Dodaj do ulubionych

Argentum nitricum 200 CH.

10.08.04, 19:02
Jedna dawka tego leku to ile, 2 czy 3 granulki, a może jedna?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 10.08.04, 23:49
      1,2,3... Jeśli lek jest dobrze dobrany, to może to być i 10, bez różnicy:)
      Spokojnie możesz sobie zaaplikować 1, jeśli bierzesz lek 'na sucho', jeśli
      rozpuszczasz w wodzie, to możesz 2 albo 3

16%VOL
      22%VAT
      • maga102 Re: Argentum nitricum 200 CH. 11.08.04, 21:59
        Czy argentum nitricum 200 CH jest homeopatykiem na zmiejszenie łaknienia na
        słodycze?
        Przepraszam, ze ja tak prosto z mostu, ale we wczesniejszych watkach było o
        tym, ale nazwa była jakby trochę inna ( a może się mylę?).
        Chciałam to zamówić w aptece i muszę się upewnić.
        • very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 11.08.04, 23:17
          Może i być na zmniejszenie apetytu, ale niekoniecznie Twojego:), homeopatia to
          za bardzo zindywidualizowana terapia, żeby to, co pomogło Małgosi Nowak,
          pomogło Hani Nowak. Chyba że to propozycja Awinna. A leków ARGENTUM jest kilka.

16%VOL
          22%VAT
        • ivon2 Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 10:07
          Tak, na zmniejszenie łaknienia. To rzeczywiście propozycja Awinna. Ale w aptece
          chcieli receptę, "bo to taki silny lek i trzeba umieć go stosować"
          • maga102 Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 10:55
            Hehe to dobre z tą receptą.
            A jeszcze odnosnie dawkowania: 1 raz dziennie przez1-3 tyg., ale ile kuleczek?
            Mam te duże kulki z boirona.
            • very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 12.08.04, 13:23
              Maga, niektóre apteki faktycznie nie są skore wydawać leki w wysokich
              potencjach bez "recepty" - nie oficjalnej, ale z pieczątką lekarza, żeby było
              wiadomo, że pacjent sam nie wpadł na jakiś genialny pomysł, albo nie pomyślał
              sobie, że skoro Borax 5CH pomógł na pleśniawki, to Borax 200CH pomoże szybciej
              i lepiej. Większość nie robi problemów, natomiast ja doskonale rozumiem te,
              które chcą jakiegoś kwitu, a gdybym miała aptekę homeopatyczną to naprawdę 7
              razy bym się zastanowiła, zanim sprzedałabym komuś lek o potencji większej niż
              1000 nie mając pewności, że skonsultował to z lekarzem. Leki homeopatyczne, te
              w bardzo wysokich rozcieńczeniach (powyżej 1000), to naprawdę nie są białe
              nieszkodliwe kuleczki, tylko silnie działające środki.

Moja propozycja co do leku Awinna - jeśli zauważysz jakieś niepokojące objawy,
              typu złe samopoczucie czy jakieś objawy somatyczne, odstaw natychmiast. Szkoda,
              że nie ma Awinna, coś by powiedział, ja zdecydowanie wierzę w jego metodę i
              wiem, że nie poleciłby niesprawdzonego leku, który może zaszkodzić, ale lepiej
              uważać.
              A kulka w zupełności wystarczy jedna:)

16%VOL
              22%VAT
    • edytas1 NA CO TO DOKŁADNIE? 19.08.04, 16:21
      Witam!
      Mam pytanie. Czy jest to środek na zmniejczenie apetytu na słodycze, czy
      łaknienia w ogóle? Mam trochę tłuszczyku, ale do słodychy już mnie nie ciągnie
      (prawdopodobnie po chromie), za to schabowy czy frytki! Mniam!
    • ivon2 Re: Argentum nitricum 200 CH. 27.08.04, 13:49
      Możecie wierzyć lub nie, ale po dwóch tygodniach stosowania arg.nitricum jak
      ręką odjął. Kiedyś w sklepie nie mogłam przejść obojętnie obok półki ze
      słodyczami, a teraz w ogóle mnie ona nie wzrusza. Coś podobnego.
      Czego i innym zainteresowanym tym tematem życzę.
      Iwona.
      • very_martini Re: Argentum nitricum 200 CH. 27.08.04, 17:11
        O KURDE

Ja wierzę. I zazdroszczę;)

16%VOL
        22%VAT

• beba2 Re: Argentum nitricum 200 CH. 27.08.04, 17:34
          No piknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka