Dodaj do ulubionych

Wspinaczka w Tatrach

IP: *.dialup.alkar.net 02.07.03, 10:51
Jestem z Ukrainy i chcę pojechać w Tatry
Kto wie gdzie są najlepsze grogi wspinaczkowe, gdzie są lepszy i tańszy kempingy w Tatrach (chcę podróżować z namiotem)
Przepraszam za błąndy gramatyczne, dla mnie jest lepsze komunikować się na języku angielskim
Dziękuję bardzo
Kacia
Obserwuj wątek
    • Gość: Czostor Re: Wspinaczka w Tatrach IP: *.acn.pl 02.07.03, 13:01

Napisze jak to wyglada w Polsce. W Tatrach NIE WOLNO biwakować w namiocie.
      Jesli sie wspinasz i nalezysz do zwiazku alpinistycznego mozesz spac w
      obozowiskach PZA w Tatrach na Szałasiskach (przy drodze do Morskiego Oka), albo
      na Hali Gąsienicowej (przy drodze do Schroniska ,,Murowaniec''). Noclegi od
      1.VII do 31. VIII w cenie 15 zł za noc dla cudzoziemcow. Namioty sa na
      miejscu. Wlasny nie jest potrzebny. Pod wlasnym namiotem spac mozna tylko poza
      granicami Parku Narodowego np. na polach namiotowych w Zakopanem, ale to daleko
      od wspinania. W schroniskach ceny 20-30 zł za noc. Jesli chodzi o drogi to jest
      ich sporo, roznej trudnosci. Ciezko jednak z pogoda. Latem czesto pada. O
      drogach najlepiej porozmawiac z taternikami mieszkajacych w obozowiskach, bo
      nie ma obecnie dobrego przewodnika po wszystkich scianach. Pozdrawiam.
      • Gość: katerzyna Re: Wspinaczka w Tatrach IP: *.dialup.alkar.net 02.07.03, 16:09
        Dziękuję bardzo za odpowiedź
        Proszę napisać co jest PZA i jeśli jestem członekiem federacji alpinizmu i wspinaczki Dniepropietrowskiego obwodu (to jest w Ukrainie) czy zmogę sama się wspinać.
        • Gość: Czostor Re: Wspinaczka w Tatrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 17:05
          PZA = Polski Zwiazek Alpinizmu. Mysle ze z takim papierem mozesz sie wspinac.
          Jesli jedziesz sama, to na 100% znajdziesz na biwakach chetnych do wspolnej
          wspinaczki. Koniecznie weź ze soba legitymacje zwiazku (ważną oczywiscie, czyli
          z opłaconymi składkami - chyba ze u was nie trzeba płacic :) Jak masz jeszcze
          jakies pytania to podaj mi maila, chetnie pomoge.
        • Gość: Czostor Re: Wspinaczka w Tatrach IP: *.acn.pl 02.07.03, 23:57
          I gratuluje dobrej znajomosci języka polskiego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka