Dodaj do ulubionych

Amortyzatory Delphi?

07.06.10, 23:20
Powoli przymierzam się do wymiany przednich amortyzatorów i chciałbym mieć jak w Erze - tanio i dobrze. Samochód to co prawda tylko P306, ale zamierzem ze 3 lata nim pojeździć. Znalazłem amortyzatory gazowe Delphi w technologii de carbon. Ok 15% droższe są Kayaby ale ponoć ich jakość strasznie padła. Bilsteiny i Sachsy są ponad 50% droższe od Delphi i nie wiem, czy warto przepłacać jeśli Delphi byłyby niewiele gorsze. Widziałem inne tanie wynalazki jak GH, czy SRL blisko połowę tańsze, ale obawiam się, że tutaj cena może iść w parze z trwałością. Jakieś inne sugestie?
Obserwuj wątek
    • lapufkasz Re: Amortyzatory Delphi? 08.06.10, 08:16
      Kup sobie takie dwa
      moto.allegro.pl/item1038532457_wyprz_amortyzator_gaz_peugeot_306_partner_magneti.html
      20zl zaplacisz za przerobke a gwarancje olej . I takim sposobem za 100zl masz
      2 firmowe amortyzatory
      • macgregor-72 Re: Amortyzatory Delphi? 08.06.10, 09:39
        Brałem to pod uwagę, ale raz, że nie będzie gwarancji (mały problem), a dwa, że mechanik zdecydowanie odradzał takie przeróbki.
        • lapufkasz Re: Amortyzatory Delphi? 08.06.10, 10:35
          To masz bardzo ograniczonego mechanika - ludzie lataja w kosmos a on ma
          problem z czynnoscia z ktora poradzi sobie 8 latek na zpt
          Jedynie co trzeba zrobic to przekrecic kielich podtrzymujacy sprezyne.
          Gwarancja amortyzatorow to definicja wzgledna - to ze jest napisane 2 lata
          gwarancji nie oznacza ze przez dwa lata masz spokoj.Zwlaszcza ze te kosztuja 15
          procent tego co musisz zaplacic za wzglednie dobre amortyzatory .

• macgregor-72 Re: Amortyzatory Delphi? 08.06.10, 10:50
            A nie chodzi o przespawanie mocowania do śrub? Tak czy inaczej jak spaw na kielichu czy mocowaniu byłby kiepski, to może być nieciekawie. Magneti Marelli ponoć bardzo się poprawiły i ta opcja jeszcze nie jest definitywnie porzucona. Zadzwonię jeszcze do innego znajomego mechanika, co myśli o tej przeróbce i czy się podejmie.
    • fredoo Re: Amortyzatory Delphi? 08.06.10, 11:04
      Delphi czyli Krosno stara dobra Polska fabryka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka