaś do tej dyskusji i od razu w pierwszym poście rozpoczęłaś "dowalanie". Więc po co te krokodyle łzy teraz? Ja wiem, że identyfikujesz się (łatwo się domyślić, dlaczego) z sierotą, która nie potrafi nawet kliknąć w odpowiednią zakładkę w rozkładzie jazdy, żeby znaleźć listę przystanków na trasie autobusu, ale zapewniam cię, że ktoś taki na żadnym forum nie zostałby ciepło przyjęty. No, chyba że na forach dla takich właśnie blondynek, ale nad przydatnością porad na nich postawiłbym wielki znak zapytania.

Ja przynajmniej udzieliłem jakichś wskazówek, gdzie co szukać (jak na razie jako jedyny), ty - żadnych.
      • andree_1 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 03.08.12, 22:56
        emilcia866 napisała:

> Znalazłam, na Targeo.
        > Przystanek na którym wysiadam z autobusu z Bukowiny to [NOWY TARG] Al. Tysiącle
        > cia (przed rondem),
        > skręcam na rondzie w prawo i wsiadam do autobusu z przystanku [NOWY TARG] ul. J
        > ana Pawła II w kierunku Niedzicy...
        > ... mam nadzieję, że dobrze kombinuje, jeśli ktoś wie coś o tej trasie proszę o
        > wpis :-)
        Tak dobrze kombinujesz, możesz dojechać busem.Z Niedzicy do Czorsztyna dopłyniesz statkiem.
        • emilcia866 Re: Wycieczka do Niedzicy - dojazd komunikacją 06.08.12, 17:05
          andree_1 - dziękuję za odpowiedź :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka