Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

23.12.14, 20:04
Proszę o radę. Byłam z chorym dzieckiem u lekarza, dostał leki homeopatyczne + nebulizacje z Berodualu i jest już właściwie zdrowe. Natomiast ja od kilku dni czuję się kiepsko. Nie wiem czy się zaraziłam ale ścieka mi jakaś wydzielina po tylnej ściance gardła, wodnisty katar i mam kaszel podrażniający gardło. Gardło boli dzień po jednej, dzień po drugiej stronie. Lekarz leczący dziecko zaproponował, żebym wzięła sobie przez 2 dni po 3000 vit. C i te same leki co Synek: Drosera 15 - 3x 5 gr., Santa Herba 4x 25 kr.
Zaczęłam je wczoraj brać + Larimax T ( spray do gardła na bazie olejów roślinnych z nagietka i rokitnika ). Katar i kaszel już właściwie ustąpiły natomiast wciąż boli mnie przy przełykaniu i jedzeniu gardło. Zastanawiam się czy mogę wziąć jeszcze np. Angin Heel lub Homeogene, Homeovox ??? Czy nie będzie to za dużo ? Proszę mi coś polecić na ten ból gardła .
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Proszę o radę 24.12.14, 10:18
      Taki bol gardla, jaki pojawil sie u ciebie, leczylbym inaczej.
      • kubamelbor Re: Proszę o radę 24.12.14, 14:29
        Inaczej to znaczy jak ?
        • kubamelbor Re: Proszę o radę 24.12.14, 14:31
          Gardło boli po jednej stronie przy przełykaniu, jedzeniu, ruszaniu językiem. Wczoraj był biały nalot na języku, który starałam się wyczyścić szczoteczką do zębów. W ciągu dnia jest znośnie, ból nasila się wieczorem i bardzo boli w nocy.
          • akownik Re: Proszę o radę 24.12.14, 16:27
            Inaczej, czyli np: trzeba zebrac wiecej informacji. Ktora strona boli, czy caly jezyk byl pokryty bialym nalotem czy tez tylko fragmenty (ktore), jaki jest rodzaj bolu (jak od drzazgi, niemozna czegos przelknac, piekacy, jak od igiel), co zmniejsza bol (cieple, zimne...)itd
            • kubamelbor Re: Proszę o radę 25.12.14, 00:52
              Najpierw bolała lewa strona, ta po której spływała w gardle wydzielina. Później z lewej ból przesunął się na prawą stronę ( 1-2 dni ) po czym znów wrócił na lewą. Nie potrafię opisać bólu, chyba piekący, chwilami jakby coś mocniej ukłuło. Nasila się wieczorem, najbardziej boli w nocy. Biały osad był na całym języku, natomiast gdzieś na 1/3 języka bliżej gardła grubszy biały kożuch. Po wyczyszczeniu wczoraj wieczorem szczoteczką taki osad już nie wrócił. Jest minimalny. Chyba pomaga mi nawilżanie, po psiknięciu w gardło oleistego sprayu przez chwilę ( ok. min ) ból ustępuje. Dzisiaj płukałam gardło sodą oczyszczoną. Mam wrażenie, że ból nasila się też w stresie ...
              • akownik Re: Proszę o radę 25.12.14, 13:06
                Sprobuj zrobic tak:piec kulek Lachesis 9CH i tyle samo Belladonna 9CH rozpusc w pol szklanki wody. Co pol godziny, przez trzy godziny, wypij po lyzeczce od herbaty. Za kazdym razem najpierw zamieszaj wode.
                Jezeli zauwazysz jakas poprawe skroc czas do dwoch godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka