Dodaj do ulubionych

Bieg Granią Tatr

19.08.13, 00:23
Bieg Granią Tatr

Trasa: Doliny Chochołowskiej i dalej eksponowanymi terenami grani Tatr Zachodnich przez Czerwone Wierchy, Kasprowy Wierch, Dolinę Gąsienicową, Krzyżne, Dolinę Roztoki, Wodogrzmoty Mickiewicza, Dolinę Waksmundzką, Dolinę Suchej Wody, Nosalową Przełęcz do Kuźnic.

Wg moich wyliczeń na podstawie Kalkulatora szlaków było to 78.4 km i 4750 metrów podejść, co teoretycznie powinno zająć turyście 27.5 h.

Zwycięzca, Piotr Sobczyk dotarł do mety po 9 h 19 min.

Cóż. Ten bieg to naprawdę spory wysiłek. Zapewne wytrenowany turysta zmieściłby się w limicie biegu, 17 godzinach. Ale osiągnięty czas budzi szacunek i podziw.

Kornel
Obserwuj wątek
    • jabolkn Re: Bieg Granią Tatr 19.08.13, 13:19
      kornel-1 napisał:

> Trasa: Doliny Chochołowskiej i dalej eksponowanymi terenami grani Tatr Zachodn
      > ich przez Czerwone Wierchy, Kasprowy Wierch, Dolinę Gąsienicową, Krzyżne, Dolin
      > ę Roztoki, Wodogrzmoty Mickiewicza, Dolinę Waksmundzką, Dolinę Suchej Wody, Nos
      > alową Przełęcz do Kuźnic.

> Zwycięzca, Piotr Sobczyk dotarł do mety po 9 h 19 min.
      >

BRAWO Kornel
      jaki byl Twoj czas ?
      • kornel-1 Re: Bieg Granią Tatr 19.08.13, 17:52
        Ja nie biegłem. Cienki bolek jestem.

Dlaczego brawo?

k.
        • jabolkn Re: Bieg Granią Tatr 20.08.13, 09:54
          kornel-1 napisał:

> Dlaczego brawo?

myslalem ze Ty takze biegales
          • kornel-1 Re: Bieg Granią Tatr 20.08.13, 10:45
            E, nie.

Lista uczestników jest tutaj: Bieg Granią Tatr. W ogóle tam trzeba przejść jakieś kwalifikacyjne biegi. A mnie to nie kręci.

Swoją drogą... niezbyt trafna nazwa ta "grań Tatr". W dużej części przebiega po dolinach...
            Bieg im.JPII to sprawdzona nazwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka