Gość: mcmcmc Re: Renault atakuje segment premium IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 08:21 cała Polska współczuje Francuzom i boleje nad ich autem, któtre nie odniesie sukcesu i jest beznadziejne. cóż za empatia... Link Zgłoś
Gość: marko oo Re: Renault atakuje segment premium IP: 80.54.248.* 09.06.10, 08:25 to wygląda jak passat. Renault aspiruje do miana wieśwagena? :( Link Zgłoś
Gość: bobek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.aster.pl 09.06.10, 08:34 to jest Kia Magentis albo Huyndai Sonata. Link Zgłoś
niepokorny666 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 08:43 dla mnie to toyota auris Link Zgłoś
nomad66 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 08:47 Jeżdżę Megane Kombi, od nowości, 2 lata po kupnie w salonie. Nie jestem z korporacji, wybór był prywatny. Jestem w 100% zadowolony. Czytam opinie i jestem zdziwiony, ile bzdurnych, agresywnych opinii może być zwymiotowanych na tym forum, jedynie w oparciu o parę marnych zdjęć. Frustracja, besserwiserstwo, nic innego czy lepszego. Nie kupię VW (bo cechy z tego forum ujawniają na drodze), ani Mercedesa (poczucie wyższości wobec kogokolwiek jest mi obce) ani BMW i Audi. Nie, bo przecież muszę się czymś różnić od dresiarzy, zadufanych pajaców i taksówkarzyy-naciągaczy. Następne też będzie Renault, pewnie Laguna Coupe. A gdy ją wyeksploatuję lub mi się znudzi, spalę ją na polu. Nie odsprzedam. I hooj. Stać mnie. Link Zgłoś
Gość: adler Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 11:03 Tak pieprzy kazdy tluk ktorego niei stac na marke premium ale swoje frustracje musi jakos argumentowac. Kupiles megane kombi zamaist BMW 3 zeby nie utozsamiac sie z dresiarstwem. Zapisz sie do lekarza frustracie Link Zgłoś
Gość: kassparov Re: Renault atakuje segment premium IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 09:04 Saab Link Zgłoś
Gość: enen Re: Renault atakuje segment premium IP: *.aster.pl 09.06.10, 09:11 He he, znowu odezwali się fani dwudziestoletnich golfów na gaz :-))) Panowie, po co dyskutujecie o czymś na co was nigdy nie będzie stać? Ja wiem że wam się wydaje że jak swoim wyklepanym golfem zdjętym z niemieckiego drzewa zajedziecie pod remizę, to tak jakbyście zajechali phaetonem, a wioskowe pannice piszczą z uciechy, ale nie musicie swoją głupotą epatować czytelników moto.pl Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Renault atakuje segment premium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 09:26 Niech sie francuzy podzielą rolami.. CItroen idzie w lux, ..Pizo tez ma ciagoty...jeszcze Reno ma być takowe?... ..ehhh w sumie to Daćkę mają od tego zeby była dyskontowa.. Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Renault atakuje segment premium IP: *.isinfo.pl 09.06.10, 09:31 @nomad66 He, he... w koncu ktos normalny :) Link Zgłoś
Gość: Gość.PPPP Re: Renault atakuje segment premium IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.06.10, 09:48 Jak ktoś słusznie zauważył konkurentem dla tego wozu będzie skoda Superb. Kiedyś każda firma miała taki wóz w Europie obecnie tylko skoda i renault, pamiętacie granadę, Rekorda, 505, starą cromę, można by tego wyliczać w nieskończoność, dlatego jeżeli nie przesadzą z ceną to wóz jest ok i będzie konkurował z autami klasy średniej wersji premium i lepszymi wersjami mondeo, Passata i spółki, oraz wanami pokroju s-maxa. Link Zgłoś
Gość: TH Re: Renault atakuje segment premium IP: 195.246.216.* 09.06.10, 09:55 Bardzo ładne auto, ale kompletnie bez wyrazu. Faktycznie przypomina Paska. Niestety. Gdzie się podziały te stylistyczne cudeńka, którymi Renault zachwycał jeszcze kilka lat temu??? Link Zgłoś
milos75 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 09:59 > nomad66, tak 3maj, dobrze że jeszcze są normalni, nie sfrustrowani w internecie. Sam nie bardzo lubię francuskie auta, jeżdżę od lat japończykami, ale co mnie to obchodzi co się podoba komuś innemu. Niech każdy jeździ czym chce, a poczucie spełnienia i satysfakcji z życia warto budować na czymś innym, niż sprowadzony z Reichu VW, którego w każdej chwili możecie rozwalić lub może wam go zalać powódź. I na czym wtedy będziecie opierać swoją egzystencję, frustraci ? Link Zgłoś
Gość: beskrytycznie Re: Renault atakuje segment premium IP: *.dream.net.pl 09.06.10, 10:17 renówka skończyła się na Avantime Link Zgłoś
Gość: francuz Re: Renault atakuje segment premium IP: *.chello.pl 09.06.10, 10:20 passat + dacia.. słabo Link Zgłoś
Gość: do milos Re: Renault atakuje segment premium IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 10:20 pewnie na nowym VW sprowadzonym z zachodu, ale juz wyklepanym ;) Link Zgłoś
Gość: kx Re: Renault atakuje segment premium IP: 193.25.185.* 09.06.10, 10:34 Renault - sympatyczne samochody o wyjątkowo niskiej jakości podzespołów połączonej z żenującej jakości obsługą w tzw. autoryzowanych serwisach. Każdy kupuje to co mu się podoba. Jeździłem renówką - 3 pierwsze lata bez większych problemów (ot drobne awarie), 3 kolejne (coraz większe problemy w szczególności z wyciekami oleju, amortyzatorami, tulejami gumowymi) - usterki usuwane przez autoryzowany serwis wracały po okresie gwarancji której udzielono na naprawę - chęć przywiązania klienta do siebie? Po kolejnym roku frustracji znalazłem w końcu nieautoryzowany serwis który w miarę postawił renówkę na nogi. Niemniej jednak przynajmniej 4 razy do roku trzeba było się tam pojawić ze względu na awarie kolejnych podzespołów które przynajmniej teoretycznie nie powinny się psuć tak szybko. Szczytem wszystkiem było "padnięcie" poduszek pod silnikiem w wieku 10 lat przy przebiegu niecałych 100.000km. I wiecznie coś przestawało działać ...niby drobiazgi ale jednak. Reasumując - podoba wam się renówka, kupujcie tylko sprzedajcie przed upływem 7 lat i po okresie gwarancji nie serwisujcie w autoryzowanych serwisach które nie widzą problemów, nie słyszą ich itd, itd natomiast ich usługi są ponad 5 razy droższe niż serwisów nieautoryzowanych. Może ja trafiłem na jakiś wyjątkowo felerny egzemplarz ale zraziłem się do tej marki okrutnie. Link Zgłoś
nomad66 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 10:36 milos75, "poczucie spełnienia i satysfakcji z życia warto budować na czymś innym, niż sprowadzonym z Reichu VW"... Mądrze powiedziane. Bardzo mądrze. Pzdr, Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.chello.pl 09.06.10, 10:47 Niestety wiekszosc komentarzy sluszna, autko nie ma wyrazu. W tlumie sie nie wyrozni. Tak naprawde zadecyduje cena. Mi sie nie podoba. Hehe, zeby nie bylo ; jezdze sliczna czarna Safranka 2.5 20V (i pewnie jeszcze ze 2 lata pojezdze) i najbardziej mnie boli, ze przy wymianie na nowe autko (niepredko :P), trzeba bedzie zmienic marke, bo Vel Satis odpada (moze Saab, moze Toyota, moze jakis Citroen :) ) Link Zgłoś
aboutblank Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 11:01 Mix Lexus'a i Hondy Accord :) Nie powiem, bardzo ładne auto, ale jednak marka mnie nie przekonuje... Link Zgłoś
milos75 Re: Renault atakuje segment premium 09.06.10, 11:10 > kx, wierzę i trzeba mieć tego świadomość jak się wybiera auto. Ja jednak myślę, że ludzie w większości są świadomi tych minusów związanych z użytkowaniem francuskich aut, a i tak je często kupują - bo ładnie wyglądają, mają przyjemne wnętrza, są dobrze wyposażone i niedrogie w porównaniu z konkurencją. To są plusy, a minusy to głównie awaryjność, czasem dziwaczna obsługa instrumentów pokładowych i ogólna 'delikatność'. Poza tym myślę, że wiele z tych awarii nie jest wprost winą samych samochodów, a bardziej jakości naszych dróg (zawieszenie), paliwa (silnik z osprzętem) i serwisu (cała reszta). Zawsze jak jestem we Francji nie mogę wyjść z podziwu, jak wielki jest procent aut francuskich na ulicach. Niby nic dziwnego, ale w żadnym innym kraju (poza Japonią i Niemcami) ten odsetek rodzimych aut na ulicach nie jest aż tak duży. I co - mam uwierzyć, że oni cały czas jeżdżą po serwisach ? Przecież już dawno by się zniechęcili i nawet patriotyzm by nie pomógł. Myślę, że nie są to po prostu samochody na nasze drogi, ale bardziej jest to wina dróg, a nie samochodów. Natomiast zupełnie mi nie przeszkadza widok francuskiego auta na ulicy (zwłaszcza, że zwykle jest na czym oko zawiesić) i nie uważam jego kierowcy za idiotę (zwłaszcza, że kulturą jazdy zwykle wyróżniają się na plus). Ps. A sam i tak będę jeździł japońcami, bo robię tak od kiedy zdałem prawo jazdy, czyli ok. 15 lat i nie narzekam :-) pozdr. Link Zgłoś
Gość: prawdaomotoryzacji Re: Renault atakuje segment premium IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.10, 11:26 ludzie troche sie ogarnijcie. to ze Vel satis był niewypałem nei oznacza ze Renault nie odniesei sukcesu w samachodach z wyzszej połki. 20 lat temu kazdy smiał sie z toyoty gdy wkraczał a Lexusem a teraz prosze bija na głowe merca jesli chodzi o ilosc sprzedanych aut. To samo tyczy sie nisssanowaksiego Infinity- tez nikt nie dawał im wiekszych szans , a marka całkiem dobrze sobie radzi, Nie zapominajamy ze Renault kontroluje prawie połowe udziałow w Nisaanie. Infiniti jest juz baza renówki dla uut premium. Renault- Nissan wszedł w ukłąd z daimilerem obecnie. Renault ma 45 % udzialów w Nissanie i 3 % w daimlerze. Nie zdziwiłbym sie jakby Francuzi zaczeli połykac małymi kroczkami Mercedesa. Skad wiecie jakie za 5-10 lat beda Renówki,Z> byc moze Renault za pare lat bedzia druga toyota i bedzie produkowa i mydło i powidło. tj malutkie kompaktowe samochody , samochody terenowa a takze luksusowe limuzyny segmentu E.I jeszce jedno i-mniej czytajcie gazet wydawanych przed axel psringer Link Zgłoś
Gość: adler Re: Renault atakuje segment premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 15:49 na glowe to bije chyba twoja Gdzie sprzedaz Lexusa do Mercedesa ? - czlowieku wez leki , idz na jagody ale nie wypisuj takich bredni Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Renault atakuje segment premium IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:29 Bardzo lubię firmę Renault, lecz uważam, że rzeczywiście mogli dużo bardziej wykazać się w designie. Szczególnie, że potrafią zaprojektować nietuzinkowe i piękne samochody. Firma Renault nie ma w segmencie premium silnej pozycji dlatego mogliby bardziej postarać się z designem ponieważ bardzo ciężko im będzie się przebić. Ps. Osobiście bardzo lubiłem Safrane w szczególności za komfort jazdy. Obecnie mam Merc E 211 a wcześniej BMW 5 e39 i te samochody według mnie są mniej komfortowe od Safrany. Ale to moja prywatna opinia sprawdzona na własnej skórze. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Renault atakuje segment premium IP: *.webasto.pl 09.06.10, 12:26 @prawdaomotoryzacji: związki Reni z Nissanem jeszcze niczego nie gwarantują, czego dowodzi poniższa historia. Kiedyś Honda współpracowała blisko z Roverem, tzn Rover zmieniał różne szczegóły w autach konstruowanych przez Hondę, dodawał swoje wersje nadwoziowe i produkował je w Logbridge ze swoim znaczkiem. Niestety, zmiany były z reguły głupawe (np przeniesienie ECU pod maskę), a jakość wychodziła im już zupełnie własna. Klęska Sterlinga i jednoczesny sukces Legendy w USA tak jasno pokazały lokalizację problemu, że tylko kretyni mogli tego nie zrozumieć. Angole nie zrozumieli NIC! Dzisiaj Honda ma się chyba lepiej niż kiedykolwiek, a zwłoki pomysłów Rovera odkupione za psie pieniądze leżą gdzieś w chińskich magazynach staroci. Link Zgłoś