weronika 30.06.09, 00:06 Witam, poszukuje opinii o Geovicie Spa w Krynicy Górskiej. Będę wdzięczna za opinie. Chce się wybrać a nie jestem przekonana. Dziękuję, W. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornel-1 Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 30.06.09, 01:16 weronika napisała: > Witam, poszukuje opinii o Geovicie Spa w Krynicy Górskiej. Będę > wdzięczna za opinie. Chce się wybrać a nie jestem przekonana. Witaj na górskim forum ;-p Skoro zablokowali ci dostęp do google.pl postaram się coś doradzić. Chciałbym, otóż, zniechęcić cię do korzystania z tego Spa. Co prawda, nigdy w nim nie byłem i nie mam zielonego pojęcia, co miałbym ja tam robić ale popatrz: wokół piękne góry, weź plecaczek, dobre buty i przejdź się po górkach! Nabierzesz kondycji, trochę schudniesz, zrelaksujesz się na łonie natury. I to wszystko za mniejsze pieniądze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 30.06.09, 09:10 nie mam serca tego przesunąć na "dwukropek" :D ubawiła mnie Twoja odpowiedź Kornelu - najwyżej mi zmyją głowę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 30.06.09, 09:47 E tam zmyją głowę. Zaraz z tego zrobimy wątek górski :-) Ja polecam taka trasę ku odnowie ciała i duszy. "SZLAK CZERWONY Z Krynicy przez Jaworzynę (1114 m), Runek (1080 m), na Łabowską Halę (1061 m); czas przejścia ok. 6 godz. 1.Pijalni Głównej szlak czerwony do drogi prowadzącej doliną Czarnego Potoku. Dalej na północny - zachód, w rejon ośrodka campingowego AR w Krakowie. Za ośrodkiem Azoty szlak zmienia kierunek na zachodni i lasem prowadzi do pomnika przyrody "Diabelski Kamień". Od Kamienia szlak łaczy się ze szlakiem zielonym, a po rozejściu się ich prowadzi dalej na szczyt Jaworzyny. Z Jaworzyny szlak czerwony prowadzi na szczyt Runka (1080 m).Z Runka, szlak czerwony, początkowo krótko ze szlakiem niebieskim, schodzi na wschód, by po opuszczeniu niebieskiego zmienić kierunek na północny, a później na północno - zachodni. Utrzymując ten sam kierunek, biegnąc cały czas lasem, osiąga wzniesienie 982 m, zmienia kierunek na zachodni i dociera na teren polany Jawor. Po ok. 15 minutach dotrzemy na Łabowską Halę. Na hali znajduje się schronisko PTTK i stacja GOPR. Łabowska Hala stanowi ważny węzeł szlaków." Korzyści: ćwiczenia aerobowe - marsz. Dobrze wpływa na kondycję, odchudza, poprawia muskulaturę nóg i pośladków. Zwiększa pojemność płuc i poprawia krązenie. Dodatkowo aromaterapia i wdychanie naturalnych olejków z drzew iglastych. Relaks przy muzyce składającej się z szumu wiatru i śpiewu ptaków. Jeśli trafimy na słoneczną pogodę oferta obejmuje równiez solarium i saunę suchą. Jeśli skorzytamy z propozycji w czasie pogody deszczowej możemy liczyc na nawilżanie skóry i włosów (dzięki takiemu nawilżaniu angielki uważane sa za kobiety z najładniejszą cerą na świecie). Koszt seansu: maksymalnie 15 zł (w tym woda mineralna, kanapki, batony lub suszone owoce). Ja tam uważam, że to watek bardzo górski i na temat. Ja na takie SPA czekac musze jeszcze miesiąc :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
weronika Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 02.07.09, 13:40 Dziękuję za twórcze podjeście do tematu:) czasmi po prostu ktoś łazi po górcha bo kocha i może:) a czasami jak ma sie kilkumiesięczne bejbi to chce choc pooddychac górskim powietrzem:-)Spa nie wyklucza spacerów fajnych, więc dzieki za rady:-) Pozdrawiam, W. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 02.07.09, 13:55 Weroniko, ale to forum o górach nie o spa, hotelach, zabiegach...nawet jeśli znajdują się w miejscowości która leży pośród gór. Zwyczajnie należy zastanowić się chwilę gdzie się umieszcza wpis, lub komu zadaje pytanie :-) Miłych wakacji życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 03.07.09, 10:49 Hmmm, a pododno internet oznacza demokrację:-) A na forum góry jakieś ograniczenia, zakazy, nakazy, ot nasz piekny kraj:-) Pozostawiam więc to "poważne" forum górskie dla tych co uzurpują sobie prawo do decydowania, kto ma w ogóle prawo się wypowiadać o górach... Prawdziwi ludzie gór są tolerancyjni i chodza po górach a nie siedzą na necie:-)Ale cóż... W. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 03.07.09, 11:29 Niestety nie jestem prawdziwym człowiekiem gór. Spędzam w nich tylko kilka tygodni w roku a w miedzyczasie pracuje by poudawac PRAWDZIWEGO człowieka gór. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 03.07.09, 12:21 weronika napisała: > > > A na forum góry jakieś ograniczenia, zakazy, nakazy, ot nasz piekny kraj:-) > > > Weroniko, to jest forum tematyczne o górach. O noclegach, hotelach itd są inne fora. Pozwól, że skorzystam z takiego porównania: czy pójdziesz do sklepu spożywczego po skarpetki? > Pozostawiam więc to "poważne" forum górskie dla tych co uzurpują > sobie prawo do decydowania, kto ma w ogóle prawo się wypowiadać o > górach... > Tu nikt niczego sobie nie uzurpuje. Tak ten portal został stworzony. Zostały utworzone tematyczne fora, za ścisłym podziałem rodzaju i zakresu dziedziny. Znów odniosę się do mojego porównania wyżej: jak będziesz się upierała, to pani ze spożywczego pokaże Tobie drogę do sklepu ze skarpetkami lub Cię tam zaprowadzi. > Prawdziwi ludzie gór są tolerancyjni i chodza po górach a nie siedzą na necie:-) > Naprawdę - chciałabym mieć możliwość cały rok spędzać w górach. I tolerancyjność tu nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
martaf_k Re: Geovita Spa w Krynicy Górskiej 23.07.09, 14:03 Polecam obiekt GEOVITA w Wiśle, cudne położenie - z dala od centrum, cisza i spokój, przepyszne jedzenie, wspaniała obsługa i ceny miło mnie zaskoczyły :) Marta Odpowiedz Link Zgłoś