Dodaj do ulubionych

Skoda Octavia Scout - test

04.12.09, 14:29
Co prawda na rynku już od dawna dostępne są podobne modele, choćby Audi Allroad, Subaru Outback czy Volvo Cross Country, jednak Scout jest od nich o połowę tańszy. Czy gorszy? Zdecydowanie nie. Nooooo, odważna teza, nie powiem, szczególnie jeśli wziąć pod uwagę napęd Subaru czy Torsena z Audi bo Volvo też w haldeksie... Że nie wspomnę o jakości materiałów w Audi i Volvo
Obserwuj wątek
    • Gość: kondziu Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.business.telia.com 04.12.09, 16:21
      po co przeplacac. kiedys mialem okazje jezdzic takim scoutem, ale w poprzedniej budzie i bardzo mi sie podobal. no pewnie ze volvo czy audi sa lepiej wykonane, ale i ile drozsze..., co do napedow do mysle, ze i tak 90 procent uzytkowanikow nie wyczuje roznicy miedzy konkretnymi rozwiazaniami. jestem za scoutem

• Gość: reza Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.static.korbank.pl 04.12.09, 16:38
      "Audi Allroad, Subaru Outback czy Volvo Cross Country, jednak Scout jest od nich o połowę tańszy"
      Skoda Octavia Scout - 112 600 zł
      Subaru Outback Diesel 2010 - 134 890 zł
    • Gość: ate Skoda Octavia Scout - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 16:45
      W tekscie zabraklo slowa "tylko" w czesci opisujacej silniki
      Wszystko dobrze , Octavia to dobre auto ale cena 110tys to jednak troche
      przesada.Zeby nie szukac daleko taniej wyjdzie VW Tiguan - nowszy silnik
      ,nizsza cena ,wieksze mozliwosci konfiguracji
    • Gość: mix Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.09, 20:07
      Skodzina Scout - Allroad dla ubogich :D
      • Gość: houk Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 21:58
        Pochwal sie ptysiu czym ty jezdzisz skoro dla ciebie samochod za 100tys to cos
        dla ubogich
        Niech zgadne - zdrapanym kadetem z drzewa?
    • Gość: qwert Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.tktelekom.pl 04.12.09, 21:06
      przeciesz skoda to klasa premium :P
    • Gość: Gość. Wlad Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 22:31
      Porównanie Skody do Audi i Volvo uważam za nie na miejscu. Sama stylistyka i wykonanie jest z innej bajki to tak jak porównywać budyń z kisielem jedno jest na mleku a drugie na wodzie. Porównujcie panowie Skodę z Suzuki Mitsubishi Kią itp a nie Volvo czy Audi.
    • Gość: Ass Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.static.tkt-net.pl 05.12.09, 12:56
      Czemu nie, skoro poziom cenowy jest właśnie porównywalny z VW.. ?
    • Gość: romulus Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.acn.waw.pl 05.12.09, 15:22
      Porównywanie Skody do Subaru, albo co gorsze do Audi Allroad?
      Skąd oni tych dziennikarzy biorą?
      A może jest tak, że dziennikarz kopiuje materiały marketingowe Skody.
      Octavia to kompatk, Outback klas średnia, a Allroad klasa premium.
      • Gość: fakty Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:57
        W wielu przypadkach porownanie Skody do Subaru to ponizajace dla
        Skody.Tutaj troche tylko nieodpowiednie z racji roznicy wielkosci.
        Co innego porownywac Skode do BMW czy Audi -bo to rzeczywiscie inna liga .
        Nie wiem dlaczego w Polsce z marki Subaru zrobiono sobie takiego bozka?Ani
        to ladne ,ani ani dobrze wykonane , osiagi tez slabe.W USA Subaru jest
        pozycjonowane gdzies na poziomie samochodow koreanskich i tak naprawde tam
        jest jego miejsce
    • Gość: Obiektywny Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.ghnet.pl 05.12.09, 17:24
      Jak dla mnie porównanie jak najbardziej na miejscu. Jeździłem paroma Skodami w tym nowym superbem który poziom wykonania prezentuje taki sam. Jeździłem też Subaru legacy i na pytanie czy jest czujnik deszczu otrzymałem odp. "Prosze Pana, przecież to Subaru, tu nie ma takich rzeczy" - jakość wykonania i ten cudny Diesel też nie powalały. Także zdecydowanie wybrałbym Scouta tylko po co?!?! nie lepiej po prostu kupić wersję 4motion? po co przepłacać za obicie dolnej części auta plastikami.
    • Gość: ja Re: Skoda Octavia Scout - test IP: 213.172.184.* 05.12.09, 17:26
      "mix" jeździ Polonezem Caro i dla niego skoda scout "niższa liga" (polonez marka premium - w jego mniemaniu) LOL LOL LOL
    • Gość: mix Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.09, 19:12
      Polonezem Caro to jeździła Twoja stara du.py dawać, jak zbierała kasę na budowę domu. / Ja wożę się Signumem 3.0 cdti i grzyb ci do tego.
    • Gość: brainless Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 20:21
      Napis pod kloszem kierunkowskazu przywodzi na myśl metkę na rękawie marynarki. Widziałem, że w lepszych wersjach robią schowki na parasolki - tutaj przydałby się podobny na tyrolski kapelusz.
    • Gość: sru Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.pai.net.pl 06.12.09, 11:14
      A na kapeluszu koniecznie logo "Scout".
    • Gość: P Re: Skoda Octavia Scout - test IP: 77.236.2.* 09.12.09, 19:48
      No wszystko fajnie ale za te same dokładnie pieniądze można mieć np suzuki grand vitarę, w diesli w najlepszym wyposażeniu kosztuje (właśnie sprawdziłem dla pewności) 113000. A w ogóle to ceny na GV 5 drzwiowe jak widzę zaczynają się 88000 tysięcy. Więc jak dla mnie Skoda - mimo że fajna - ma cenę jakąś z kosmosu
    • Gość: masjel Re: Skoda Octavia Scout - test IP: 193.33.124.* 09.12.09, 22:41
      czeski film i tyle. dziadostwo jakich mało. pracowałem w fabryce produkującej części dla koncernu audi/vw. i hierarchia jest taka z jakością części: audi, vw, seat i na końcu gdzieś szarym szarym jest skoda. wszystko co nie przechodziło testów jakości i było przez TUV odrzucane jako marne trafiało do paki "skoda" i było tam do nich wysyłane. żadnych reklamacji. same "świetnej jakości" towary.
      tinyurl.com/mjkocr
    • perfee Re: Skoda Octavia Scout - test 11.12.09, 20:56
      @masjel kłamiesz!

