kopx 29.03.10, 00:26 Witam, Mam możliwość zakupienia Renault Megane II. rocznik 2007 , przebieg 30 tys km. Sedan 1,5 Dci, Bardzo bogato wyposażona (automatyczna klima, esp, ) Przebieg i rocznik w 100% pewne. Cena - około 32k PLN. Warto ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
prolineprojekty Re: Megane II 29.03.10, 07:06 Mam taką z roku 2005 zakupiłem w 2007 czyli miała 2 lata i 160.000km przebiegu. Obecnie ma prawie 200.000km, na razie nic się nie zepsuło i jestem zadowolony. Wady: -słaby silnik 1,5 Zalety: -niskie zużycie paliwa średnie wg komputera pokładowego trasa 4l miasto 5,5l na pełnym baku można spokojnie przejechać ponad 1100km -tanie części (kpl. rozrząd+pompa wody, filtr powietrza, filtr kabiny, filtr paliwa, filtr oleju, pasek alternatora, olej do silnika) w sumie zapłaciłem 550zł z groszami Jeżeli przebieg jest pewny to warto, fajny samochód ale szybko traci na wartości przez głupie komentarze aut na "F". I lać dobre paliwo na pewnych stacjach aby wtryskiwaczy nie zapchać. Link Zgłoś
kopx Re: Megane II 29.03.10, 14:31 A mógłbyś rozwinąć - słaby silnik ? Słabe osiągi, słaba jakość ? Moment ma całkiem przyjemny więc myśłałem, że się będzie zbierał jakoś. Link Zgłoś
dx-7 Re: Megane II 29.03.10, 16:31 Jeżeli auto jest pewne to nie zastnawiaj się tylko kupuj. Młode, z dobrym przebiegiem, pewne źródło. Czego chcieć więcej:) Link Zgłoś
prolineprojekty Re: Megane II 30.03.10, 08:00 Ja to mam silnik 1,5dci 85KM i słabo przyśpiesza przy wyprzedzaniu w roku 2007 podobno już weszły 100KM. Jeździłem 1,9dci 130KM ma o wiele wiele lepsze osiągi. Poza tym silnik dość cichy jak na diesla (common rail). Z takim przebiegiem diesla to trzeba szukać ze świeczką. Link Zgłoś
sakhal Re: Megane II 30.03.10, 13:05 Te mocniejsze silniki 1,5dCi (102 czy 105KM z tego co pamietam) musiały wejsc duzo wczesniej bo znajomy ma taka Megane a jest z 2005r. I jest to fantastyczny silnik moim zdaniem, biorac pod uwage ze to tylko 1.5 diesel a auto wcale nie takie małe to dynamika jest niezla jak na kompakcika a spalanie jak w skuterze ;) (mowił ze nawet starajac sie duzo spalic depczac jak sie da to i tak nie przekraczalo 7/100, normalnie to 5-6) Do tego jest cichy. Nalezy jednak pamietac ze to wciaz Renault i mozna sie spodziewac troche niespodzianek z roznymi pierdołami, chociaz dla tego silnika moim zdaniem warto przymknac na to oko. Link Zgłoś
smierdzimizjapy Re: Megane II 30.03.10, 10:30 Jezeli wszystko jest jak opisujesz i samochod Ci sie podoba to jest to bardzo dobra oferta. Jezeli jest taka mozliwosc to wez go na dluga jazde probna (50km) i sprawdz czy Ci na pewno odpowiada. Utnij jeszcze te 2 kola i ciesz sie autem. Moze silnik da sie zczipowac tak aby go troche ozywic bez wiekszych szkod dla silnika. Oczywiscie polecam wizyte w ASO przed zakupem Link Zgłoś
kopx Re: Megane II 30.03.10, 17:04 To jest silnik 106KM, więc dynamika powinna być raczej znośna. Przebieg pewny. A co do wyglądu. Nie jest to może coś co rzuca mnie na kolana, ale na pewno nie powoduje odruchu wymiotnego. Powiem tak. Nie znam się na samochodach a moje dotychczasowe modele miały przebieg zaczynający się od 190k. I jestem w stanie poświęcić swoje wymagania estetyczne dla jakiejś tam niezawodności . Chciałbym mieć wreszcie samochód, który raz na 30k km oddaje do serwisu ( a w moim miescie jak akurat dobry i tani nieautoryzowany serwis renault) robią co trzeba i jeżdże nie martwiąc się czy się nie rozsypie za chwilę. Link Zgłoś
dx-7 Re: Megane II 30.03.10, 19:22 Znajomy ma taki silnik ~ 100km. Jest bardzo zadowolony jesli idzie o spalanie (sedan) - sr. 5,5 litra czy z klimą czy bez. Dużo jeździ i jakoś nie słyszałem by nażekał na dynamikę. Link Zgłoś