Dodaj do ulubionych

Wielka Fatra

02.05.13, 19:40
Pilnie poszukuję chętnych na kilkudniową niskobudżetową wyprawę po najważniejszych szczytach tego wspaniałego pasma górskiego. Proponuję start 6 maja z Nowego Targu w kierunku Ruzomberoka (dowolny środek lokomocji), spanie w namiotach lub szałasach na szlaku.
Michał (30 lat)
Obserwuj wątek
    • felis_silvestris Re: Wielka Fatra 13.05.13, 20:40
      No i po wszystkim. Pogoda dopisała, widoki rewelacyjne a szlaki puściuteńkie - w ciągu tych kilku dni spotkałem tylko dwójkę Słowaków. Namiot nie przydał się gdyż po drodze nie brakuje różnego rodzaju szałasów i chatek. Szkoda tylko że nikt nie zdecydował się dołączyć do mnie, zawsze wędrówka w towarzystwie osób kochających góry jest ciekawsza i przyjemniejsza. Ale może innym razem się uda kogoś zwerbować lub dołączyć się, bo tu gdzie mieszkam niestety nie ma górołazików.
      Następną wyprawę w góry (być może również naszych południowych sąsiadów, zawsze to spokojniej na szlaku, no i jest po czym wędrować) planuję na okres wakacyjny. Jeśli znajdzie się jakaś osoba, która tak samo jak ja nie ma z kim dzielić górskiej pasji to zapraszam do kontaktu na forum.
      • bucegi08 Re: Wielka Fatra 14.05.13, 20:34
        Witaj! Też bardzo lubię słowackie góry - po części w tym roku byłem w V. Fatrze, ale zimą i głównie na nartach. Mi także notorycznie brakuję towarzystwa górskiego. Bardzo chętnie wybiorę się w góry (tak plecak namiot). Najchętniej około połowy października, ale w sierpniu też byłoby możliwe np. Kremnickie Vrchy i Vtacnik... choć i czeska Szumawa ponoć fajna jest. Oczywiście gdzie to do dogadania. Paweł z Warszawy możesz pisać: wichren@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka