Gość: bokow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:38 Mam okazję, no nie wiem właśnie czy to jest okazja, kupić buty tej firmy za 250 zł.,ale nie słyszałam otej firmie.Może znacie ją? To dobra firma? Proszę o pomoc. DziEki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 23.09.05, 15:16 www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/417;jsessionid=59AD475A2CABF1B093F73BAC74545526?productReferer=Producer&context=0 te buty masz na myśli?? membrana nie znana, podeszwa też, jeśli mają to być buty w tatry wysokie to szkoda kasy, ogólnie szkoda kasy. za niewiele wiecej kupisz buty tu www.hanzel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokow Re: KEFAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:26 Nie, nie o te buty chodzi, te które mogę kupić mają podeszwe "VIBRAB", ale też nie wiem czy to dobrze, czy źle. Proponuje mi je moja kuzynka, która dostała je w nagrode za zdjęcia i reportaż z Mongoli na zlocie podróżników w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
duizm Re: KEFAS 23.09.05, 23:41 Jeśli to "VIBRAB" to lepiej nie ryzykować, jeśli "VIBRAM" to 250 zł brzmi atrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 11:00 Samo Vibram ie wiele znaczy firma ta produkuje podeszwy do róznych butów i są one przeznaczone do różnych podłoży więc określ na jakie szlaki je potrzebujesz. Buty w góry na granity powinny mieć głęboki bieżnik(np sklepy Horyzont mają przy stoisku z butami taką pochylnie wyłożooną róznymi skałkami gdzie możesz sprawdzić czy przy zejściu plce nie uderzają o przód buta i czy nie ślizgaja się na skale) W mojej opini taką podeszwa jest Vibram Bifida nadaje się idealnie do wedrówek po wysokich Tatrach jak i Bieszczadach. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokow Re: KEFAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:46 Przeprasz, chodzilo oczywiście o VIBRAM. Nie jestem bardzo doświadczona w chodzeniu po górach i nigdy nie miałam firmowych butów, stąd moje pytania.Mam na swoim koncie kilka szczytów, a że wracam co roku w góry postanowiłam w końcu troszke zainwestować w swój ubiór i a mam zamiar wejść na Rysy w przyszłym roku i chciałaby kupić jakies fajne buty:))) Pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 15:12 Tu masz wzory podeszw Vibram, porównaj i napisz czy lub do jakiej podobna jest ta z butów Kefas-a KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 15:12 Hi hi tu masz link www.bestard.com/tecnologiaSuelas.php3 KA Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: KEFAS 27.09.05, 15:10 Mam Kefasy od paru miesięcy. Wykonanie solidne. Membrana nie Gore tylko jakiś substytut ale wiadomo, że za tą cenę więcej chcieć nie można. Wygodne, łatwo dopasowały mi się do nogi, niezbyt ciężkie. Niestety, puściły po 4 godzinach chodzenia w rozmiękłym śniegu (akurat byłem w Tatrach w czasie sierpniowych opadów śniegu). Może nie tragicznie, ale trochę wilgotno było. Na razie solidnie je zaimpregnowałem ale z uwagi na piękną pogodę nie znam efektów. Odpowiedz Link Zgłoś