ivon2 10.08.04, 19:02 Jedna dawka tego leku to ile, 2 czy 3 granulki, a może jedna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 10.08.04, 23:49 1,2,3... Jeśli lek jest dobrze dobrany, to może to być i 10, bez różnicy:) Spokojnie możesz sobie zaaplikować 1, jeśli bierzesz lek 'na sucho', jeśli rozpuszczasz w wodzie, to możesz 2 albo 3 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
maga102 Re: Argentum nitricum 200 CH. 11.08.04, 21:59 Czy argentum nitricum 200 CH jest homeopatykiem na zmiejszenie łaknienia na słodycze? Przepraszam, ze ja tak prosto z mostu, ale we wczesniejszych watkach było o tym, ale nazwa była jakby trochę inna ( a może się mylę?). Chciałam to zamówić w aptece i muszę się upewnić. Odpowiedz Link
very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 11.08.04, 23:17 Może i być na zmniejszenie apetytu, ale niekoniecznie Twojego:), homeopatia to za bardzo zindywidualizowana terapia, żeby to, co pomogło Małgosi Nowak, pomogło Hani Nowak. Chyba że to propozycja Awinna. A leków ARGENTUM jest kilka. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
ivon2 Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 10:07 Tak, na zmniejszenie łaknienia. To rzeczywiście propozycja Awinna. Ale w aptece chcieli receptę, "bo to taki silny lek i trzeba umieć go stosować" Odpowiedz Link
maga102 Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 10:55 Hehe to dobre z tą receptą. A jeszcze odnosnie dawkowania: 1 raz dziennie przez1-3 tyg., ale ile kuleczek? Mam te duże kulki z boirona. Odpowiedz Link
very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 13:23 Maga, niektóre apteki faktycznie nie są skore wydawać leki w wysokich potencjach bez "recepty" - nie oficjalnej, ale z pieczątką lekarza, żeby było wiadomo, że pacjent sam nie wpadł na jakiś genialny pomysł, albo nie pomyślał sobie, że skoro Borax 5CH pomógł na pleśniawki, to Borax 200CH pomoże szybciej i lepiej. Większość nie robi problemów, natomiast ja doskonale rozumiem te, które chcą jakiegoś kwitu, a gdybym miała aptekę homeopatyczną to naprawdę 7 razy bym się zastanowiła, zanim sprzedałabym komuś lek o potencji większej niż 1000 nie mając pewności, że skonsultował to z lekarzem. Leki homeopatyczne, te w bardzo wysokich rozcieńczeniach (powyżej 1000), to naprawdę nie są białe nieszkodliwe kuleczki, tylko silnie działające środki. Moja propozycja co do leku Awinna - jeśli zauważysz jakieś niepokojące objawy, typu złe samopoczucie czy jakieś objawy somatyczne, odstaw natychmiast. Szkoda, że nie ma Awinna, coś by powiedział, ja zdecydowanie wierzę w jego metodę i wiem, że nie poleciłby niesprawdzonego leku, który może zaszkodzić, ale lepiej uważać. A kulka w zupełności wystarczy jedna:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
edytas1 NA CO TO DOKŁADNIE? 19.08.04, 16:21 Witam! Mam pytanie. Czy jest to środek na zmniejczenie apetytu na słodycze, czy łaknienia w ogóle? Mam trochę tłuszczyku, ale do słodychy już mnie nie ciągnie (prawdopodobnie po chromie), za to schabowy czy frytki! Mniam! Odpowiedz Link
ivon2 Re: Argentum nitricum 200 CH. 27.08.04, 13:49 Możecie wierzyć lub nie, ale po dwóch tygodniach stosowania arg.nitricum jak ręką odjął. Kiedyś w sklepie nie mogłam przejść obojętnie obok półki ze słodyczami, a teraz w ogóle mnie ona nie wzrusza. Coś podobnego. Czego i innym zainteresowanym tym tematem życzę. Iwona. Odpowiedz Link
very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 27.08.04, 17:11 O KURDE Ja wierzę. I zazdroszczę;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link