czarnybrylant
29.08.12, 17:07
Witam Wszystkich,
chciałabym wybrać się gdzieś w górską okolicę. Szukam miejsca, gdzie mogłabym pochodzić po niezbyt wysokich górach, ale też przejść się jakąś zapomnianą dolinką czy po prostu usiąść gdzieś na łące, patrzeć na góry i nie myśleć o niczym :) Zdecydowanie nie szukam tłumów na szlakach, pubów, grilli itp. atrakcji. Byłam już zdecydowana na Piwniczną (tylko jako miejsce noclegu, bo chyba jest dobrą bazą wypadową), ale zorientowałam się, że właściwie nie mam z nią dobrego połączenia (jestem zdana na komunikację publiczną z Lublina, ostatecznie z Rzeszowa lub Krakowa). I wróciłam do punktu wyjścia - gdzie jechać??? Znam już trochę Beskid Niski (ale raczej mniej niż więcej), kondycja w tym roku raczej nie pozwoli mi zrobić sobie rajdu po wysokich partiach Bieszczad. Przeczytałam kilka wątków tutaj, niektórzy polecają Beskid Żywiecki, zupełnie jednak nie znam tego regionu i nie wiem czy znajdę tam to czego szukam. Naprędce wymyśliłam Gorce - mam tam chyba lepszy dojazd, ale czy są one bardzo "wymagające"? Stąd moja wielka prośba do tych z Was, którzy lepiej znacie polskie góry - gdzie pojechać, żeby trochę pochodzić, ale też nacieszyć się przyrodą, ciszą, zapachem lasu? Przy okazji czy moglibyście polecić mi miejscowość z której można robić jednodniowe wycieczki?
Będę Wam ogromnie wdzięczna. Chciałam wyjechać za kilka dni, a mój plan spalił na panewce.
Pozdrawiam wszystkich miłośników gór.