Gość: V...ht IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 18:49 najfajniejszy porschak to CAYMAN. Mało go na drodze, wpada w oko, szybko spada spod świateł ,] Link Zgłoś Obserwuj wątek
dobredowcipy Re: Porsche Turbo Sportec SP580 30.05.10, 09:48 Strasznie brzydki ale oczywiście nie pogardzilbym nim. Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:12 nie rozumiem czemu ludziom sie panamera nie podoba... linia nadwozia bardzo dynamiczna, swietne silniki no i nie wygladasz w niej jakbys mial kompleksy w majtkach (co idealnie widac wsrod jezdzacych cayenne czy 911). Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.unitymediagroup.de 30.05.10, 11:46 @ziom: a widziales panamere na wlasne oczy? :) to przeskalowane 911, choc i ono uroda nie grzeszy, do tego choinkowe lampki ala'audi i inne "gadzety" oddziedziczone od VW... w reichu ustawiaja to auto gdzie moga, zeby sie ludzie "opatrzyli", ale i tak w tej klasie mercedes praktycznie nie ma konkurencji, co widac na ulicach Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 13:06 ano widzialem i to nie jeden raz (jezdzi takie po Poznaniu). Owszem, moze cena jest niebotycznie wieksza od Mercow czy BMW, ale takie samochody kupia Ci co beda chcieli oszczedzic. Porsche kupuja osoby bez limitow na platynowych kartach kredytowych. Co do wygladu - z przyziemnego Renault Megane tez sie na poczatku smiali i mowili, ze to g..no, a teraz nagle wszyscy jednoglosnie uwazaja, ze ta linia i ekstrawagancja jest genialna!! Panamera jest niebardziej gadzeciarska jak niejeden Mercedes, ktory dla mnie jest po prostu nudny i szary... Link Zgłoś
Gość: Szybszy Merc Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 15:51 Szybszy jest SLS, którego miniaturkę można zgarnąć w tym konkursie www.motofilm.pl/2010/05/17/konkurs-mercedes-sls-amg-gullwing-wyraz-swoja-opinie-na-temat-reklamy-571-konnego-skrzydlaka/ Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 16:36 Akurat Panamera na zywo wyglada o niebo lepiej niz na zdjeciach. Zwlaszcza jezeli jest czarna. Przestaje sie kojarzyc z szafa na kolach, a zaczyna przypominac gigantycznego owada. Wiec design jak najbardziej agresywny. Link Zgłoś
Gość: tt Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 17:13 Efektowny jewrowózek, ale zacytuję tym razem opinię mojej Damy: ...."znakomity przedłużacz dla zakompleksionych facecików z pierwszymi objawami zaburzeń wzwodu. Nie zastępuje jednak solidnego sprawnego organu".... Coś w tym jest ;-) Dla małych jewrofiutków. Link Zgłoś
Gość: w/w Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 19:03 Hah, damy nie rozmawiają o takich rzeczach... albo żałujesz, że nie stać Cie na taki przedłużacz albo jeździsz 126p bo masz takiego długiego... w zasadzie, pewno niczym nie jeździsz bo to zbędne przedłużanie, ubiór też szyjesz sobie z worka bo przecież wygląd to kwestia gustu a i nie najważniejszy, nie daj Boże ładny/schludny bo to przedłużenie, posiadanie dużego mieszkania, posiadanie telefonu i zegarka, same przedłużacze, panowie zacznijcie się garbić bo podniesiona głowa automatycznie przypasowuje was do grona "przedłużonych"... Pies szczeka ze strachu a i z zazdrości mu się zdarza, człowiek jest o tyle podobny do zwierzaka, że jak głową nie myśli to instynktem się kieruje... Jak widzę gościa w Porsche to zamiast szczekać na niego wiem, że chciałbym aby i mi tak się udało i pre przed siebie, kiedyś będą taką Panamerą jeździł(nie jak stanieje do 0 ;D). A propos, zapytaj się swojej Damy czy woli Cie takiego jaki jesteś Passatem czy takiego jaki jesteś z Porsche ;) i się nie gniewaj ;D Link Zgłoś
Gość: tt Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 20:09 w/w Passata nie posiadam i nie zamierzam go posiąść. Natomiast wśród kolekcji trzydziestu sześciu "żółtotablicowych" aut mam malucha. Tak się zdarzyło, ze Porsche także (356 1300S, 1962) na razie jednak czeka na swoją kolej do remontu. Hmm, widać, drogi w/w nie słyszałeś o związku samochodu i damskiej torebki z ....' no właśnie. Jako brzydki kapitalista jestem bardzo mocno związany z motoryzacją. Obserwuję kto czym jeździ, ale jest to swoiste hobby mojej Damy (psycholog z wykształcenia - kapitalistka z przymusu) - w naszym dzikim (cywilizację i kulturę zamordowano w Powstaniu, obozach, egzekucjach i komunistycznych kazamatach) samochód nadal nie jest dobrem użytkowym dostosowanym swoim charakrerem do klasy społecznej, ale elementem prezentacji (na wyrost) statusu. Nie szczekam na porsche, stać mnie na taki wydatek, ale w pewnych kręgach jest on postrzegany jak jaguar (SS) przed IIWŚ - samochód alfonsa. Na codzień jeżdżę Buickiem Enclave, czasem ZR1 '95 (przedłużacz ;-) ), ale uwielbiam starą dobrą Skarpetę 105. Nie gniewam się :-D p.s. Moja Dama stwierdziła, że z tym ubiorem z worka (czystego i schludnego) to w/w trafił w 10. Link Zgłoś
Gość: yurk Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 30.05.10, 20:35 tt, zgol wasa i sie obudz, nie jestes na przedstawieniu dla przedszkolakow i nie musisz udawac bila gejca - "kolekcji trzydziestu sześciu "żółtotablicowych" aut" to masz ale chyba z gum turbo Link Zgłoś
Gość: w/w Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 21:21 Psycholog, wspaniały zawód, pozwala analizować na podstawie zachowań często oddalając prawdę o sobie w wyniku zbyt intensywnej introspekcji, mniam, ale zazdroszczę, logika nie pozwala mi na krok w tą stronę ;) Pomimo tego, iż jakoś nie lubisz przedłużanych panów korzystasz z tego komfortu, uzyskiwania szacunku przez kreowanie wizerunku "lepszego", teraz stworzyłeś mi już swój obraz posiadacza 30 pojazdów, porsche itp, wiem już, niemalże ujrzałem Cie, że jeździsz nietuzinkowymi, fajnymi autami co za pewne w twoim mniemaniu stwarza pozór osoby, którą należy szanować przez wzgląd na sukces i niejako wyższość, być może intelektualną ;) wracając do tematu, nie dziw się, że pozer kupi pozerski samochód, kolekcjoner dzieł-zabytkowy a dres BMW :D, Wszystko co nas otacza, mówi o cechach naszej osobowości z tym, że osoba ekstrawertywna to uzewnętrznia w postaci posiadanych atrybutów i na odwrót ale to też nas opisuje. Nikt Cie nie oskarży, że grając w tenisa ziemnego okazujesz swój status finansowy dzięki czemu przedłużasz przyrodzenie, bo niekoniecznie sama gra wzbudza zazdrość w innych, jednocześnie opisuje Ciebie jako osobę przynajmniej średnio zamożną. Wynika z tego, że zazdrośnicy wymyślili sobie teorie o przedłużaniu i absolutnie się z tym nie zgadzam. Dlaczego miałbym rezygnować z dobrego zegarka, wygodnego, szybkiego, niepsującego się samochodu na rzecz zegara na ścianę wożonego w bagażniku malucha aby tylko nie czuć się jak pozer... Bogaci Ekstrawertycy, kupujcie drogie auta, cieszcie się komfortem nie zważając na czyhających na każdym kroku zazdrośników ;D Podziękuj pannie Damie za wkład w treść twojej wypowiedzi, niewątpliwie oprócz jej dodatku powtórzyłeś się :D Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 23:07 @tt - Ty Trąbo.. Co ma fakt posiadania porsche do długości tukana ? Ja mam 2 firmy, grube, 20cm przyrodzenie, a Porschę jeżdżę bo jest takie jak ja.. lubi się wkurwić, jest energiczne, szybko reaguje i jest ostre ! Dla biedaków z średnio długim przyroszeniem, klasa lux sport zawsze będzie dla ludzi z kompleksami. Nie ma co rzucać się na polemikę z takimi cietrzewiami co zarabiają max 7 tys i wiecznie czują ten niedosyt, którego wiedzą, że nie będą mogli zapełnić.. nigdy.. Link Zgłoś
Gość: tt Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 23:42 w/w Tenis (nie przepadam), zegarek.... nie sięgamy za daleko? Mowa o samochodach i na tym lepiej poprzestać. Między innymi (działaniami mającymi na celu utrzymanie rodziny)sprzedaję samochody z najwyższych półek na indywidualne zamówienia klientów. "Bogaci Ekstrawertycy" - ta klasa w Polsce dawno umarła (została wymordowana). Teraz są głównie bogaci prostacy, którzy przedłużają sobie głównie ego ( a frak i tak będzie dobrze leżał w 40stym pokoleniu) i zakompleksieni oldboye rujnujący rodzinę na przedłużacz. Celebryci w całości plasują się w grupie prostaków (delikatnie mówiąc). Nie obserwuję tego z pozycji zazdrośnika, raczej z pozycji cynika wyciągającego chamom pieniądze z kieszeni... Piętnastoletnia córka wraz z koleżanką nakręciły na początku tego miesiąca film (ukryta kamera) jak jeden z moich klientów odbierał świeżo sprowadzoną z USA Panamerę. Zachowanie tego korporacyjnego pajaca w zasadzie bez zarzutu ( - om zamiast -ą ), ubiór także..... a jednak - kolka ze śmiechu gwarantowana. Na you tube nie wstawię z wiadomych względów ;-). ..."Dlaczego miałbym rezygnować"... - broń Boże - tylko że cham ubrany we frak, chamem pozostanie (proszę nie traktować tego jak osobistej wycieczki) zawsze będzie w nim wyglądał śmiesznie i żałośnie. Takich u nas na pęczki. Kultura wyklucza zachowania ekstrawertyczne, Podobnie z dobrym smakiem.... Ale cóż - żyjemy w społeczeństwie o zdemolowanych stosunkach społecznych. A Dama panną przestała być 26lat temu. Uszanowanie. p.s. ....yurk... ta wypowiedż wpisuje się w naszą dyskusję....... Link Zgłoś
Gość: tt Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 30.05.10, 23:54 Jur Uderz w stół - nożyce dźwięczą ;-) Nie wiem jak to skomentować :-D.......Gratuluję satysfakcji z przyrodzenia, grunt to brak kompleksów :-D . No, cóż - różni nas między innymi to, że nie noszę na wierzchu. ...a szybka reakcja nie oznacza mądrej...... ...proponuję przejrzeć atlas ptaków... Link Zgłoś
Gość: ff Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 08:41 proponuje przytoczyc mody firmy 9ff - sportec sie chowa ;) Link Zgłoś
Gość: w/w Re: Porsche Turbo Sportec SP580 IP: *.chello.pl 01.06.10, 10:33 Ekstrawertyk jest osobą uzewnętrzniającą swoją osobowość... Nie sądzę aby było to genetycznie przypisane do określonego "gatunku" człowieka, a raczej jest to wynikiem zebranych doświadczeń, zatem ciężko było by wybić takich ludzi. Ty nosisz zegarek za 200zł, ja za 3000zł, jak byś znał cenę widząc mnie określił byś mnie jako zakompleksionego wariata. Wiec w tym wymiarze zegarek jest odzwierciedleniem auta. Dalej: Ekstrawersja nie wyklucza prostactwa i na odwrót... Co do sprzedanej Panamery, dzieci nakręciły, tatuś cieszy się razem z nimi, hmm radocha, tylko z czego? Jaki on powinien być przy kupnie? taki jak Ty abyś go nie krytykował? Wielu skrajnych pajaców ma miliardy dzięki temu, że tacy są. Cham we fraku pozostanie chamem, nie chybnie, cham w dresie nim nie pozostanie? Chamem go nazywasz bo jak zobaczy, że jesteś niezadbany itp. czuje nad Tobą wyższość, tak też Cie traktuje, a Ty czujesz to i na zasadzie męskiej rywalizacji albo naskoczysz na niego albo za plecami go zwyzywasz... Masz problem z tym? Zacznij o siebie dbać, jak Cie widzą tak Cie piszą. Podobnie jak stanie przy Tobie jakiś rolnik w gumiakach, flanelowej koszuli i ogrodniczka to nagle się wszyscy światowi przy nim robią nie znając tej osoby. Z resztą, widzisz, że ludzie są podobnego zdania co ja. Dlaczego miałbym nie kupić porsche? Bo będą mnie oceniać po aucie? Trochę krótkowzroczne to jest. Z resztą, ktoś kto kupuje taki samochód zapewniam, że ma to w głębokim poważaniu a jego całe otoczenie będzie mu zazdrościć. Swoją drogą Panamera to piękne auto, jego kreska jest agresywna i nie pozwala przejść obok niego obojętnie i robi to oczywiście w pozytywny sposób. Co do Panny, nie widze na jej palcu obrączki a zatem pozostaje Panną ;) Z resztą kwestia nazewnictwa... Może być Księżniczka jak preferujesz :) chyba, że już nie, no to przejdźmy na Królową Link Zgłoś