IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:38
Mam okazję, no nie wiem właśnie czy to jest okazja, kupić buty tej firmy za
250 zł.,ale nie słyszałam otej firmie.Może znacie ją? To dobra firma?
Proszę o pomoc.
DziEki.
Obserwuj wątek
    • Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 23.09.05, 15:16
      www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/417;jsessionid=59AD475A2CABF1B093F73BAC74545526?productReferer=Producer&context=0
      te buty masz na myśli??
      membrana nie znana, podeszwa też, jeśli mają to być buty w tatry wysokie to
      szkoda kasy, ogólnie szkoda kasy. za niewiele wiecej kupisz buty tu
      www.hanzel.pl
      • Gość: bokow Re: KEFAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:26
        Nie, nie o te buty chodzi, te które mogę kupić mają podeszwe "VIBRAB", ale też
        nie wiem czy to dobrze, czy źle. Proponuje mi je moja kuzynka, która dostała je
        w nagrode za zdjęcia i reportaż z Mongoli na zlocie podróżników w Gdańsku.
        • duizm Re: KEFAS 23.09.05, 23:41
          Jeśli to "VIBRAB" to lepiej nie ryzykować, jeśli "VIBRAM" to 250 zł brzmi
          atrakcyjnie.
          • Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 11:00
            Samo Vibram ie wiele znaczy firma ta produkuje podeszwy do róznych butów i są
            one przeznaczone do różnych podłoży więc określ na jakie szlaki je
            potrzebujesz. Buty w góry na granity powinny mieć głęboki bieżnik(np sklepy
            Horyzont mają przy stoisku z butami taką pochylnie wyłożooną róznymi skałkami
            gdzie możesz sprawdzić czy przy zejściu plce nie uderzają o przód buta i czy
            nie ślizgaja się na skale) W mojej opini taką podeszwa jest Vibram Bifida
            nadaje się idealnie do wedrówek po wysokich Tatrach jak i Bieszczadach.
            KA
            • billy.the.kid Re: KEFAS 26.09.05, 11:18
              a skąd ta nazwa VIBRAM?
              • Gość: bokow Re: KEFAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:46
                Przeprasz, chodzilo oczywiście o VIBRAM. Nie jestem bardzo doświadczona w
                chodzeniu po górach i nigdy nie miałam firmowych butów, stąd moje pytania.Mam
                na swoim koncie kilka szczytów, a że wracam co roku w góry postanowiłam w końcu
                troszke zainwestować w swój ubiór i a mam zamiar wejść na Rysy w przyszłym roku
                i chciałaby kupić jakies fajne buty:)))
                Pomóżcie proszę.
                • Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 15:12
                  Tu masz wzory podeszw Vibram, porównaj i napisz czy lub do jakiej podobna jest
                  ta z butów Kefas-a
                  KA
                  • Gość: KA Re: KEFAS IP: 217.153.16.* 26.09.05, 15:12
                    Hi hi tu masz link www.bestard.com/tecnologiaSuelas.php3
                    KA
    • kotek.filemon Re: KEFAS 27.09.05, 15:10
      Mam Kefasy od paru miesięcy. Wykonanie solidne. Membrana nie Gore tylko jakiś
      substytut ale wiadomo, że za tą cenę więcej chcieć nie można. Wygodne, łatwo
      dopasowały mi się do nogi, niezbyt ciężkie. Niestety, puściły po 4 godzinach
      chodzenia w rozmiękłym śniegu (akurat byłem w Tatrach w czasie sierpniowych
      opadów śniegu). Może nie tragicznie, ale trochę wilgotno było. Na razie solidnie
      je zaimpregnowałem ale z uwagi na piękną pogodę nie znam efektów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna