Dodaj do ulubionych

Motodziennik

• Gość: Kurtuazyjny Re: Motodziennik IP: *.chello.pl 08.03.10, 13:54
      No cóż, ja też od jakiegoś czasuzauważam, że duży procent "dobrych samochodów" należy do kobiet. Więc gratulacje miłe Panie :) W Warszawie pod Pałacem: kl.am/8gBu parkuje baardzo dużo baardzo dobrych samochodów. Kobiecych.
    • Gość: eresss Re: Motodziennik IP: 91.193.96.* 08.03.10, 13:59
      Nie każdy głoszący niepopularne sądy jest zaraz Giordano Bruno. Staję w obronie Fiata Pandy przeciwko płyciźnie umysłowej wielu dziennikarzy, głoszących tonem mentorów poglądy równie radykalne jak dziecinne. Przypominam, że ta "popierdółka" sprzedała się w prawie dwóch milionach egzemplarzy i pozwoliła Włochom wykupić Chryslera, który robi "męskie" Vipery i Ramy. Panda może nie spełnia sportowych ambicji adeptów sztuki dziennikarskiej, uczących się dopiero budować poprawnie zdania złożone, ale jest wyjątkowo udany... pewnie bardziej niż ostatnie modele Saaba. Druga sprawa, bredzenie o samochodach męskich i damskich może podnieca samych młodocianych redaktorów, jednak nie rusza ludzi wiedzących coś na temat rynku motoryzacyjnego. Gdyby się pan przygotował do lekcji, to wiedziałby, że Pandy wcale nie są autami kupowanymi przez kobiety, ale sprawdzają się raczej jako wozidła firmowe przedstawicieli handlowych, a kobiety coraz częściej wybierają SUV-y, bo łatwiej wsiada się do nich w spódnicach niż do Forda Ka. O autach męskich i damskich dyskutują już wyłącznie intelektualni impotenci, widzący wszystko w kategoriach płci.
      Przegląd reklam z kobietami znacznie lepiej prezentowałby się bez żenującego komentarza. Może oddajcie pisanie tekstów w ręce kogoś z jajami... macie tam jakąś kobietę w redakcji. No i może niech to również ona czyta, jak widzę przed kamerą sweterek prany przed rokiem z wybrzuszonym ekspresikiem na brzuchu, to tracę zaufanie w głoszone mądrości od pierwszego zdania.
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik IP: *.riz.pl 08.03.10, 14:17
      Patrzę po sobie i koleżankach, żadna nie jezdzi małym autem, wszystkie przynajmniej kombiakiem. Najczesciej suvy o dobrych silnikach i sportowym charakterze. Same sobie wybieramy auta. Kolor i wnętrze to cechy mniej ważne. ..... Wszystkie lebiegi na drogach to tak samo i faceci jak i babki, reguł nie ma.
      Panie Jacku - fajny występ w TVN24 i świetna koszulka :-) Tak trzymać ! Garnitur słabo wygląda, zwłaszcza po sciągnięciu kurtki motocyklowej albo po testach w błocie :)
    • Gość: baba za kolkiem Re: Motodziennik IP: *.ip.jarsat.pl 08.03.10, 14:21
      male auto, ekonomiczny silnik, male spalanie, maly bagaznik? dla faceta, ktory auta potrzebuje do dojazdy i poworty z pracy.
    • Gość: Ttt Re: Motodziennik IP: 193.111.166.* 08.03.10, 14:33
      Miło, ze wspomniał Pan o dzisiejszym święcie.Po burzliwej dyskusji czy obchodzić czy nie powoli wraca do łask. Fakt, że kobiety jeżdzą różnymi autkami ale widzimy marki w których przeważają kobiety.
      Fajny odcinek jak zwykle.
    • alabezzeba Re: Motodziennik 08.03.10, 14:34
      eee, różowa 500c w żółte kwiatki a wnętrze niebiesko-zielono-misiowe, takie jak futerko maskotki to było coś...
    • Gość: Kozak Re: Motodziennik IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.03.10, 14:38
      Nie wiem czemu, coraz częściej kobiet siadają do potężnych SUV-ów, choć reguły (choć nie zawsze) po prostu nie umieją jeździć takimi autami. Najprostszy przykład - widziałem już parę razy wielką terenówkę, zajmującą dwa miejsca na parkingu, podczas gdy zmieściłaby się spokojnie na jednym. Za każdym razem staram się zobaczyć kto tak doskonale ustawił swoje auto. W ok. 90% przypadków tak doskonałym kierowcą jest właśnie kobieta. Swego czasu widziałem także dzień w dzień blondyneczkę, parkującą swojego terenowego mercedesa przed przedszkolem (bachora odwoziła) tak, że auto poza wyznaczoną częścią do parkowania zajmowało PÓŁ pasa ruchu. W tym przypadku także zmieściłoby się nie blokując drogi. Ok, niech sobie jeżdżą jakimiś Focusami, Golfami czy nawet Passatami, ale jak nie potrafią, to po cholere utrudniać życie innym swoją stodołą na 4 kołach?
    • Gość: Łucja Ka Re: Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 15:34
      Osobiście wolę większe samochody i od razu mówię, że jestem naprawdę dobrym kierowcą (według mojego męża). Jak jedziemy na wakacje, to zmieniamy się za kółkiem i nie ma problemu. jednak zauważyłam, że często jest tak, że jak widzę jakąś blond laskę za kółkiem albo na parkingu jak próbuje manewrować, to mi się słabo robi :P A z aut, to polecam Peugeot 5008 - rodzinny samochód, bezpieczny i wygodny. Babki wcale nie muszą jeździć smartami i Toyotami Yaris, no proszę Was!
    • martm1 Re: Motodziennik 08.03.10, 15:36
      przynajmniej w Białymstoku obserwuję od 3 lat tendencję, w której to kobiety i dziewczynki wożą się nowymi, pięknymi, dużymi i małymi samochodami, a panowie, w większości jeżdżą wołami roboczymi
      więc o co chodzi ?

@Kozak - tak, coraz więcej lasek jeździ ledwo sięgając oczkami poza wysokość kierownicy swojego SUVa, natomiast panowie, jeżeli leczą swoje kompleksy to najczęściej siadają za kierą navary czy L200

pozdrawiam
    • Gość: KasiaPL Re: Motodziennik IP: *.chello.pl 08.03.10, 15:52
      Dlaczego wszyscy uważają, że kolor różowy to tylko barbie? Ja lubię róż, podoba mi się ta 500tka, a z pewnością nie jestem barbie. I (o dziwo!) słucham metalu, jeżdżę na motocyklu i robię inne rzeczy o którym się barbie nie śniło. A co ma do tego to że lubię różowy kolor?
      Tak samo małe autka kojarzą się z kobietami, a ja też znam większość kobiet, które wolą duże samochody. Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam kabriolety.
    • Gość: ..... Re: Motodziennik IP: *.wist.com.pl 08.03.10, 17:13
      Jak dla mnie kobieta najlepiej wygląda za kierownicą dobrego samochodu w stylu Evo albo 911 :) A to że coraz więcej kobiet jeździ SUVami to fakt, w dodatku często niezbyt sprawnie. Nie uogólniam, piszę co widziałem, znam też wiele kobiet jeżdżących dobrze ale rzadko kiedy mają SUVy :D Zresztą większość kierowców SUVów nie jeździ za dobrze, niezależnie od płci ;)
    • Gość: <>< Re: Motodziennik IP: *.175.152.2.koba.pl 08.03.10, 18:02
      ten filmik obejrzano tyle razy bo ktoś go wrzucił na joemonstera...:P
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik IP: *.acn.waw.pl 08.03.10, 18:38
      Zrozumncie babki... Suvik czy crossover bo 1) bezpieczny 2) pakowny i super na weekendowe wypady 3) w sam raz na polskie super krzywe i dziurawe drogi. Ja jezdze sama (lub z psem) ale nie wyobrazam sobie np. wozenia dziecka w jakims micro-autku, które nie ma strefy zgniotu, zbiera się w kilkanaście sekund !!! do setki i nie radzi sobie jak tylko spadnie troche sniegu lub deszczu....
      Nie ma u nas waruków do cieszenia się typowym sportowym, nisko zawieszonym autem ze sportowym zawieszeniem (dziury!) ani cabrio (dziury i pogoda !) P.S. sprzedam Buicka Riviere zabytkowego z 72r:)
    • Gość: maga Re: Motodziennik IP: *.ghnet.pl 08.03.10, 18:56
      najbardziej mnie kręcą kobiety za kierownicą wszelkiej maści radykalnych sportowych samochodów znanych ze swych świetnych właściwości jezdnych. Wariuję jak widzę kobietę za kółkiem takiej Civic Type-R, Clio Sport czy chociażby jakiegoś Opla OPC, nie mówiąc już o Evo czy STi. Jak jeszcze uroda idzie w parze z możliwościami samochodu, nogi się uginają pode mną a puls momentalnie spada...
    • Gość: jaro Re: Motodziennik IP: *.e-wro.net.pl 08.03.10, 20:02
      Mam wrażenie, że co poniektórzy nie zrozumieli intencji Pana Jacka w tym reportażu na temat aut kobiecych. On tam właśnie drwi z tego podejścia jakoby kobiety miały jeździć tylko małymi autkami i wyśmiewa związane z tym różne inwencje twórcze producentów. A niektórzy na tym forum się strasznie oburzają jakoby nastepowało "bredzenie o samochodach męskich i damskich", a tutaj raczej następuje próba zerwania z mitem, że samochody dla kobiet są małe, różowe i w kwiatki, co jak podkreśla Pan redantor, jest "potwornie niesprawiedliwym poglądem". Cała ta część o samochodach damskich jest zakrapiana sporą dawką ironii. Więc nie oburzajcie się prostaki, jak nie rozumiecie tekstu do was mówionego.
    • Gość: misiaczeq Re: Motodziennik IP: *.dsl.telepac.pt 08.03.10, 20:34
      Bravo jaro
    • witek189 Re: Motodziennik 08.03.10, 22:55
      I kobiety bywają dobrymi kierowcami!
    • mzyo Re: Motodziennik 08.03.10, 23:28
      No na pewno to że jedna czy dwie kobiety są dobrymi kierowcami (w rozumieniu ''męskiej''/szybkiej/efektywnej/etc jazdy) dowodzi tego że Panie w ogóle są za kółkiem mistrzami.

Jeżeli zaś chodzi o jeżdżenie zgodnie z przepisami biją nas na głowę.
    • Gość: wirc Motodziennik IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 15:16
      Trochę dostało się Panu redaktorowi... mało kto zauważył ze chciał dobrze. A na dodatek zebrał baty za ubiór. Dopiero kolega "jaro" słusznie przedstawił intencje prowadzącego. Ja natomiast chciałbym dodać ze nikt nie podzielił samochodów przedziały cenowe. I być może panda sprzedaje się tak dobrze ponieważ mało kogo stać na dodatkowe 10K-20K. W ogóle jeszcze nie tak dawno dwa samochody w rodzinie nie były czymś zwyczajnym. Wczoraj Panie lekko wybierały SUVy za 100k i więcej. Mnie to cieszy! ale pamiętajmy o tym, ze nie wszytko wygląda jak TVNowskim serialu "Majka", gdzie "szefowa" biega stroju rajdowym i każe biednym pracownikom codziennie zmieniać filtry.
    • Gość: matt89 Motodziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:55
      Cieszę się, że w końcu SAAb staje na nogi. Choć obecnie mam corsę B 1.2, to marzy mi się na jawie Saab i nie będę tutaj wybredny, 900, czy 9-3 cabri. Moim zdaniem to śiwtne samochody, dynamiczne (bez automatu) i bezpieczne niczym T-34. Design, ...dla mnie świetny.
    • Gość: Arna Motodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 19:45
      No to właśnie kupiłam sobie mały kobiecy (?) samochód - Mazdę 2 (nową)... Sama sobie taką wybrałam. Mam się załamać - ja, kobieta? ;-) Nie mam dzieci, chcę wjeżdżać tam, gdzie się da, i czasem przerabiać auto na dżipa na jakichś wertepach. Zawsze mnie coś tam pcha. ;-) Boję się jednak prowadzenia wielkich aut, ale po powyższych komentarzach coraz mniej. Tylko te koszty utrzymania dużych "gablot" i kłopoty z parkowaniem mnie zniechęcają do ich kupna... Samochód jest przecież do jeżdżenia, a nie do patrzenia na niego z myślą o pustym baku, i w zasadzie do bezproblemowego zaparkowania go.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka