Dodaj do ulubionych

Zakopane - nie!!!

IP: *.dami / 81.15.189.* 10.04.06, 15:30
Ile bedzie luda w zakopanem w majowy weekend można wywnioskowac po ilości
wątków na forum, które cały czas się mnożą jka grzyby po deszczu. Te pytania
o kwatery, pensjonaty, normalnie słabi mnie...

A potem korki na Giewont, Kasprowy, Świnicę...

Trzeba bedzie uderzyć we wrześniu, najlepiej druga połowa, resztkim
studencików tylko zostaną na szlakach...
Obserwuj wątek
    • jusytka Mnie Zakopane rozczarowało ... 10.04.06, 16:14
      Kiedyś w studenckich czasach byłam zachwycona Tatrami, więc ciągnęło mnie tam
      jeszcze długo. Ostatnio jednak wybrałam się tam z rodziną i więcej czasu
      spedziłam w mieście - byłam rozcarowana komercyjnym charakterem miasta i
      góralami maksymalnie nastawionymi na zysk i to na każdym kroku :(
    • jerry.s Re: Zakopane - nie!!! 11.04.06, 14:36
      to olej Kasprowy, Swinice, Giewont ... a odwiedz Bobrowiec, Trzydniowianski,
      Wrota Chalubinskiego ... i spokoj gwarantowany ...

w Tatry nalezy wybierac sie wtedy, kiedy ma sie na to ochote ... warto tylko
      pomyslec czego sie oczekuje i gdzie to mozna znalezc ... a jak sie chce, to
      mozna zawsze

pzdr
      jerry.s
    • Gość: Ewa Re: Zakopane - nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:27
      Po to jest długi weekend, kazdy chce jechać gdzieś na parę dni, a ze Zakopane
      to miejscowosc znana to stad tyle ludzi, czy ładna jeszcze nie wiem, przekonam
      sie w długi weekend.
      • Gość: giew Re: Zakopane - nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:39
        I nie przekonasz się, bo nie zobaczysz nic oprócz nieprzebranego tłumu gawiedzi;))
        Będziesz stać w kolejce ko kolejki (linowej), do knajpy, do lodów, do picia, do
        wejścia na szlak, do fiakra itd.itd....;)) Miłego "wypoczynku";)
        • billy.the.kid Re: Zakopane - nie!!! 13.04.06, 09:28
          gwarantuje że znjdziesz miejsca gdzie nie będzie tłumów. chyba że krupówki i
          kilka bocznych uliczek.
          • nin15 Re: Zakopane - nie!!! 13.04.06, 13:18
            dol. pusta, za mnichem, cała białej wody i jaworowa. wychodząc rano unikasz tłumów ciągnących w bardziej komercyjne miejsca. da się przeżyć.
    • Gość: Mango Tatry- tak!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:26
      Cóż Zakopane, takie samo miasto jak inne, (sklepy, restauracje i inne
      atrakcje). Od kilku lat wczasy spędzam w tym mieście. Źle powiedziane, - sypiam
      w tym mieście, a wczasy mam w dzień na szlakach turystycznych. Po to, aby
      pochodzić po mieście, po lokalach i sklepach wcale nie trzeba wyjeżdżać, bo to
      się ma na codzień, albo przynajmniej dwa razy w tygodniu. Natomiast wędrówki po
      górach i przygody w czasie tych wycieczek oraz widoków nikt nam nie zabierze.
      Tłumy turystów (tzw. pielgrzymki) na Morskie Oko i inne, są do uniknięcia,
      wystarczy wstać o godz.8.00, zjeść i ruszyć w góry. Ponadto, są szlaki mało
      znane i mało uczęszczane, na które spokojnie można zabrać małe dzieci, tylko
      niestety trzeba wydać parę zł i kupić mapę turystyczną. Inna sprawa, że Górale
      też są ludźmi i też muszą z czegoś żyć.
      • billy.the.kid Re: Tatry- tak!!!! 14.04.06, 06:03
        jak mają frejerów z kasą to jakoś głupio czynili by nie zabierając tych ecie-
        pecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka