Dodaj do ulubionych

Do tych, co sie w gory przeprowadzili ....

IP: *.centertel.pl 02.09.06, 23:57
jak to jest juz po? Zastanwiamy sie nad przeprowadzka, bo gory kochamy ponad
wszystko, tu jest nasza praca i... wszystko, choc pochodzimy z centralnej
Polski. Nachodza mne takie watpliwosci: czy takiej przeprowadzki mozna
zalowac? Czy gory miga sie opatrzec, spowszedniec? Bo wiadomo jak jest z
wyjazdem. Jest adrenalina, przygoda, wyprawa, nieznane- rewelacja! a jak jest
jak juz sie w tych gorach mieszka dluzej? czy ktos moze nam powiedziec?
dzieki za opinie. Pozdrawiam. Tomek z rodzinka.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorka556 Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 07:36
      Ponad pół wieku mieszkałam na Wybrzeżu. Tatry były od święta,jeździłam w każde
      wakacje, potem wszystkie urlopy spędzałam w górach. 7 lat temu przeszłam na
      emeryturę i od razu przeniosłam się na stałe do Zakopanego wbrew opinii
      znajomych "starych drzew sie nie przesadza...itd". Wreszcie znalazłam swoje
      miejsce na świecie. Wydaje mi się, że Pana Boga za nogi chwyciłam. Góry nigdy
      się nie opatrzą. Moimi sąsiadami są rodowici górale. Oni, nawet ci wiekowi,
      zachwycają się na codzień górami, co prawda z daleka, bo ostatni raz byli tam
      na wycieczce szkolnej. Wierz mi, nie ma nic piękniejszego jak śniadanie w
      rzeźki ranek na ganku z widokiem na Giewont. Niekoniecznie musi być zaraz Orla
      Perć, bo zdaję sobie sprawę, że jeszcze trochę a zostaną mi tylko dolinki.
      Jeżeli tylko masz taką możliwość, to radzę Ci przenieś się, tu żyje się
      inaczej, bardziej na luzie, ludzie tak nie gonią. Ponadto oferta kulturalna
      jest bardzo bogata, ta darmowa też. Przyjeżdża wiele ciekawych osób, w końcu
      prędzej przyjmą zaproszenie do Z-nego, niż do Pcimia. Pozdrawiam.
      • Gość: Tomaszek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.centertel.pl 03.09.06, 12:12
        Dzieki Ci dorka za slowa, ktore utwierdzaja w przekonaniu, ze warto :)
        Gdyby jeszcze w Zakopcu nie bylo tak drogo jesli chodzi o nieruchomosci...
        Co to sa gazdoweczki? To cos do mieszkania? gdzies trafilem na posta tego
        billa, ktory pisal, ze byc moze kupi gazdoweczke za 50 tys. ;). fajnie by bylo.
        Dorka, a znasz moze jakies fajne biuro nieruchomosci? A Ty cos wybudowalas czy
        zamieszkalas w domu/bloku? Jesli mozesz zdradzic oczywiscie :)
        Pozdrawiam z ...wybrzeza
        Tomek
        • Gość: Marta M. Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: 193.24.196.* 03.09.06, 13:33
          Oj, Tomaszek trafiłeś w mój czuły punkt.
          Zamieszkać w górach - to marzenie mojego życia, ale z realizacją gorzej, ze
          względów finansowych oczywiście.
          W Zakopanem ceny są wręcz księżycowe, więc siłą rzeczy nie wchodzi to w
          rachubę, Beskid ewentualnie, ale to już inna bajka.
          • Gość: Adek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:30
            hej
            po 25 latach przeniosłem sie w ok Bielska.
            Mieszkam prawie pod Błatnia
            W kazdą wolna chwile mogę obcowa/c z pieknem beskidów
            a zimą...narty na wyciagniecie reki
            pozdrawiam
            adek
            • billy.the.kid Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... 03.09.06, 17:42
              a na cholere ci zakopane.-tu potrzeba milionera.popatrz po okiolicach
              gronia,bańskiej,łapszanki.
              • Gość: Andrzej Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.09.06, 19:24
                Zakopane jest dla snobów, więc wybierz coś w oddaleniu z widokiem na Tatry. Ja na emeryturze osiądę w Gorcach, w Tatry będzie niedaleko, a "klimat" normalny.
                • Gość: Tomaszek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.centertel.pl 03.09.06, 21:10
                  gorce tez o.k ale nie to samo ;).
                  Pozdr.
              • Gość: Tomaszek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.centertel.pl 03.09.06, 21:13
                Bez przeasady ;), jakies miliony sie znajda ;)
                Pozdrawiam. Ale pomysle o tym co podpowiedziales.
                A w Zakopane warto inwestowac.
            • Gość: Tomaszek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.centertel.pl 03.09.06, 21:18
              Bielsko samo w sobie nie jest interesujacym miastem,ale okolica faktycznie
              piekna.
              Nie wiem juz sam...
              Czy komercja i snobizm- Zakopane, czy moze wlasnie Beskid
              • Gość: Adek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:24
                Bielsko jest niewatpliwie ciekawsze niz miastpo z G Slaska skad pochodze
                Mieszkamy 8 km od centrum i gory czuc na kazdym kroku
                pzdr
          • Gość: Tomaszek Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... IP: *.centertel.pl 03.09.06, 21:16
            Beskid tez jest super i ma klimat, zwlaszcza Slaski, choc Zywieckim tez
            jestesmy zauroczeni. Czemu nie Beskid, Marta? Zawsze taniej. Ja poogladam
            dzialki i jesli kupie to teraz, bo kiedys to ceny siegna dalej niz Ksiezyc-
            takie sa prognozy.
            Pozdrawiam
            • billy.the.kid Re: Do tych, co sie w gory przeprowadzili .... 03.09.06, 21:29
              jeśki mowa o inwestowaniu to raczej na jakims fajnym forumie businessowym.no i
              te miliony.
            • Gość: Marta M. Re: Tomaszek IP: 193.24.196.* 03.09.06, 22:43
              Beskid Sląski i Zywiecki znamy i często tam bywamy, to nasze ukochane górki.
              Dwa lata temu już byliśmy prawie zdecydowani na kupno niedużego domku w
              Koszarawie, piękine płożony, niedrogi, widoki cudne..... ale bez dojazdu......
              Zamieszkaliśmy na tydzień, na próbę / właścicielce zależało na sprzedaży / ,
              odludzie całkowite, samochod samotny w dole, wyprawa do sklepu po chleb trwała
              pół dnia - wszystko mokre do pasa, bo ścieżki zarośnięte a plecaki trzeba
              targać, bo same nie wejdą....... że o remoncie nie wspomnę.......
              A przecież młodsi nie będziemy.....
              Z bólem serca opuściliśmy to urokliwe miejsce, teraz szukamy czegoś bliżej
              cywilizacji, niestety.
              • Gość: Adek Re: Tomaszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:34
                Ile chcesz wydać na to pieniedzy?
                • Gość: Tomaszek Re: Tomaszek IP: *.centertel.pl 04.09.06, 21:50
                  Najchetniej jak najmniej, ale jak bedzie fajny temacik, to jestem w stanie
                  zaplacic odpowiednio ;)
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Adek do Tomaszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:13
                    Najmniej
                    no ok
                    ale jakiś pułap
                    czy np 200 000 i wskakujesz do w wielki wir remontu
                    czy coś wiecej?
                    pzdr
                    • Gość: Tomaszek Re: do Tomaszka IP: *.centertel.pl 07.09.06, 00:25
                      mam nadzieje, ze cos okolo 300 -350 tys. znajde :-)
              • Gość: Tomaszek Re: Tomaszek IP: *.centertel.pl 04.09.06, 21:47
                Tak. Fajnie tak z daleka od cywilizacji, ale na chwile, bo na dluzsza mete, to
                chyba dla pustelnikow ;).
                Na szczescie w Beskidzie Sl. i Zywieckim ogolnie nie jest drogo, wiec mozna
                znalesc cos taniej. Dla mnie ostatnio wszedzie jest tanio bo porownuje z
                Zakopanem ;). Ale ukochana zonka chce, wiec, czemu nie ;).
                Marta, a myslalas moze o Wisle, albo Ustroniu albo tez Zywcu? Urokliwa jest tez
                Szczawnica.
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka