arkadiusz.b 08.11.06, 12:22 Jakie waszym zdaniem plecaki są godne polecenia? Interesują mnie plecaki trekingowe, górskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milus22 Re: Plecak 08.11.06, 21:23 sprawdź plecaki firmy "Hi Mountain, (dawny Alpnus), www.himountain.pl Przystępne ceny, wysoka jakość, no i serwis gdyby coś się uszkodziło, nawet z twojej winy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
reska Re: Plecak 09.11.06, 16:20 A ja odradzam plecaki HiMountains. Pierwszego dnia użytkowania w plecaku odpruły się dwa paski. I nic mi po serwisie, gdy jestem pare setek kilometrów od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Plecak IP: 195.136.141.* 08.11.06, 21:24 polecam forum ngt ngt.pl/ Ka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakom Re: Plecak 09.11.06, 13:10 proponuje zajrzec do naprawde dobrego sklepu rowerowego, jesli jestes z Warszawy to polecam sklep MARCELI na Grochowskiej, a jak nie to www.bike.waw.pl :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.b Re: Plecak 13.11.06, 10:20 A co sądzicie o plecakach firm: Deuter, Pajak, Karimor? Wiem, że nie są tanie, ale czy warte są swojej ceny? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Plecak IP: 195.136.141.* 13.11.06, 11:42 Osobiście nie uważam by ceny za plecaki tych firm były adekwatne do ich jakości. Płacisz za nazwę i faktycznie dobrą jakość ale to samo masz i u innych za sporo mniej. Deutera osobiście uważam za lidera ale ceny mnie powalają, choć czasami trafia się np w decathlonie za normalne pieniądze. By faktycznie ci coś doradzić musisz podać czego oczekujesz, do czego ma ci on służyć bo to decyduje o wyborze plecaka nie firma. Pozdrawiam KA PS naprawde szczegułowe informacje znajdziesz na ngt. KA Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.b Re: Plecak 13.11.06, 19:15 Na ngt informacje są , ale nie do wszystkich modeli. Mnie interesuje plecak 30-50l. Ma on służyć do jednodniowych wypadów w góry, za miasto, oraz do trochę dłuższych wycieczek - kilka dni. Dobrze by było jakby można go zwiększać tzw. kominem jak i zmniejszać w przypadku jednodniowego wyjścia. Może wiesz gdzie oprócz decathlonu można dostać deutera trochę taniej? Jakie inne marki polecasz? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Plecak IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.11.06, 21:51 www.sklep.skalnik.pl/produkty.php?dzial=produkty&kat=do_d%BCwigania&podkat=plecaki_ma%B3e&strona=7&id=1187 bardzo podobny jest Quark (sam osobiście używam wersji wyprodukowanej dla Skalnika (bez bocznych kieszeni ale z kieszeniami z siatki)sklep.e-gory.pl/wisport_quark_40_str-prod_id-1299.htm ngt.pl/forum/?p=readTopic&nr=2271 o tak wygląda mój tylko tu zdjęcie 40 e-biwak.pl/tempprodukt.php?nazwa_produktu=plecak%20Quark%2030 Jedyna jego wada to system troków są zbyt długie gdy nie używasz komina i w skalniku kosztował poniżej 200zł Co do deutera to ciężka sprawa, trzyma cenę. www.sklep.skalnik.pl/produkty.php?dzial=produkty&kat=do_d%BCwigania&podkat=plecaki_%B6rednie&strona=2&id=929 Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Plecak IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.11.06, 22:08 Tu masz to samo co Quark jakiego posiadam tyle że w wersji 40+12l w rozsądnej cenie www.sklep.skalnik.pl/produkty.php?dzial=producenci&kat=77&podkat=&strona=1&id=1613 a tu opis systemu nośnego i orginał Wisportu www.wisport.com.pl/index.php/plecaki/air_back www.wisport.com.pl/index.php/plecaki/techniczne/air_back/quarkKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Plecak IP: *.broker.com.pl 13.11.06, 23:35 Pare lat temu dostalem w prezencie plecaczek Milo Carma 25 L. Sadzilem ze rozleci sie po roku, tym bardziej ze jest "Made in China". Minelo juz jakies 4 lata, a plecak (codziennie noszony "na miescie" + krotkie weekendowe wypady w gory)jest niezniszczalny, wszystko dziala, zadnych problemow. Nie wiem jak jest z wiekszymi modelami, ale chyba warto wziasc Milo pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś