globy_ms 11.02.10, 21:09 Spory przebieg jak na wystawowy egzemplarz :-D Stylizacja wymiata. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: :) Re: To nie joke, to Juke IP: *.multimo.pl 11.02.10, 21:17 to będzie interesujące przeżycie zobaczyć taki concept car na drodze niemal jak UFO :) Link Zgłoś
Gość: berdys Re: To nie joke, to Juke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 22:08 Widze automat. To sie chwali. Automaty w standardzie! Reczniaki za doplata ! :P Link Zgłoś
Gość: Hura! Re: To nie joke, to Juke IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 11.02.10, 23:07 Kiszkaj tego ciosu nie przeżyje. Hura! Link Zgłoś
Gość: airmatic Re: To nie joke, to Juke IP: 91.193.41.* 11.02.10, 23:10 No właśnie. Widząc rano pierwsze zdjęcia na stronie www.amis.pl omal nie spadłem z krzesełka. Doszło chyba do fuzji Micry z Quasqaiem i 370Z, a coś takiego nigdy by nie przyszło mi do głowy. Owszem, oglądałem prototyp qazany i coś słyszałem o wersji produkcyjnej, że ma przzypominać dorożkę. Ale ze światłami Micry?!!! A te wielkie, okrągłe lampy na środku maski kojarzą się z... Ładą Nivą. Nieeee, panowie, styliści! Co wam do głowy przyszło... Ale z drugiej strony takiego auta było nam trzeba. Koniec z rysowaniem terenówek ekierką, wizji pudełkowatych i nudnych jak Mitsubishi RVR czy Outlander. Mały SUV miał kojarzyć się z analogią do Jeepa Compassa, a odróżniał się atrapą i znaczkiem (Tiguan, Qasqai, a nawet obecna Sportage). Światowa premiera Juke przyćmiła nawet nową Kię, która mimo elegantiorum byłego stylisty Audi po prostu wysiada. Doprawdy, ZBRZYDŁ mi QASQAI! Choć oglądałem w salonie i jedyną wątpliwość wzbudził w nim fakt, czy nie ma on zbyt oczywistego wyglądu. I czemu nowe auta nie mają za grosz dawnych emocji, wręcz swojej legendy. Brakuje dziś aut takich, na których wychowała się młodzież lat 80. Honda CRX była kiedyś kultowa, niezły był 3-drzwiowy Civic ad. 1990. Dziś jedni chcą być piękni (Fiat Bravo, Alfa Giulietta), inni szpetni (SSangyong Rodius, Seat Exeo, Opel Meriva), a jeszcze inni zajmują upatrzone pozycje przeciętności (5008, Verso). W Juke tego nie ma. A jest legenda Hondy CRX - czyli to, czego nie zrozumieją posiadacze poprzedniego Civica (obecnego chyba też nie). To czyste szaleństwo, concept car na drodze, zjawiskowe medium, prawdziwy samochód (czyli emocje... nareszcie). Choć nie jest piękny jak Alfa 156, to powala na nogi tak samo jak ona, gdy widziałeś ją pierwszy raz na drodze. Link Zgłoś
Gość: ENERGETYK Re: To nie joke, to Juke IP: *.zep.com.pl 12.02.10, 07:51 airmatic nic dodac nic ująć - nie jest piękny, pewnie też nie jest przestronny, nie jest hybrydowy - ekologiczny, ale zapowiada się naprawde fajne autko :D Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: To nie joke, to Juke IP: *.rect.uni.torun.pl 12.02.10, 08:04 Powinni go nazwać Puke Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: To nie joke, to Juke IP: 10.201.52.* 12.02.10, 08:35 @airmatic: kiedy zobaczyłem pierwsze zdjęcia produkcyjnego Juke'a, pomyślałem: "ale Ci kolesie z Nissana mają jaja!". taka odważna stylistyka, w takich czasach? ale po kilku godzinach poczułem, że moje zainteresowanie tym autem zupełnie wystygło. Juke okazał się tylko fajną ciekawostką, małą motoryzacyjną sensacją, a kiedy emocje opadły... problem chyba w tym, że to auto jest po prostu... zaskakujące, ale nie pociągające, czy piękne. czasem bywa tak, że właśnie najbardziej krzykliwe projekty najszybciej płowieją, opatrują się i starzeją. i tego się właśnie obawiam jeśli chodzi o Juke'a, bo osobiście życzyłbym sobie, żeby takich aut było na naszych ulicach znacznie więcej. takich, czyli ciekawych, zaskakujących, innych. tak więc brawo dla Nissana za odwagę i czekam na kolejne, równie interesujące, ale jednocześnie bardziej pociągające auta. Link Zgłoś
Gość: J Re: To nie joke, to Juke IP: *.bayer.de 12.02.10, 12:13 Rafik - dokładnie Nissan Juke makes me want to puke Link Zgłoś
Gość: van der Cyc Re: To nie joke, to Juke IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 12:38 Brakuje mi silnika 1.4. Po co mi podstawowy silnik 1.6 taki jak w Qashqaiu? Chyba, że będzie później. Oby cena nie była taka jak w konkurencyjnej Toyocie Urban Crouiser bo z dobrej sprzedarzy będzie klapa. Link Zgłoś
Gość: tmk Re: To nie joke, to Juke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 13:18 to auto jest chore na smochodową odmiane choroby downa, biedactwo urodziło sie z zdeformowane i brzydkie , bedzie sie wsydzic jezdzic po ulicach. Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: To nie joke, to Juke IP: *.devesoft.pl 12.02.10, 15:14 odważny, ale czy taki ładny... Mi się nie podoba. Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: To nie joke, to Juke IP: 77.255.240.* 12.02.10, 16:33 Chyba ktoś z Infiniti zabrał się do projektowania tego samochodu Ale moim zdaniem mu nie wyszło :) Link Zgłoś
Gość: acer Re: To nie joke, to Juke IP: 91.193.41.* 12.02.10, 19:53 Do @airmatic oraz @gryzli Nieważne, jaki on jest ani czy się opatrzy. Nikt z nas nie musi go kupić, ale się na pewno obejrzy (jak ja kiedyś po raz pierwszy za Megane II czy Avantime'em). Segment modny, stylistyka także. Do tego wyróżnia się w ewidentny sposób od zwykłych, umięśnionych i zwyczajnych SUV-uw, które chciałyby pozostać na "ty" z trendami Defendera i G-klasy. Ale SUV-y też mogą iść na całość. Czapki z głów za taki pomysł Link Zgłoś
Gość: airmatic Re: To nie joke, to Juke IP: 91.193.41.* 13.02.10, 00:36 Fabryka w Japonii = dość niewyjściowa cena zakupu. Już Suzuki SX4 AWD nie jest okazją w zakupie, więc cena Juke też nie będzie taka znowu MIKRA. A wracając do designu, po cóż jeszcze Nissan produkuje i sprzedaje Tiidę? Link Zgłoś
Gość: sarutahiko Re: To nie joke, to Juke IP: *.icpnet.pl 13.02.10, 19:54 Czemu silnika 190 KM nie montują w Qashqau? Link Zgłoś
Gość: majsel Re: To nie joke, to Juke IP: 193.33.124.* 14.02.10, 16:03 tiida to byłą porażka, a widzę, że oni dalej się w ten styl pchają.... tinyurl.com/mjkocr Link Zgłoś
rheum Re: To nie joke, to Juke 16.02.10, 18:06 Paskudztwo- ani to ładne, ani proporcjonalne. A myślałem, że przyjaźń z Renault zaowocuje czymś ładnym wreszcie, w stylu japońskiej awangardy.....a tutaj tylko silnik z Renault, a reszta jakby rysował to to pijany stylista-ble! Link Zgłoś
Gość: 5021 Re: To nie joke, to Juke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 19:30 hehe no przyjaźń z Renault to tylko sukcesywny spadek jakości i skreślanie japońskiego stylu :) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: To nie joke, to Juke IP: *.ghnet.pl 16.02.10, 20:13 Dlaczego prawie kazdy artykul to kopia artykulow ze strony Topgear, no ile mozna? tamtejszy tytul "Juke: no joke" i tresc ta sama. tyle ze duzo wczesniej. Link Zgłoś
Gość: Thibault Re: To nie joke, to Juke IP: *.ghnet.pl 16.02.10, 20:20 Kolejny skopiowany artykul ze strony topgear, tam tytul brzmial "Juke: no joke" bardzo ambitnie. Link Zgłoś
Gość: KLM Re: To nie joke, to Juke IP: *.chello.pl 16.02.10, 21:18 co to jest "podwójny wtrysk paliwa"? chyba się coś autorowi popie...ło, albo źle przetłumaczył... Link Zgłoś
admjb Re: To nie joke, to Juke 16.02.10, 21:37 zmniejszyli Murano i tyle, napewno będzie drogi i nikt tego nie będzie kupował Link Zgłoś
Gość: ÓKAŻ Re: To nie joke, to Juke IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.02.10, 21:12 ciekawe autko- nissan znalazł swoją niszę- z bezawaryjną ;P toyotą nie mógł walczyć,więc zmienił poziom i na razie pozostaje niezagrożony w luce rynkowej.....Juke wygląda świetnie! Link Zgłoś