Gość: jaca IP: *.swietojanska.net 16.10.09, 18:51 wyglad SUPER, faktycznie wyglada na maxa jak bmw ale co tam, za to skrzynia biegow?? wreszcie cos dla mnie. rewelacja Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ss85 Re: Debiut roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 19:51 A gdzie cała radość zabawy sprzęgłem i biegami??? Już nie tylko auta ale i motory są odczłowieczane... Link Zgłoś
Gość: SSS Re: Debiut roku IP: 208.80.244.* 16.10.09, 20:01 Porownywac jakiegokolwiek japonca do BMW to hanba! :) Link Zgłoś
Gość: MonomagnuM Re: Debiut roku IP: *.xdsl.centertel.pl 16.10.09, 20:30 No bez jaj! To rower czy motor?! (Jak już tutaj ss85 napisał)"A gdzie cała radość zabawy sprzęgłem i biegami???" Oby tak idiotyczny pomysł nigdy nie wypalił, hańba, wstyd i pogarda! Mało tego jeszcze HONDA! Jestem załamany, chociaż VFR1200 jest niczego sobie. Sam patrząc na miniaturkę zdjęcia myślałem że to BMW, ale jak by się lekko przypatrzyć widać różnice - czyż nie?. Link Zgłoś
jacl Re: Debiut roku 16.10.09, 21:23 Ten co nie jeździł z automatem zawsze najwięcej wie i krytykuje, jestem "samochodziarzem" od wieków, 10 lat jeżdżę z automatyczną skrzynią, manualna mi nie przeszkadza, od 3 lat jeżdżę motocyklem, i nie dam się przekonać że manual jest lepszy, jeździłem Hondą DN 01, obrońcy manuala nie wytrzymacie próby czasu. Prawda jest jedna, po prostu automat jest LEPSZY. Link Zgłoś
Gość: szypki Re: Debiut roku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.09, 21:44 Uważam, że opcja półautomatu jest tu najciekawsza. Brak gibnięcia, jak przy klasycznym wysprzęgleniu, a jednocześnie nadal jeździec decyduje kiedy wrzucić jaki bieg. Jeśli o mnie chodzi, to nie chciałbym , żeby maszyna za mnie decydowała. Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Debiut roku IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 22:55 jacl, ,,po prostu lepszy", to raczej argument pryszczatego małolata, któremu brak argumentów niż kierowcy z doświadczeniem. Nawet jeżeli uważasz, że jest lepszy, to byś to jakoś chociaż podparł, bo póki co to od żadnego automaciarza nie usłyszałem, czemu jest lepszy. Każdy mówi, że jest lepszy, ale jak co do czego dochodzi, to i okazuje się, że wychodzą pewne wady, niedogodności i inne. Tłumaczę to sobie, że po prostu nie natrafiłem jeszcze na kogoś jeżdżącego automatem i znającego się trochę, dlatego też jako osoba potencjalnie mogąca coś więcej powiedzieć, byś to jakoś podparł. Żeby nie było, to automatem w samochodzie bardzo mało, ale jeździłem i jakoś mnie to nie przekonało zupełnie. Może kwestia dróg. Gdybym mógł jeździć na drogach o normalnej płynności ruchu, to może miałbym na to inne spojrzenie, ale póki co jakoś mnie to nie przekonuje. Inna sprawa, że w ogóle się nie dziwię tym, co mają okazję jeździć po normalnych drogach i nadal wolą manual. Pomijając pewne aspekty techniczne i przyzwyczajenia, to tak naprawdę jest to ostatnia rzecz we współczesnym szarym, nudnym i plastikowym samochodzie, która potrafi jeszcze dawać jakieś emocje podczas jazdy. :-) Link Zgłoś
Gość: ar1 Re: Debiut roku IP: 82.160.206.* 16.10.09, 23:53 To chyba dobre rozwiązanie dla kogoś kto wcześniej jeździł tylko na skuterach, hardcore'owcom raczej to nie przypadnie do gustu. Automatyczna skrzynia, abs - niedługo żeby zostać motocyklistą do opanowania pozostanie już tylko odkręcanie gazu...ech. Link Zgłoś
soyokaze Re: Debiut roku 17.10.09, 00:11 Przyznajcie się, po prostu boicie się tej skrzyni biegów. A nuż wam się spodoba - i co wtedy? Co światek motocyklowy o was powie? "Ciota z automatem"? Dlatego lepiej już na zaś uznać rozwiązanie za kompletny niewypał, wtedy może nie będzie pokusy, by się przekonać na własnej skórze, jak to działa, prawda?. Jeźdźcy jak z koziej dupy trąba, kompletne zero asertywności. Link Zgłoś
mzyo Re: Debiut roku 17.10.09, 00:58 1.Automat jest rozwiązaniem dobrym w aucie do ''commuting'u ''. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia samochodem sportowym z automatem nawet dwu sprzęgłowym. Cała radość z jazdy przepada. 2.Jeżeli chodzi o motocykle mogę stwierdzić że do skrajnych zastosowań automat się nie nadaje ale w dłuższą trasę? Link Zgłoś
Gość: wer Re: Debiut roku IP: 80.50.238.* 17.10.09, 09:33 wygląda ohydnie, stylistyka rodem z power-rangers Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: Debiut roku IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.09, 10:28 Powinni manetkę gazu przełożyć na lewą stronę, wtedy byłoby to dobre rozwiązanie dla policji - prawa ręka mogłaby trzymać pistolet:) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Debiut roku IP: *.backiel.com.pl 17.10.09, 12:08 wyglad paskudny, moc dla mnie nieco za duza, jedyny plus tego motocykla to naped walem , nastepny moj motocykl bedzie mial wal, automat jak dla mnie chyba tez odpada bo czasami jezdze suzuki burgman 400 i 650 i w zadnym mi nie lezy chociaz wiem ze ten moze byc calkiem inny.... posiadam S. Bandit 650F 2008 (szkoda ze bez ABS), w przyplywie zbednej gotowki chyba bedzie FJR 1300 , marzyc mozna ;-) Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: Debiut roku IP: *.jmdi.pl 17.10.09, 13:10 Po co moc 172 KM przy wadze 278 kg? Przecież to zabójstwo. Nie dziwi mnie nawet, że nigdzie nie podają przyspieszenia tego motoru i jego maks. prędkości. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Debiut roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 17:14 pierwszorzędny design ! Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm Re: Debiut roku IP: 77.222.244.* 18.10.09, 22:56 tu nie chodzi o skrzynię automat a o skrzynię dwu sprzęgłową - tak naprawde to są 2 skrzynki, jenda ma biegi parzyste druga nieparzyste. zmiana biegu to przełączanie miedzy skrzynkami (jedno lub drugie sprzegło jest zapięte), zmiana przebiega blyskawicznie i w odróżnieniu od klasycznego automatu ze sprzęgłem hydraulicznym nie ma strat mocy. skrzynka dwusprzęgłpowa to praktycznie 2 skrzynie klasyczne. a sprzęgła są również klasyczne tyle ze z automatycznym sterowaniem. no i oczywiscie moze dzialać w trybie auto lub ręcznego przełączania. w tej zabawie liczy się szybkość zmiany biegów. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Debiut roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 18:12 Mocny, wygodny, CBS, ABS, w opcji z automatem. Dla panów z kasą i z brzuszkiem, którzy na 50 urodziny chcą sobie kupić pierwszy motor, ta Honda będzie najlepszym wyborem - a to jest spory rynek. Ciekawe, czy pogoni kota wibratorom z Milwaukee .Wygląd kontrowersyjny: jakiś taki staroświecki i ultranowoczesny jednocześnie, ale oczu nie sposób oderwać i z niczym się nie pomyli. Link Zgłoś
Gość: mały Re: Debiut roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:21 Coś nowego i nie widzę napisu MUSISZ GO MIEĆ !!!!! Po prostu coś dla bogatych dziwaków !!!!!!!!!!!Ja kocham moją CBR 600f4i !!!!!!! Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Debiut roku IP: *.clnet.cz 15.12.09, 21:52 Eee tam-wole stara VFR ke ............ DZIWADLO! Link Zgłoś