Dodaj do ulubionych

Nowa Kia Magentis

IP: *.ikb.de 17.03.10, 13:20
niby passat, ale ladniejszy!! dorzuca jeszcze gwarancje na kilka lat, dobra cene i ladniejsza alternatywa dla produktow koncernu VW
Obserwuj wątek
    • Gość: Yaa Re: Nowa Kia Magentis IP: *.warszawa.mm.pl 17.03.10, 13:32
      Pierwszy raz mogę powiedzieć bez zastrzeżeń - podoba mi się. Gdyby jeszcze kombi. I poprawa jakości serwisu... wtedy przebolałbym znaczek. W końcu to tylko znaczek.
    • Gość: Gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:00
      @Yaa

Mógłbyś rozwinąć myśl "I poprawa jakości serwisu..." ? Teraz jest z nim coś nie tak? Oglądam różne samochody w salonach i może się skończyć na Kii (niekoniecznie Magentis), więc wolałbym wiedzieć wcześniej, o problemach które mogą stwarzać.
    • Gość: n@fciarz Re: Nowa Kia Magentis IP: *.elartnet.pl 17.03.10, 14:11
      Przód z Oktawii,z boku i tyłu aktualny Accord :)
      Coraz ładniejsze mimo wszystko te koreanki..
    • Gość: jurny Re: Nowa Kia Magentis IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.10, 15:33
      o wiele ciekawszą opcją jest Citroen C6
      dla przypomninia tu jest galeria: www.citroen.pl/citroen-c6/
    • Gość: Gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:00
      @up
      o wiele ciekawszą opcją jest Mercedes klasy S
      dla przypomninia tu jest galeria: www.mercedes-benz.pl/content/poland/mpc/mpc_poland_website/pl/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/s-class/w221.flash.html#chapter=3
    • Gość: qwe Re: Nowa Kia Magentis IP: 80.40.231.* 17.03.10, 16:07
      a propos c6:

po pierwsze nie ta liga co magentis, magentis to odpowiednik laguny, c5, z c6 trzeba by porownywac kia k7 (aka cadenza)

no ale przypatrzmy sie:

+ ponadczasowy design
      - dostepne wylacznie klekoty
      - niektore elementy wyposazenia pochodza ze starej c5(!!!)
      - trzeba wydac ponad 200000, w tej cenie mamy 2 letnia (!!!) gwarancje i zadnego programu dla posiadaczy. Wydajac ponad 200000pln za BMW mamy w przypadku naprawy gwarancyjnej auto zastepcze. W citroenie moga Ci wezwac taksowke laskawie.

w usa, niemczech czy uk ludzie *praktycznie* podchodza do sprawy kupujac takie auto. c6 tu przegrywa w kazdym calu i nie dziwi mala sprzedaz c6. niepraktycznie moznna podejsc kupujac rr, bentleya czy bugatti badz astona.
    • Gość: lolek Re: Nowa Kia Magentis IP: *.tktelekom.pl 17.03.10, 16:37
      Tylny słupek jest łudzaco podobny to tego z lexusa IS
    • Gość: Gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 17:06
      @qwe

Nie wspominając o spadku wartości takiego Citroena :P W Niemczech 2 letnie egzemplarze kosztują w okolicach 100tys. zł ;)
    • Gość: mono Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 17:14
      Kia staje się naprawdę świetna...
      --
      LP - korkoporada dnia - lewympasem.pl/?p=n&a=art&artid=158&ids=12
    • Gość: jumko Re: Nowa Kia Magentis IP: *.chello.pl 17.03.10, 17:55
      Odnośnie serwisu KIA. Bo np. gdy Ci padnie sprzęgło po 4tys. kilometrów to Ci nie wymienią go na gwarancji tylko będą insynuować, że ty sobie je sam spaliłeś. Na pytanie na podstawie czego tak twierdzą usłyszysz, że tak uważają i już i broń boże nie podadzą, żądnego merytorycznego uzasadnienia. Dwa, gdy przeczytasz gwarancję i się chwilę zastanowisz to 7letnia gwarancja jest jedynie zbiorem obiecanek, których realizacja zależy jedynie od uznaniowości gwaranta, a nie obiektywnych kryteriów orzekania o przyczynie awarii. Tyle z autopsji.
    • Gość: jaro Re: Nowa Kia Magentis IP: *.e-wro.net.pl 17.03.10, 17:58
      Już pisałem, bo gdzieś wcześniej było na ten temat, ale sie powtórze. Świetny samochód !! Bardzo ładny, zwarta agresywna sylwetka, ale jednocześnie elegancka. Podobny z linii bocznej do Lexusa IS, z tyłu troche też, z przodu ładniejszy passat albo coś z Lancera. Jak tylko będzie fajna jakość i cena w normie - super propozycja.
    • Gość: ja Re: Nowa Kia Magentis IP: *.torun.mm.pl 17.03.10, 18:41
      Co by nie mówić, koreańczyki zabijają cenami. Za 68 tysięcy można kupić Hyundaia Sonatę z silnikiem 164KM i zupełnie wystarczającym wyposażeniem - 6x airbag, ABS, ESP, BAS, klimatyzacja, ISOFIX, pełna elektryka, centralny zamek, alufelgi i radio CD MP3. Za Avensisa, Insignię czy Mondeo trzeba dać ze 20 tysięcy więcej, a u VW za te pieniądze można kupić Golfa 1.4 122KM.
    • Gość: gosc Re: Nowa Kia Magentis IP: *.114.194.205.homesurf.thn-ag3.dyn.plus.net 17.03.10, 19:40
      Nie mam nic do koreancow bo mechaniczenie sa lepsze niz Ople,
      ale ten wyglad, z czego oni to posklejali, przod ze Skody, swiatla przednie z Volvo, bok troche z Volvo troche z BMW.
      A zreszta co to za roznica, widzialem w TV jak skode z ciasta robili i tez jezdzi.
      • stuntman-mark Re: Nowa Kia Magentis 31.05.10, 20:16
        rzeczywiście ma duzo zapożyczeń z Volvo nawet wnętrze próbowali
        zrobić w podobnym stylu
    • Gość: Gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 19:40
      @ja

Mam nadzieję, że uda im się utrzymać ceny. Obecnie Magentis w podstawowej wersji wyposażeniowej (bez ESP, klima manualna, ABS, 6 poduszek, radio) zaczyna się od 59tys. zł.
    • Gość: ja Re: Nowa Kia Magentis IP: *.torun.mm.pl 17.03.10, 20:10
      @Gość
      No to mnie zabiłeś... Ostatnio jak patrzyłem, to Magnetis był droższy od Sonaty. Wychodzi 30 tysięcy taniej od Avensisa, Insigni czy Mondeo! I to przy 7 latach gwarancji! Za to możemy kupić Golfa z silnikiem słabszym o połowę od Magnetisa.
    • Gość: Yaa Re: Nowa Kia Magentis IP: *.warszawa.mm.pl 17.03.10, 21:30
      @Gość
      Co do serwisu, to facet z Hyundai/Kia - gdy interesowałem się Cee'dem - odpowiedział mi z rozbrajającą szczerością, że pracują nad poprawą tempa realizacji napraw i z Cee'dem to w zasadzie nie ma problemów. Gorzej z autami z Korei, bo czasem trzeba czekać na części kilka tygodni (ale rzadko ;-)
      I tu jest odpowiedź - dlaczego Magentis kosztuje zaledwie 59. a mimo to nikt go nie rwie... zresztą sprzedaj to potem.

Ale marka idzie ostro do przodu. Zobaczymy. Może kiedyś spotkamy się w serwisie ;-)
    • Gość: Gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:26
      @Yaa
      Dzięki wielkie za odpowiedź :) Ostatnio byłem w salonie Kii i rozmawiałem ze sprzedawcą na temat Magentisa. Mówił, że w tamtym roku były na niego przeceny 20tys.zł na starą wersję i ok. 10tys.zł na tą po FL. Pan był bardzo miły i podzielił się informacją, że Kia ma jeszcze około 50 niesprzedanych Magentisów 2009 i jeśli trochę poczekamy, to jest pewna szansa, że też je przecenią. Patrzę się na ich cennik - jeśli dałoby się kupić Magentisa Gold 2.0CRDi w granicach 70tys. zł, to bardzo poważnie bym się zastanowił. Jeśli chodzi o późniejszą sprzedaż... to 7 lat gwarancji (wiem, 7 lat nie na wszystko:) bym przejeździł, a potem to pewnie będzie warte 10tys. zł, albo i mniej...
    • Gość: ABeCe Re: Nowa Kia Magentis IP: *.chello.pl 18.03.10, 01:02
      dla mnie na bocznym zdjeciu troche jak insignia
    • Gość: Spoko Re: Nowa Kia Magentis IP: *.chello.pl 18.03.10, 06:16
      Jest spoko i widać że Kia serio chce walczyć z najlepszymi. Ale na poziom Passata (zwłaszcza nowego który zostanie pokazany jesienią) to chyba jeszcze jest za krótka? Europejski klient jest wybredny i ostrożny, nie wyda kasy w tej klasie pojazdów na Kię chyba że będzie znacznie tańsza, a Kia się raczej wysoko ceni ...
    • Gość: zzz Re: Nowa Kia Magentis IP: 192.193.245.* 18.03.10, 07:50
      Ewidentnie widać, że brakuje własnej inwencji projektantom Kii. Przód - Accord, boczna linia i tył - Lexus IS, wloty nad przednimi nadkolami - Mondeo, schodzący dach - Insignia. Nie można natomiast zarzucić, że samochód nie jest ładny.
    • szatek100 Re: Nowa Kia Magentis 18.03.10, 08:41
      Alufelgi prezentowanego na zdjęciach samochodu są wyraźnie zerżnięte z Golfa VI, gdzie w rozmiarze 18 cali występują jako opcja dla wersji Highline i kosztują pand 4 tys. zł
    • Gość: mmm Re: Nowa Kia Magentis IP: 95.178.31.* 18.03.10, 11:33
      no brak inwencji... wlew paliwa okrągły od VW, felgi od toyoty, lakier od mondeo, co jesszcze antenka rdiowa od garbusa, klamka jak citroenoie i o zgrozo koła są okrągłe pewnie zapożyczone od merca :D
    • Gość: rafcio Re: Nowa Kia Magentis IP: *.radom.vectranet.pl 18.03.10, 18:05
      Polska to taki dziwny kraj. Jeśli się z niego wyjedzie, np. na południe lub południowy zachód, to nagle okazuje się, że na drogach jest mnóstwo aut marki Skoda, Kia, Hyundai itp. Po powrocie po kraju małe zdziwko, bo co któreś z kolei auto to VW golfik, albo pasek. Jeśli golf, to w 99.99% hatchback. W takiej Chorwacji jeśli już widzi się golfa, to albo variant, albo plus. Co kraj, to obyczaj.
    • Gość: gość Re: Nowa Kia Magentis IP: *.mobistar.be 20.03.10, 00:06
      Witam wszystkich.Teraz trudno wymyślić coś nowego.stylizacja nadwozi zaczyna różnić się szczegółami.Proszę wziąć pod uwagę, że za te pieniądze,które płaci się za magentisa w pełnej opcji można kupić vw golfa,praktycznie, golasa.Sam jżdżę kią optimą 2004 rocznik i jestem tak zadowolony,że nie zamieniłbym na inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka