podroz123 04.08.08, 22:28 Wybieram się 15-17.08.2008 w Gorce. Ktoś ma ochotę dołączyć? ja: M, 30+, Warszawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo77co Re: Gorce - kto chętny 06.08.08, 16:03 Gorce na 100%, czy da się zmodyfikować plany? W kwietniu przeszłam w 3 dni szlak od Mszany przez Luboń, Maciejową, Turbacz, Lubań do Tylmanowej. Teraz chętnie pociągnęłabym dalej na wschód, w Beskid Sądecki. Co Ty na to? Pozdrawiam.B. Odpowiedz Link Zgłoś
podroz123 Re: Gorce - kto chętny 06.08.08, 23:11 Witam, raczej wolę Gorce tym razem, bo w Beskidzie Sądeckim już byłem. pozdrawiam bo77co napisała: > Gorce na 100%, czy da się zmodyfikować plany? W kwietniu przeszłam w > 3 dni szlak od Mszany przez Luboń, Maciejową, Turbacz, Lubań do > Tylmanowej. Teraz chętnie pociągnęłabym dalej na wschód, w Beskid > Sądecki. Co Ty na to? Pozdrawiam.B. Odpowiedz Link Zgłoś
meryme Re: Gorce - kto chętny 07.08.08, 20:23 hej, ja chętnie dołączę. jest jakiś konkretny plan trasy? jeśli można, to poproszę o więcej szczegółów na maila gazetowego: meryme@gazeta.pl pozdrawiam, K,30-, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
lynx15 Re: Gorce - kto chętny 07.08.08, 21:06 Witam Planowałem również zawitać w Gorce. Widzę, że formuje się jakaś grupka. Nigdy tam nie byłem. Kilkanaście razy byłem w Tatrach, głównie Słowackich. Termin otwarty od 13-19 sierpnia. Brałem pod uwagę taką trasę: Rabka-Stare Wierchy-Turbacz - 16km Turbacz-Kiczora-Przełęcz Knurowska( 9km)- Runek-Lubań(13 km)-Marszałek-Krościenko(10 km) Czy tą trasę można przejść w 2 dni? Można poznać szczegóły Twojej trasy? Proszę na maila fugu@op.pl Pozdrawiam Robert,33 Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Re: Gorce - kto chętny 08.08.08, 16:08 Oczywiście, że się da w 2 dni. Jeśli chodzisz po Tatrach, to w Gorcach się nie przemęczysz. Jesli pierwszy dzień zrobisz intensywniejszy, to dobry nocleg jest w Studzionkach. To jednak oznacza dobre 10-12 godzin na szlaku. Wówczas drugi dzień do Krościenka masz bardzo lekki - nie więcej jak 5-6 godzin. Jesli chcesz mieć pierwszy dzień lekki - to nocleg na Turbaczu jest najlepszym wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx15 Re: Gorce - kto chętny 08.08.08, 18:50 Dzięki za odpowiedź. Nie brałem tego miejsca w ogóle pod uwagę na nocleg. Myślisz ze można tam spokojnie przenocować bez wcześniejszej rezerwacji? Z tego co sprawdziłem to jakaś mała osada.Z góry dzięki za kolejną odpowiedź. PS. Mam nadzieję jednak, ze trochę się zmęczę :) Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Re: Gorce - kto chętny 09.08.08, 10:23 Wklejam ci kawałek opisu z mojej wędrówki 4 lata temu: "Same Studzionki to mała osada rolniczo-turystyczna - kilka domów, nie ma sklepu. Zatrzymuję się u pp. Królów (tel.018/2624154), dostaję piękny pokoik w jasnym drewnie z panoramą Tatr w oknie za zupełnie śmieszną cenę. Nowoczesne wielkie łazienki, ciepła woda, możliwość posiłku, woda źródlana w kranach - wszystko bardzo tanio. Gościnni gospodarze zapraszają mnie na grilla. Miłe rozmowy z innymi gośćmi." Wychodziłem o świcie, kuchnia z kawą etc była dostępna, choć gospodarze jeszcze spali.Bardzo przyjazne miejsce. Moja znajomowa nocowała tam kilkanaście dni temu, także chwaliła. Miłej wędrówki. I nie zapomnij wstąpić do bazy na Lubaniu na naleśniki z powidłami - tamtejszą specjalnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx15 Re: Gorce - kto chętny 17.08.08, 22:24 Właśnie wróciłem z Gorców...naleśniki towarzyszyły mi w każdym schronisku, na Lubaniu zjadłem "tylko "kilkanaście". Pozdrawiam studentki, które je przyrządzały :) W Studzionkach niestety nie nocowałem, przeszedłem z Maciejowej na Lubań z małym odpoczynkiem na Turbaczu. Myślę, że bez ciężkiego plecaka można przejść trasę Rabka - Krościenka w ciągu jednego dnia, oczywiście z przerwami na fotki i pogawędkę z turystami. Ogólnie wędrówka to nie zawody. Dzięki za rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Re: Gorce - kto chętny 18.08.08, 07:56 A nie mówiłem, że się nie zmęczysz? POzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś