marta7585 14.08.09, 20:41 mam pytanie jak w temacie. czy możecie polecić miejsca w Zakopanem gdzie można zjeść smacznie obiad nie doprowadzając się przy tym do finansowej ruiny? będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 15.08.09, 07:09 najlepiej (i nie jest to złośliwa odpowiedz) wynajac miejsce gdzie bedzie dostep do kuchni i gotowac samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwit74 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 15.08.09, 12:39 Nie wiem jak jest obecnie ale 4-5 lat temu często jadaliśmy w karczmie "Kurczak" ul. Nowotarska 3A. Podają tam dania kuchni polskiej, regionalnej i orientalnej. Było bardzo miło i smacznie. Nie wiem natomiast jakie są tam obecnie ceny. Na ich stronie zakładka menu nie odpowiada http://www.kurczak.z-ne.pl/. Sprawdź może później. W każdym bądź razie my byliśmy bardzo zadowoleni zarówno z obsługi, jedzenia i cenowo również było przystępnie. Miłego wypoczynku i napisz jak było w "Kurczaku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asaj.1 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 16.08.09, 00:37 Do Zakopanego jeżdże od 10 lat, na początku też różnie trafialiśmy zanim poznalismy wszystkie zakamarki. Jeśli chcecie dobrze zjeść i to nie drogo to tylko w "Kolibeczce" w drodze do Kuźnic przy rondzie. Wskazał nam to miejsce gospodarz, u którego miszkaliśmy i od tej pory kierujemy tam wszystkich znajomych, jak do tej pory wszyscy są zachwyceni. Jak wrócicie dajcie znać, czy trafiliśmy w Wasz gust smakowy. Oczywiście są również inne karczmy, gdzie podają rónie dobre jedzonko ale takiej ilości i za tak niską cenę nie znjdziecie w całym Zakopanem. Na Krupówkach przy karczmie "Kuźnia" (na zewnątrz) zjecie pyszną golonkę, też za stosunkowo niską cenę. Ciasta i ciastka to tylko w "Samancie". Życzymy udanego pobytu i miłych wspomnień kulinarnych. W razie jeszcze jakiś pytań, piszcie. Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 16.08.09, 05:57 to dodam - ale nie regionalne;-) bar tuz obok Grota na ul Kościuszki bardzo blisko krupówek:-) Ja mam tam dodatkowy problem z jedzeniem bo jestem wege;-) a w tym barze poza innymi rzeczmi jest b.proste i tanie jedzenie np. zwykła (dobrze ugotowana) kasza gryczana do tgo jajka sadzone surówka i kefir:-) No ale nie kazdy lubi takie jedzenie. Za kilka - kilkanaście zł mozna sie najesc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3301 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 16.08.09, 10:34 Witam. Ja chciałabym polecić jedzonko w pensjonacie Orawa na ul.Żeromskiego 23(ja nie byłam gościem, mieszkałam niedaleko ), mają pyszne śniadania i obiadki,kolacje też są serwowane, ale nie jadałam, dość tanio a bardzo smacznie i spore porcje. Jedzenie jest świeże, codziennie inne zestawy obiadowe (chyba dwa lub trzy do wyboru). Szczerze polecam, już za parę dni tam zawitam na obiadek!!! Ceny można sprawdzić na ich stronie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwit74 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 16.08.09, 12:19 Zgadzam się, Grota jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
marta7585 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 17.08.09, 12:48 dziękuję :) spisałam co polecacie i w przyszłym tygodniu będę próbować na miejscu co mają w tych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
megi1973 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 17.08.09, 14:13 to zależy co chcesz jeść-grilowane mięsko "Owczarnia" , hamburgery- "Góral Burger" rybki "Pstrąg Górski", smażone ziemniaczki-pod skocznią,pierogi i naleśniki-bar w Dolinie Białego, drożdżówki- cukiernia Samanta, kawa-Costa Coffee. Uważaj na "zestawy obiadowe" w super cenie-często porcja jest pomniejszona a za te same pieniązki można zjeść coś porządnego gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
moszczeniczanka Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 17.08.09, 16:16 Pyszne, duże, tanie porcje regionalnych dań znajdziecie w Kolibecce przy Rondzie Kuźnickim ! Odpowiedz Link Zgłoś
pastyl_ka Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 17.08.09, 20:07 A mnie przestrzegano przed "Owczarnią" Odpowiedz Link Zgłoś
megi1973 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 18.08.09, 08:58 w "Owczarni" jadłam kilka razy i żadnych uchybień nie stwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Da Adamo 19.08.09, 23:05 ul. Nowotarska 10d (bliziutko Krupówek)-duże pizze i inne dania (jedną ze specjalności są chyba dłuuugie żeberka, aczkowliek tego nie potwierdzę bo nie gustuję) za miłe dla kieszeni ceny. Restauracja odkryta chyba juz kilka lat temu, obecnie musimy tam choc kilka razy zjeść podczas pobytu w górach. Niedługo ponownie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martaw1 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 20.08.09, 08:21 Polecam Restauracje Pizzerię Adamo Nowatorska 10D, Karczma Kurczak. Byliśmy tydzień temu polecamy jedzenie i obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek9999 Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 29.09.09, 07:47 witam jak najbardziej polecam KOLIBECKĘ przy rondzie kuźnickim - jedzenie przepyszne a porcje gigantyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
pete_waw Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 29.09.09, 14:02 moge polecić wspomnianą kolibeczkę, oraz (jak dla mnie przede wszystkim) karczmę Bacówka na Krupówkach tuż powyżej "mostku" po lewej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
qkam Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 02.10.09, 13:02 Bacówka? zalozyciel watku pytal o to gdzie mozna zjesc TANIO, a nie gdzie pozbyc sie polowy wyplaty ;) Ja ze swojej strony polecam bar (albo raczej jadlodajnie) u zbiegu ulic Krupowki i 3-go Maja... nazwy niestety nie pomne. Idac od dolu po prawej stronie, przed lokalem wystawiony jest ogrodek piwny. Jedzenie dobre, porcje duze no i tanio. Sam lokal przypomina bary z czasow PRLu, ale jesli ktos chce po prostu zjesc cos cieplego po calym dniu spedzonym na szlaku, a przy tym zaoszczedzic troche grosza, to... :) Zestaw obiadowy kosztuje chyba 12 czy 14 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
pete_waw Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 02.10.09, 21:39 qkam napisała: > > Ja ze swojej strony polecam bar (albo raczej jadlodajnie) u zbiegu ulic Krupowk > i > i 3-go Maja... nazwy niestety nie pomne. Idac od dolu po prawej stronie, przed > lokalem wystawiony jest ogrodek piwny. Jedzenie dobre, porcje duze no i tanio. > Sam lokal przypomina bary z czasow PRLu, ale jesli ktos chce po prostu zjesc co > s > cieplego po calym dniu spedzonym na szlaku, a przy tym zaoszczedzic troche > grosza, to... :) Zestaw obiadowy kosztuje chyba 12 czy 14 zl. to jest bistro grota, o którym była mowa w kilku postach:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekgo Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 04.10.09, 16:57 Ja też polacam ten bar Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Zakopane- gdzie smacznie zjeść za przytępną c 18.10.09, 10:26 Jest taka knajpa regionalna przy ul Kasprusie tak z 500m od Krupówek. Nazywa się Młuńsko o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś