Gość: bazylka5 IP: 80.50.228.* 11.09.06, 12:55 Witam serdecznie Planuję wyjazd na narty . Podoba mi się miejscowość Murzasichle. Czy ktoś mógłby mi polecić sprawdzoną kwaterę niedaleko wyciągu i z klimatem regionalnym? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: awa Re: Murzasichle- kwatera IP: *.chello.pl 12.09.06, 08:56 od jakiegoś czasu jeżdże do Gąsieniców, ul Sądelska 11a, domek bardzo ładny, drewniany cały, czyściutki, nowy, ale przede wszystkim fajne jest to że prowadzą oni izbe regionalną, z prawdziwego zdarzenia ;) urządzona na styl góralski, (na ławkach skóry leżą, są wywieszone stroje góralckie, dzwonki różne ciupagi , normalnie wszystko co góralami związane) w tej izbia odbywają się prelekcje na które gość mieszkający u gąsieniców ma darmowy wstęp, pozatym w tej izbie pani Gąsienicowa podaje posiłki, aż miło jak się tam je , w tym klimacie i w dodatku przy kominku, zresztą jedzenie pycha, na prawde, polecam ich, napewno ich strone znajdziesz: U gąsienicy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka5 Re: Murzasichle- kwatera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:03 Czytałam o nich, nie znałam tylko relacji osób tam będących. A wieczorami moża w tej izbie posiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Murzasichle- kwatera IP: *.chello.pl 13.09.06, 17:43 wydaje mi sie że można, Ci właściciele są naprawde bardzo mili , można się o wszystko pytać, radzić,prosić, jak ostatnio byłam i po małym wypadku musiałam pojechać na pogotowie, zapytałam panią Gąsienicową o wskazanie najbliżeszgo pogotowia, to mało że dostałam od nich mape z narysowaną drogą jak dojechać to jeszcze pani zadzwoniła czy mnie tam przyjmą ;) , A wracając do tematu to oni dużo czasu spędzaja w izbie tzn w kuchni która jest w tym samym budynku więc na pewno wtedy można sobie posiedzieć i jeszcze przy palącym się kominku bo na wieczór często palą. Jeśli podasz maila wyśle Ci zdjęcia izby i domku. (a na marginesie ale im tu dobrą reklame robie ;) ale są warci) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylka5 Re: Murzasichle- kwatera 13.09.06, 19:47 bardzo chętnie obejrzę zdjęcia: bazylka5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś