Dodaj do ulubionych

Corsa czy Micra???

IP: *.dialup.medianet.pl 14.01.04, 12:21
Czy ktoś z Was posiada Micrę bądź Corsę kupioną od I właściciela? Chcę kupić
jedno z tych aut ok. 4-letnie i zastanawiam się, który z nich ma tańszą
eksploatację i do którego z nich mniej się dokłada :) po ok. 5 latach. A może
też ktoś z Was się orientuje, ile przeróbka na automat kosztuje obu tych
autek?
Za wszystkie poważne odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczna!
Pozrawiam
Zuza
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacob Re: Corsa czy Micra??? IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 14.01.04, 15:45
      Nie posiadam ale znam posiadaczy i nie ma co porównywać.Japoniec jest dużo
      lepszy(jak każdy).Jeżeli chodzi o eksploatację ceny porównywalne wbrew
      powszechnej opinii że japończyki mają drogie części.Mniej pali Micra.Co do
      automatu to nie znam cen, ale z reguły słabe auta (50-70 KM)słabo sobie z nim
      radzą,auto traci dynamikę więc polecałbym manual.Aha i więcej palą z
      automatem.Pozrawiam.
      • Gość: Odin Re: Corsa czy Micra??? IP: *.telia.com 14.01.04, 15:48
        Nie kazdy automat pali wiecej niz manualnie mieszany model.
        Micra ma CVT automat-pali mniej niz manualny,dobry wybor.
    • Gość: manix Re: Corsa czy Micra??? IP: 62.233.173.* 14.01.04, 16:38
      micra i można trafić z automatem.praktycznie bezproblemowa.
    • Gość: frequent flyer Re: Corsa czy Micra??? IP: 80.241.130.* 14.01.04, 19:56
      porównuj konkretne egzemplarze z konkretnym wyposażeniem. Micry z 1999-2000
      mają najczęściej jedną poduszkę i nic więcej, corsy podobnie. wymiana rozrządu
      w micrze to blisko 2K PLN! a zdarza się że trzeba to robić po 60-70.000 km,
      (dwa łańcuszki i mnóstwo dupereli i robocizna). podobnie inne drobiazgi. żona
      miała micrą małą stłuczkę, hamowała na zderzaku seicento, zabrakło jej pewnie
      20-30 cm - on pojechał dalej z ledwo rysą na zderzaku, w naszym wymiana
      zderzaka, maski, pasa przedniego, dwóch błotników, dwóch lamp zespolonych i
      chłodnicy w autoryzowanym serwisie (bo to było w czasie gwarancji) kosztowała
      ubezpieczalnię 9300!. CVT jest cool ale więcej ich było dopiero w 2002. O
      corsie nie wiem nic.
      • Gość: r Re: Corsa czy Micra??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:15
        co do naprawy po stłuczce masz rację części z serwisu są bardzo drogie, miałem
        podobną stłuczkę koszt naprawy 8300 zł, co do łańcuszka w micrze wymienia się
        go po min. 150 tys jest to łańcuch z napinaczem, kosztuje więcej ale zauważ że
        w oplach pasek wymienia się co 60 tys. i najczęściej z pompą wody i kołami co
        też nie jest małym kosztem, ja przejechałem micrą 68 tys km i nie psuło sie nic
        poza przepalonymi żarówkami, samochód do miasta super, zwrotny, malo palił, dla
        mnie przy większych prędkościach niestabilny, slabe wyposażenie do 2000 roku,
        póżniej często mozna było kupić samochody z klimatyzacją
        • Gość: pidżej Re: Corsa czy Micra??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.04, 23:35
          16V = dwa wałki = po dwa łańcuszki, napinacze itd. i 2x rachunek. też słyszałem
          że te łańcuszki lecą o wiele szybciej niż powinny. corsa dla mnie odpada, może
          dla dam o wąskiej stopie się nadaje. między pedałem gazu a hamulcem jest tak
          ciasno że jak moją stopę w bucie nr 46 zdejmowałem z tego pierwszego, jego
          (buta) bok haczył o spód pedału hamulca od spodu. bardzo zabawne, nie?
    • Gość: Zuza Re: Corsa czy Micra??? IP: *.dialup.medianet.pl 15.01.04, 14:06
      Dzięki za te wszystkie informacje. A gdyby ktoś słyszał o Micrze lub Corsie
      automat i koniecznie bez poduszki dla pasażera (bo inaczej nie będę mogła
      niemowlęcia z przodu wozić) to niech da znać! Woj. mazowieckie, W-wa
      Pozdrawiam cieplutko!
      Zu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka