Dodaj do ulubionych

Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda

IP: *.ostnet.pl 16.03.10, 16:39
nie, merc ma b-klase
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.ikb.de 16.03.10, 16:48
      zywy dowod na to, ze design duzych samochodow moze byc cool!
      to nie zawsze musza byc designowe-bezplciowce ala'VW (touran) / Fiat (Croma)! oby tak dalej ford!
    • Gość: red Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:29
      S-max jest baaardzo dobry! Nie wiem jak ten nowy benzyniak, ale 2.5T 225KM jest idealny!
    • Gość: lolek Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 19:08
      www.moto.pl
    • Gość: Gość Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:18
      Jak już wspomniał ktoś wyżej - S-Max to chyba jedyny na prawdę fajny people-carrier. No i właśnie dostał silnik, który, przynajmniej na papierze, wygląda świetnie i jest dostosowany do specyfiki podatkowej naszego rynku (dostaną tylko 3,1% z akcyzy, zamiast 18,6% :D:D). Jeśli ktoś nie robi ogromnych przebiegów, to pewnie będzie to niewiele droższe od diesla - jak kogoś stać, to nic tylko brać :P
    • Gość: RPWL Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 22:20
      Jak zawsze dziennikarze poszaleli troche i wykrecili spore spalanie. W praktyce jezdzac spokojnie spalanie bedzie mniejsze, a zawsze w razie potrzeby bedzie czym "kopnac". Wreszcie silniki benzynowe przegonily diesle pod wzgledem charakterystki moc, moment / obroty. Wreszcie jazda benzynowka staje sie przyjemnoscia, a nie wiecznym wysluchiwaniem wyjacego przy 5000 obr/min. silnika.

A sam S-Max to swietny samochod, wydaje mi sie, ze Sharan mu nie zagrozi. Odsuwane drzwi to pozornie praktyczne rozwiazanie.
    • Gość: IgnisDriver Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.um.warszawa.pl 17.03.10, 08:00
      sharan to raczej konkurent galaxy - touran to konkurent s-max'a
    • Gość: RPWL Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 93.122.64.* 17.03.10, 08:50
      Touran jest duzo mniejszy od S-Maxa, to raczej konkurent C-Maxa i Grand C-Maxa w szczegolnosci. S-Max to ciut ladniej stylizowany Galaxy, roznica w wielkosci jest niewielka. Z reszta cenowo wyglada to podobnie.
    • Gość: Ore Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.static.tkt-net.pl 17.03.10, 09:39
      Cale szczescie jezeli chodzi o stylizacje Ford zostawił VW daleko w tyle.. gdzie touranowi do smaxa..
    • Gość: Bejbe Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 18.03.10, 06:24
      Ludzie weźcie się badajcie częściej! Touran to nie ta sama klasa co S-Max. Konkurentem S-Maxa jest świeżo przedstawiony VW Sharan. I w porównaniu do S-Maxa jest całkiem fajny.
    • Gość: luk Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 07:16
      bezpośrednie porównywanie modeli dwóch firm, np przytoczonych; sharana i s-maxa , czy tourana coraz bardziej mija sie z celem, bo producenci celowo produkują samochody, ktore są między utartymi w przeszłości klasami. mam wrażenie, że zaczęło się od skody i po sukcesie octavii inni poszli tym tropem: przykłady można mnożyć, spece od marketingu głowią sie nad nowymi kategoriami, bo chcemy kupować samochody coraz lepiej dostosowane do naszych potrzeb, czasem niestety sprzecznych i powstają crossovery, mikrovany, suv-y, sav-y, sac-y, sportowe vany, kombivany i ostatnio popularne limuzyny gt.
    • Gość: gold Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 77.252.99.* 18.03.10, 16:55
      luk - racja
      RPWL -
    • Gość: gold Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 77.252.99.* 18.03.10, 16:58
      RPWL - sprzedawcą Forda dziękujemy za udzielanie się na forum :)

i może odpowiesz dlaczego S-Max i Galaxy mają być zaliczane do klasy premium skoro nie mają np. podwójnego podłokietnika?
    • Gość: R Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 13:52
      Jeśli s-max miałby odsuwane drzwi, to juz bym go miał. Dziś mam C-8 i odsuwane drzwi. W mojej działalności były priorytetem.
    • Gość: Gość Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.10, 16:53
      jak do mnie to im dobrze nawet wyszedł
    • Gość: lutek Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 217.17.38.* 31.03.10, 09:44
      ehhh ciężko było dorobić wersję 4x4?
    • Gość: I tyle... Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 193.164.157.* 31.03.10, 10:06
      "Wszyscy chcieliby jeździć samochodami klasy premium."

To nie jest prawda. Nie wszyscy!
    • Gość: pimpek Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: 193.164.157.* 31.03.10, 10:13
      na tym forum jest b. sprawny moderator. A ja powtarzam, że nie ma czegoś takiego, jak Ford w klasie premium.
    • Gość: hm Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.jmdi.pl 31.03.10, 11:29
      Może i S-Max jest ładny ale ... w ostatnim lub przedostatnim "Motorze" jest test długodystansowy takiego Forda po chyba 3 latach i 80.000 przebiegu. No i co ? To co zwykle RDZA na progach i płycie podłogowej. I na HOOJ mi ładna stylizacja jak te złamasy nie potrafią od 10 lat wyprodukować ocynkowanej karoserii co dla VW jest standardem nawet w Polo.
    • Gość: wda Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.56.220-216.q9.net 31.03.10, 14:23
      3 lata powiadzasz? Ty jestes niezle jebniety.TO JEST PIERWASZA JAZDA NOWYM SAMOCHODEM ...napisz nam jak to 20 letniue golfy nie rdzewieja...
    • Gość: marco Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 15:12
      gold, czy o klasie premium ma według Ciebie świadczyć podwójny podłokietnik? Pokaż mi go np. a audi a4.
      A tak na prawdę, to czy jest aż taka wielka różnica między mondeo a a4 oprócz znaczka i ceny? Nie mówię oczywiście o designie, ale o prowadzeniu, wykonaniu, opcjach itp.
    • Gość: eqw Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.56.220-216.q9.net 31.03.10, 15:33
      niemcy jada na legendzie.... ale juz niedlugo..ludzie nie krowy swoj rozum maja.... skoro mozna kupic podobny prodokt w nizszej cenie ...
    • Gość: tukan Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 31.03.10, 15:54
      To sa chyba samochody robione przez "Forda" specjalnie na Europe bowiem w USA zadnego z tych modeli nigdy nie widzialem.

P.S. A, poza tym, "Ford" w USA nie produkuje juz i nie sprzedaje samochodow typu "van" (czy poprawniej piszac "mini-van")...
    • Gość: Ruda Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 11.05.10, 07:01
      Ford i segment premium? Rozumiem że ktoś nazwie VW Multivana z biurowym wypasem biznesowym vanem ale Galaxy? Może Ford zacznie od początku i postara się tak malować auta w fabryce żeby po 2 latach nie wychodziła rdza jak w moim Connect -cie ;-/
    • Gość: gość Re: Ford S-Max i Galaxy | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 23:24
      Podobno Sharan ma być w wyjściowej cenie tańszy od Galaxy o 10 tys! Sporo, tak więc VW powinien zamieszać w tym segmencie. Wygląd jest kwestią gustu, ale mi bardziej przypadł do gustu VW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka