Dodaj do ulubionych

Wypadek w Tatrach

IP: *.cnow.pl 01.12.06, 13:10
Radio ZET podało, że młody turysta spadł ze Skrajnego Granatu do Koziej
Dolinki. Wydawało mi się, że znam ten teren i raczej wg mnie nie ma takiej
możliwości. A może ja się mylę? niech ktoś mnie oświeci.
Pozdrawiam górołazów, szczególnie 50-letnich.
Obserwuj wątek
    • Gość: opty Re: Wypadek w Tatrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:14
      jak skały są oblodzone, to wszystko jest możliwe
    • weekenda Re: Wypadek w Tatrach 01.12.06, 13:42
      Możliwe. Jak napisał przedmówca.

Skrajny otula Kozią od północnego-wschodu... poza tym w zimie granie i szczyty
      wyglądają zupełnie inaczej niż latem.
      • Gość: Janusz Re: Wypadek w Tatrach IP: *.cnow.pl 01.12.06, 14:06
        Przepraszam, ale widzę, że zostałem żle zrozumiany. Nie chodzi mi o to, że w
        ogóle można spaść, taki to już okres że wszystkie granie i szczyty są oblodzone.
        Rzecz w tym, że topograficznie od Skrajnego Granatu do Koziej Dolinki jest
        spory kawałek. Ze Skrajnego Granatu można spaść do Buczynowej Dolinki, do Doliny
        Pańszczyca lub do Doliny Gąsiennicowej słynnym żlebem Drege'a. Nie ma fizycznej
        możliwości spaść aż do Koziej.
    • Gość: wiecho Re: Wypadek w Tatrach IP: *.tkdami.net 01.12.06, 14:23
      Witam Cie Janusz.To zdarzenie miało miejsce przy podchodzeniu z Koziej Dolinki
      na Zadni Granat.W lecie to trasa banalnie łatwa ale teraz to może być
      ślisko.Przeczytaj wiadomości w Onecie.Pozdrawiam górołazów z naszego forum.
      • Gość: Janusz Re: Wypadek w Tatrach IP: *.cnow.pl 01.12.06, 14:35
        Pozdrawiam Cię Wiecho. Dobrze napisałeś, można spaść do Koziej Dolinki z
        Granatu, ale z Zadniego i o to chodziło.
        Trzymaj się ciepło. My wybieramy się w Tatry Zachodnie wiesz w jakim składzie -
        w styczniu/lutym. Jak chcesz, to zapraszamy.
        Pozdrawiam wszystkich górołazów.
        • Gość: topr.pl Re: Wypadek w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 17:23
          Sorry ale poco tak piżdzić!
          Nie lepiej wejśc na strone topru i donich zadzwonic?
          www.topr.pl/index.php?id_news=163&PHPSESSID=64cbe87198077bcf95b9c613ca35b5cd
        • Gość: Wiecho Re: Wypadek w Tatrach IP: *.tkdami.net 03.12.06, 07:54
          Dziękuję Janusz za zaproszenie ale po pierwsze nie mam zimowego ekwipunku a po
          drugie to zaplanowałem kilka dni w Tatry Zachodnie w połowie czerwca i Wysokie
          tradycyjnie we wrześniu.
          Pozdrawiam Wiecho
    • Gość: Tatraman Re: Wypadek w Tatrach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.06, 12:03
      To przykra wiadomość.Ja byłem na Granatach 13 września i pogoda była piękna.Wszedłem na Skrajny a schodziłem z Zadniego Granatu,tam przy pokrywie śnieżnej może być niebezpiecznie.Ponownie w Tatry wybieram się we wrzśniu przyszłego roku.Pozdrawiam górołazki z górołazami i górołaziętami.
    • boski.facet Re: Wypadek w Tatrach 03.12.06, 18:29
      www.topr.pl/index.php?id_news=163
    • boski.facet i kolejny dupozjazd nikontrolowany 03.12.06, 18:36
      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/szklane-gory-kolejny-tragiczny-wypadek-w-tatrach,823709,2943

W Tatrach ślisko jak cholera, ale cudnie.
      Zdarzył mi się kiedyś taki niekontrolowany dupozjazd i udało mi się wyratować
      przez obrócenie się na czworaka - czytałem gdzieś wczesniej, że tak należy
      zrobić. Może komuś się to przyda.
    • malorolny Re: Wypadek w Tatrach 08.12.06, 17:51
      nie pierwszy to raz w Gazecie sa informacje wskazujace na, delikatnie mowiac,
      zupelna nieznajomosc tematu przez piszacego notatke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka