Gość: Gość Re: Top five | klasa d premium IP: *.ir.intel.com 05.06.10, 21:51 Ciekawe to jakie problemy mial Pan Szczepan Mroczek z Alfa 159? Czemu przy kazdej recenzji tego samochodu ktos musi zawsze dodac zdanie o wyimaginowanych problemach. Taki zalosny kanon w kazdej recenzji Alfy.Ten samochod jest tak samo niezawodny lub zawodny jak niemieckie panzerwageny. Link Zgłoś
Gość: matt89 Re: Top five | klasa d premium IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.06.10, 21:51 1. Mercedes C 2. Infiniti G37 3. BMW 3 4. Audi A4 5. Alfa 159 Tak wygląda moja lista. Diody w Audi nie przysłonią mi komfortu jazdy po dziurawych polskich drogach. Mercedes może nie jest idealny, ale należy zrozumieć, że ciężko żyje się z piętnem bycia dzieckiem zasłużonego przodka. ;-) Link Zgłoś
Gość: tabor Re: Top five | klasa d premium IP: 77.222.240.* 05.06.10, 22:10 Autor zapomniał o kilku markach, chociażby Volvo, albo Lexus IS jak ten www.tinyurl.pl?Ds7gGIWu Link Zgłoś
Gość: nj Re: Top five | klasa d premium IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 22:11 @znfca: Włosi mogą to samo powiedzieć o polaczkach. Zawsze mamy 40 mln polityków, specjalistów od motoryzacji, od klęsk żywiołowych. Szkoda tylko że w codziennym życiu tego nie widać ;( Poza tym najwięcej do powiedzenia mają zawsze ci co nigdy nie mieli do czynienia z AR, a już tym bardziej z Włochami. Nie żebym był jakimś wielkim fanem AR ale taka opinia jest po prostu nie fair. Gdyby po drogach jeździły same pojazdy niemieckie to byłoby nadzwyczaj nudno. Link Zgłoś
Gość: x Re: Top five | klasa d premium IP: *.acn.waw.pl 05.06.10, 22:12 wrc: gwarantuje że nie wyprzedzi. kutach: audi ma racje a ty w nicku zawarłeś wszystko o sobie pozdrawiam pajace :) Link Zgłoś
Gość: jorg Re: Top five | klasa d premium IP: 80.48.195.* 05.06.10, 22:21 To nie jest klasa C, to nie są kompakty. Mamy tu przedstawicieli klasy średniej. Link Zgłoś
Gość: barz Re: Top five | klasa d premium IP: *.gemini.net.pl 05.06.10, 22:24 a seat exeo?? w tvn turbo zachwalali! Link Zgłoś
Gość: belg Re: Top five | klasa d premium IP: *.gemini.net.pl 05.06.10, 22:29 haha teraz czytam o wies tuningu :D Ty "x" faktycznie bys sie zdziwil na zakrecie jesli wrc ma 4x4 np subaraka, a pare kropel deszczu to bys ruszyl na 3 biegu, nie mowiac o sniegu Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: Top five | klasa d premium IP: *.aster.pl 05.06.10, 22:36 w serwisie lexusa przepraszali mnie, że jako auto zastępcze mogą zaoferować mi A4 w dieslu... to nie ta sama klasa o czym się przekonałem - A4 totalna lipa, zwłaszcza 2 litrowy TDI... kiedy wyleczymy się z niemieckich kompleksów? Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Top five | klasa d premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 22:45 Wg mnie jest Mercedes i BMW reszta, to jakas popierdulka a nie premium. Po pierwsze auta premium można skonfigurować jak sie zywnie podoba. Potrzebuje do auta to to i to i za to place, slono ale place. A nie jakies wyposazenie pakietowe na zasadzie w pakiecie bylo to i to ale uzywam w sumie tylko tego czyli podobnie jak to markecie wychodzisz z siatka z zakupami i dwiema gratisow do zakupionych produktow. Cala przyjemnosc w zakupie auta premium to rozterki czy aby kolor szwow tapicerki pasowac bedzie do koloru deski rozdzielczej. Po drugie komponenty z aut premium nie moga byc stosowane w autach uznawanych za tanie. Patrz Audi - Silniki i skrzynie biegow te same co w skodzie tylko tworzywa recznie docinane z form wtryskowych. Zobaczcie gdzie koncza sie ceny topowych modeli. W przypadku BMW 3 i Mercedesa C to prawie 400 tys. I najwazniejsza cecha premium to klub 400, czyli model auta w danej klasie topowej, ktory ma moc ponad 400 koni. Jakos nie widze w tej kategorii Alfy romeo, bo jakby wsadzali w nia taki silnik to musialby kosztowac tez pod 400 tys. A chyba zaden rozsadny czlek nie wylozylby takiej kasy za alfe romeo. No chyba, ze jakis naprawde pasjonat. Trzeba sobie odpowiedziec jasno, ze jakbysmy mieli 400 tys na samochod i warunek bylby taki ze musi to byc klasa D premium to alfa ze 200 konnym silnikiem nie mialaby wziecia, wiekszosc wybieralby M3 lub C63AMG , no i ewentualnie audi s4 lub rs4. W zaleznosci kto co lubi. Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Top five | klasa d premium IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 23:10 1.alfa 159 2.bmw 3 3.audi a4 4.mercedes c 5.infiniti a marki takie jak volvo, citroen, peugeot to NIE są marki premium! Link Zgłoś
Gość: gość Re: Top five | klasa d premium IP: *.oxfd.cable.ntl.com 06.06.10, 00:37 Audi A4 to złom, jeździłem volvo s60 2.0T i przesiadłem się potem na kilka miesięcy do nowiutkiego A4 2.0 TDi i mówię wam tu wszystkim że audi to złom, komfort jazdy, bezpieczeństwo, a nawet samo wykończenie auta w środku w volvo nieporównywalnie lepsze od audi, I zeby nie było że jakimś badziewnym jeździłem, był to A4 S line. Link Zgłoś
Gość: lego Re: Top five | klasa d premium IP: 217.98.88.* 06.06.10, 00:58 Audi ma przedni naped - wiec odpada to nie klasa premium. Link Zgłoś
Gość: Gostecki Re: Top five | klasa d premium IP: *.szui.lublin.pl 06.06.10, 01:42 Wlasnie 4 cylindry to najwieksza kultura pracy, o ile potrafi sie budowac silniki! Link Zgłoś
remo29 Re: Top five | klasa d premium 06.06.10, 01:43 Panowie z Gazety Alfę 159 wtrącili do klasy C? Znaczy, że Giulietta to takie ładniejsze Polo? A czym jest w takim razie MiTo? Smartem? Już panowie znafcy (sic!) z AŚ próbowali na siłę wcisnąć Octavię do segmentu D, ale próby działania w drugą stronę jeszcze nikt się nie podjął. Brawo Gazeta! Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Top five | klasa d premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 03:02 >Z tego segmentu wybralbym Infiniti G. Jezdzi super, srodek mily dla oka, na drogach <rzadko spotykany. Aha, w dodatku to japonczyk:D Juz niedlugo wejda nowe silniki: <2,5 V6 benzyna 210km 260Nm i diesel'e od Daimlera. Diesle maja NIESTSTY od Renault. tez myslalem ze kooperacja z mercedesem da im diesel z MB ale NIC Z TEGO! Link Zgłoś
Gość: c-eownik Re: Top five | klasa d premium IP: *.hsd1.ct.comcast.net 06.06.10, 05:17 w zwiazku z tym ze mialem stluczke i los samochodu byl pod znakiem zapytania poswiecilem dzien na testy M-B C 4matic, BMW 335XI, Audi A4 Q i G37X. w ciagu 6 godzin przejechalem sie wszystkimi. Alfy w USA nie sa sprzedawane wiec tutaj doswiadczenia nie mam. przelecialem po autostradzie i kretych drogach podmiejskich. samochody te adaptuja sie do stopnia agresji jazdy albo same albo przez manualne ustawienie dynamiki jazdy. patrzylem na wykonczenie, ilosc miejsca na tylnym siedzeniu, sylwetke, i przede wszystkim komfort jazdy. nie mam juz 20 lat i pilowanie na szlifierce mnie nie rajcuje. wnetrze jest dla mnie bardzo wazne bo jest to to co widze najczesciej prowadzac samochod. BMW doopa wysiada, z tylu malo miejsca i wykonczenie do kitu, jazda za bardzo sztywna. Infinity ok, ale prowadzi sie jak typowy japonczyk. Audi calkiem niezle ale wyglada jak samochod dla zniewiescialej mezczyzny. Mercedes mial wszystko na miejscu i Avangarde Sport model wyglada dla mnie lepiej niz Luxury i jazda jest najbardziej plynna na 7biegowej skrzynce. Oto moja ocena: Mercedes Infinity Audi BMW najlepsze jest to ze japonczykiem jezdze teraz, a BMW zawsze bylo moim marzeniem. Niemcy mowia mi ze Audi jedzie teraz winda do nieba.... moze i tak jest ale tu gdzie najmniejszym silnikami sa z regoly 6 cyl 3litrowe jest to raczej auto ekonomiczne. Audi za duzo ma w sobie VW a BMW za malo starego smaku. Mercedes zrobil z C male S i dla mnie jest duzo lepiej zrobione niz poprzedni model. w Polscre Infinity robie furore bo jest to szybki egzotyczny wozek i w sumie z tym nie zgadzam ale moment obrotowy lapie jak mu sie skala RPM konczy i poza wykonczeniem w srodku az tak bardzo mnie nie zachwycilo. nigdy nie mialem okazji przypedalowac tyloma samochodami jeden za drugim w tak krotkim czasie a jednoczesnie wystarczajaco dlugo zeby poczuc natychmiastowa roznice. Mercedes wypadl w moich oczach najlepiej. Link Zgłoś
sselrats Re: Top five | klasa d premium 06.06.10, 07:02 Czy mowimy o tej samej klasie? Przeicez te rachityczne auta nie moga konkurowac z G37: A4: 180 KM 332d: 177 KM 220 CDi: 170 KM 159 JTD: 170 KM G37: 320 KM Z czym do ludzi? I do czego Infiniti mialy by byc potrzebne inne wersje silnikowe ? "Odstraszać klientów może również tylko jeden silnik w ofercie." "Brakuje mu stylu" - ludzie to jest samochod - ma odejscie, swietni sie prowadzi "styl" pozostaje tym, ktore tylko moga dymek powachac. Link Zgłoś
Gość: pavbaranov Re: Top five | klasa d premium IP: *.chello.pl 06.06.10, 07:18 Czy Pan Szczepan Mroczek jeździł Alfą, by mógł cokolwiek twierdzić o problemach jakie niesie - rzekomo - ze sobą jej codzienna eksploatacja? Mam w firmie od 3 lat dwie i cokolwiek mogę o tym powiedzieć. Uwielbiam taką robotę dziennikarską. I jeszcze ów styl (liczba mnoga) mający dawać wrażenie obiektywizmu. Link Zgłoś
Gość: pipek Re: Top five | klasa d premium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.10, 07:57 czy alfa romeo ma nadal z prozdu grill kojarzący się z pisuarem? Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Top five | klasa d premium IP: 213.5.11.* 06.06.10, 08:50 Alfa to też nie jest segment premium! Kto ją tu wrzucił do rankingu? Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam myslacy Re: Top five | klasa d premium IP: *.chello.pl 06.06.10, 10:21 A4 mały ciasny! samochod -nie pasuje w tym zestawieniu. Tresc jakby na zamowienie-(samochody niemieckie) Zamiast a4 np. Honda Accord wedug mnie za te same pieniadze lepszy wybor od a4. Zamiast 159 wolalbym lancera 2,0 240 km naped na 4 kola -najlepiej wyposazona wersja (skory , adio itp) 125k. BMW i Mercedes w tym zestawieniu ok ale silniki 1,6? w tym zestawieniu-dobre do segmentu B lub do kosiarki a nie do ciezkich samochodow. Chyba ze ktos lubi jak jego samochod za 150 k z silnikiem 1,6 wyprzedza francuz z segmentu B (na autostradzie i na swiatlach). Pozdrawiam mylslacych Link Zgłoś
Gość: Gabba Re: Top five | klasa d premium IP: *.elektrosat.pl 06.06.10, 10:38 @qwerty www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/prices/_shared/BMW_3_E90_01.02.2010.pdf?download=true Pierwsza pozycja w cenniku ;) Link Zgłoś
der-rauber Re: Top five | klasa d premium 06.06.10, 10:52 1. Mercedes C 2. Audi A4 / Volkswagen Passat / Seat Exeo 4. BMW 3 i na tym zakończę listę Link Zgłoś
Gość: alfa rumuno Top five | klasa d premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 11:01 Za 10 letnia skode fabie 1.2htp golsa bez klimy moge sobie swobodnie kupic rownoletnia Alfe 166 V6 z max wyposazeniem Wiec mi nie pitolcie ze Alfa to klasa premium Po 10 latach niema nic tanszego - wiec stad ten tylu napalencow skompli po forach bo trzeba jakos odreagowac kompleksy posiadaczy najtanszych aut. Link Zgłoś