To nie prawda, nie ma żadnej różnicy w jakości produkowanych części, po co zmyślasz takie idiotyzmy? W dupie byłeś i gó... widziałeś... Chyba na mopie tam jeździłeś...
    • Gość: gosc Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.chello.pl 17.12.09, 22:04
      hahaha ... podobne do subaru,
      lata świetlne dziela skodę od napedu symetrical AWD subaru, silnika boxer i innych rzeczy o ktorych skodziarze moga tylko pomazyc, no coz ale zawsze ktos bedzie się porównywał do tych z wyszej polki by wygladac samemu lepiej...
      gosciu zanim wydasz w saloniue skody 100 tys na tego skauta wsiadz i pojedz w zasniezone góry nawet 10 letnim outbackiem i zobaczysz co to jest subaru
    • Gość: sub-fan Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 17:42
      Z tą cenę to panie Sworowski bzdurę kompletną napisaliście. Podaję: Octavia Scout - 112 600 zł, Subaru Outback Diesel juz za 129 800 zł GDZIE TU RÓŻNICA O POŁOWĘ DROŻSZY???
      Radzę pocztać coś znim się coś napisze. Na miejscu Subaru domagałbym się sprostowania. Bo to jawne działanie na niekorzyść. Ktoś czyta, ze subaru jest 2 razy drozsze i nawet nie idzie do salonu. Bo po co skoro tak przeczytał.
    • Gość: sub-fan Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 17:54
      i jeszcze jedno porównywanie skody do volvo i audi to przesada. To tak jakby zrobić test opla i mercedesa. To nie ta sama pólka. Bardziej zasadne sa porownania cenowe np. do Suzuki GV za 113 000 zl, Tiguana, czy nawet Chevy Captiva za ok 100 000.
    • Gość: mono Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 15:33
      Gdyby tylko jeszcze nie była Skodą...
      Tak, czy siak - świetne auto!!!
      --
      LewymPasem - lewympasem.pl/?p=n&a=art&artid=136&ids=12
    • dell68 Re: Skoda Octavia Scout - test 11.03.10, 21:07
      "FAKT" napisał (już sama nazwa wskazuje wiarygodność wpisu) że w USA Subaru to taki koreańczyk, ciekaw jestem czym jest SKODA w USA. Tak, tak zaraz usłyszymy kolejny "FAKT" że w USA nie znają się na samochodach i dlatego nie sprzedają tam tak świetnych samochodów z kurą na masce. FAKT drugi, Subaru ani ładne ani dobrze wykonane, ha, ha, Skoda ze swoją stylistyka nowej Fabii , Superb II i Yeti tytuł szkardztwa dekady mają zapewniony. FAKT trzeci, słabe silniki Subaru. Panie FAKT, zmień wpis na Super Express bo jak się czyta bzdury o wyższości silnika Skody 2,0 TFSI o mocy 200 KM z silnikiem Subaru 300 KM to chyba masz nierówno pod sufitem.
    • Gość: xyz Re: Skoda Octavia Scout - test IP: 212.191.172.* 11.03.10, 22:57
      Przed liftem octavia była ładniejsza.
    • Gość: zyzyzyryksy Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 18:39
      A ja odbieram nowego Outbacka za niecałe dwa tygodnie... Z całym szacunkiem to jednak nie jest Skoda :-)
    • Gość: Lewympasem.pl Re: Skoda Octavia Scout - test IP: *.echostar.pl 21.04.10, 16:31
      Bardzo niedoceniona. Haldex świetny, wszystko świetne, tylko znaczek. Ale już powoli się do niego Polacy przekonują...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka