iberia.pl czerwony 02.01.10, 20:58 moze podaj chociaz budzet? Pomijam fakt, ze nie ma czegos takiego jak "najlepsze auto:van, kompakt, suv itd." Link Zgłoś
iberia.pl Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 21:10 jbl25 napisał: > BMW X6. chyba najbrzydszy-to na pewno:-D Link Zgłoś
deverda Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 21:21 eeechhhh.... ok 200000PLN Nie sądzę aby BMW czy Audi jakoś mnie nie jara... Jestem kobietą :) Link Zgłoś
carfan Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 21:41 Jest tego multum. Najlepszy, ale pod jakim względem? Ja bym zastanowił się nad takim Tiguanem Sport & Style z 2.0TSI i Tiptronic. Wersja z 4MOTION jest też ciekawą propozycją, ale występuje tylko z TDI. Ceny identyczne. Do tego kilka ciekawych opcji - biksenony, ogrzewanie postojowe, może jakieś systemy z serii Assist + jakiś pakiet Individual. Wyjdzie ze 150-160k. Dla jednych minus - najpopularniejszy od jakiegoś czasu na Zachodzi mini SUV. Link Zgłoś
bunkum Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 21:42 > eeechhhh.... > ok 200000PLN Bogata nie jestes, wiec schowaj cyferki ktorych nie masz. > Nie sądzę aby BMW czy Audi > jakoś mnie nie jara... > Jestem kobietą :) Sportowa nie jestes, utilitarna tez nie? Wehikulatny powinien byc twoj chlop, chyba ze mu sie nie chce. Wiec na suv ci SUV? Link Zgłoś
deverda Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 21:51 bunkum co ty mowisz? (sam chyba nie wiesz co) Na jakiej podstawie te twoje wnioski? A tak poza tym... oczywiscie biksenony i TDI automat Link Zgłoś
ulubiony19 Re: muj 02.01.10, 22:13 Najfajniejsze(no i najlepsze) są europejskie SUV-y-Ford Kuga,Land Rover Freelander,Renault Koleos,VW Tiguan.To dobre auta w swoim segmencie cenowym. Ja skłaniałbym się ku Renault,bo niczego nie udaje i pokazuje,jaki powinien być prawdziwy SUV.Przyjemnie się prowadzi,a przy jest zaskakująco sprawny w lekkim terenie(of koz pamiętać,że to dalej SUV;)).Jest bardzo komfortowy,świetnie wykonany,przytulny wewnątrz,z bdb pozycją kierującego i odpowiada mi jego wygląd-po prostu taka teRenówka(a nie jakiś pościnany kloc,kruczy bobek,czy inny klozet).No i co ważne-bardzo francuski:) Tiguan mnie nie zachwyca,ale też nie mogę powiedzić,że jest nie udany.Przeciwnie,to (raczej brzydki:)) bardzo dobry samochód,nieźle się prowadzący,dający zauważalnie więcej przestrzeni w porównaniu z Renault,ale nie oferujący tak dobrego komforu i ogólnej miłej atmosfery.Co oczywiste-świetne skrzynie biegów(napęd też fajnie działa) A Kuga? Niebrzydki,spory SUV,z wyróżniajacym się na tle reszty samochodu-co oczywiste-układem kierowniczym i sprężystym zawieszeniem (czasem zbyt sprężystym...) Tylko czy to jest tak potrzebne w SUV- ie,aby stanowiło o jego doskonałości,powodując psucie tego,co istotniejsze(skoro i tak ten sam kierowca nie okaże się szybszy w Kudze w porównaniu do porównywalnej osiągami,dobrej "osobówce"). A Freelander? Za bardzo się rozpisałem... Ale generalnie świetnie udaje samochód terenowy,a przy tym jest ok. wszędzie tam,gdzie sie tego oczekuje.Ponadto fajny,charakterystyczny dizajn;) Pozdr Link Zgłoś
tocqueville Re: muj 02.01.10, 23:59 Koleos - daj spokój z tą promocją reno:) najlepsze są japończyki - ponieważ nie potrzebuję dużych aut na dzisiaj brałbym FORESTERA, ew. X-Traila świetnie jeżdzą po asfalcie i sprawdzają sie w terenie Link Zgłoś
ulubiony19 Re: muj 03.01.10, 14:22 > Koleos - daj spokój z tą promocją reno:) To się kolego przejedź,pooglądaj(wiem,że to może być ciężkie,bo spotykam Koleosa w Polsce tak często,jak np. Mazde RX-8...) Wtedy pogadamy o tym,czy promuję,czy polecam;) > na dzisiaj brałbym FORESTERA, ew. X-Traila > świetnie jeżdzą po asfalcie i sprawdzają sie w terenie Forester? Przecież to nawet nie SUV:) To tylko wysoko zawieszone,mało typowe kombi 4x4(ze świetnymi silnikami benzynowymi:)),konkurent raczej dla Skody Octavii Scout czy Audi z plakietką Allroad.Tribeca to SUV. A X-Trail? Jest ok. To najlepszy azjatycki wóz z pośród tych "tanich".Of koz dla mnie tylko w ostatniej ewolucji-generalnie przyjemny samochód;) Pozdr Link Zgłoś
cc_2004 Renault Koleos 04.01.10, 20:26 Pusty śmiech. Widziałem go ostatnio jak walczył dzielnie na oblodzonym nieco płaskim skrzyżowaniu w mieście i... poległ :D Już Scenic RX4 chyba był lepszy, albo Dacia Ścierka. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Renault Koleos 04.01.10, 23:01 > Pusty śmiech. > Widziałem go ostatnio jak walczył dzielnie na oblodzonym nieco > płaskim skrzyżowaniu w mieście i... poległ :D No stonoga bez dobrych tramposzczałek też gó... narobi:) > Już Scenic RX4 chyba był lepszy, Chyba nie Dacia Ścierka. Hmm,nie kojarzę fury... Pozdr Link Zgłoś
ulubiony19 Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 22:53 SUV jaki jest najlepszy? cloclo80 napisał: > Mitsubishi Outlander No chyba na 1 Listopada Link Zgłoś
cloclo80 Re: SUV jaki jest najlepszy? 03.01.10, 17:42 Nie tylko na 1.11 ale na cały rok w odróżnieniu od zabawek które wymieniłeś w jednym z poprzednich postów. Pod względem technicznym tylko Tiguan zasługuje na jako taką uwagę. Kuga to zabawka do miasta a Koleos to takie (najłagodniej mówiąc) nie wiadomo co. Na szczęście ten dziwoląg wyjątkowo źle się sprzedaje dlatego można bez specjalnej przesady przyjąć, że to auto w ogóle nie istnieje. Link Zgłoś
tymon99 Re: SUV jaki jest najlepszy? 02.01.10, 22:07 nie polecamy. suvy są dla tych, co mają kasę, a nie mają gustu. Link Zgłoś
jackk3 Re: BMW X6 albo Infinity QX 56 03.01.10, 18:32 Dla kobity to Acura MDX. Nie ma lepszego SUV dla niewiasty. Link Zgłoś
deverda jbl25 03.01.10, 18:42 no tak, X6 piekne auto :) Reanault... nieeeee... nie sadze!!! Mitsubishi....?.... sorki ale nieeeeeee! teraz mam X-Traila ale cos delikatniejszego mi sie marzy :P jbl masz racje. Link Zgłoś
drwallen Re: jbl25 03.01.10, 20:38 skoro uważasz, że Infinity to Renault to chociaż powiedz czemu nie? Bo nie jest niemieckie? Link Zgłoś
cc_2004 Re: Honda CR-V 2.2 04.01.10, 20:30 do miasta i na polną drogę (suchą porą) w sam raz. W środku przytulnie i wypas (po ostatnim liftingu), dobre audio, komfort lepszy od X-Traila i Kaszkajaja. I taka bardzo kobieca :) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Honda CR-V 2.2 04.01.10, 22:16 W środku > przytulnie W porównaniu z czym? Z pokojem gościnnym Hannibala Lectera?:) > I taka bardzo kobieca :) Fakt.Merkel może się w nim spełnić. > lepszy od X-Traila i Kaszkajaja. X-Trail to SUV,Kaszkaj to-że sobię pozwolę na nadużycie- crossover.Właściwie to kompakt,wystylizowany w typie "zdobywczo- poznawczym";) Wniosek? ... Pozdr Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda CR-V 2.2 04.01.10, 22:30 X-Trail to zaden SUV (prawie taki sam jak CRV). X-Terra to jest prawdziwy SUV. Link Zgłoś
cc_2004 Re: Honda CR-V 2.2 05.01.10, 09:00 ulubiony19 napisał: > > W porównaniu z czym? Z pokojem gościnnym Hannibala Lectera?:) > Fakt, w Kii są bardziej kolorowe wstawki. > > Fakt.Merkel może się w nim spełnić. > Większość nabywców/użytkowników CR-V to kobiety. Jakie, dealerzy i statystyki nie podają ;) > > X-Trail to SUV,Kaszkaj to-że sobię pozwolę na nadużycie- > crossover.Właściwie to kompakt,wystylizowany w typie "zdobywczo- > poznawczym";) > Wniosek? ? Link Zgłoś