armagedon 11.06.10, 09:10 Witam Mam pytanie odnośnie kontrolki jaka mi się zapala w Audi TDI co się dzieje i dlaczego jaki może być powód i jaka przyczyna ? a chodzi o kontrolkę : www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a26a8c2d6b8724ad.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
swan_ganz Re: Kontrolka w Audi 11.06.10, 09:29 to jest kontrolka świec żarowych więc wokół nich musisz szukać przyczyny.. Tak na marginesie; dawno nie byłem na tym forum i lektura kilku pierwszych postów karze mi watpić w inteligencje moich rodaków; jak nie jakas głoopia ci..., która zajmuje się na forum szukaniem kilmy w swoim aucie to teraz Ty, któremu cos tam w jego aucie mruga i wprawdzie nie wiesz co to jest ale jakoś nie czujesz sie zoobligowany ta świecącą sie kontrolką do wizyty w jakims warsztacie i wolisz stekścić problem na forum.... A jakby to była kontrolka sygnalizująca awarie hamulcy? Tez najpierw na forum bys przyleciał zamiast pojechac do mechanika? Link Zgłoś
lapufkasz Re: Kontrolka w Audi 11.06.10, 09:51 A co jest zlego w tym ze ktos nim uda sie do mechanika szuka informacji na temat mozliwych przyczyn ? Jest to nawet wskazane i czesto chroni przed proba naciagania ze strony mechanikow. Skoro posiadasz tak rozwinieta inteligencje to powinienes wiedziec ze kontrolki o innej barwie niz czerwona nie wymagaja natychmiastowej wizyty u mechanika. Link Zgłoś
qqbek Re: Kontrolka w Audi 11.06.10, 09:59 lapufkasz napisał: > A co jest zlego w tym ze ktos nim uda sie do mechanika szuka informacji na > temat mozliwych przyczyn ? Jest to nawet wskazane i czesto chroni przed proba > naciagania ze strony mechanikow. Tak, ale od czego są fora fachowe i instrukcje obsługi? Nawet jak ktoś nie ma instrukcji obsługi a jeździ samochodem kilkuletnim, to bardziej niż rozsądne jest nabycie sobie książeczki z serii "Jeżdżę..."/"Sam naprawiam..." WKŁ, która da nam podstawową wiedzę na temat tego co w środku piszczy. Używanie Google też podobno bolesne nie jest, ale słyszałem też odmienne teorie na ten temat. Link Zgłoś
leon.zbowidowiec Re: Kontrolka w Audi 12.06.10, 09:19 podepinj pod VASa / VAGa i zczytaj kody bledow bo inaczej to nic nie wymyslisz a my tym bardziej. I podpowiedz - to wcale nie musi miec nic wspolnego ze swiecami zarowymi - widzialem kiedys jak taka kontrolka mrugala w Audi TDI przy uszkodzonym potencjometrze w pedale gazu (a check engine byl OK i nie dawal zadnych syglalow !) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Kontrolka w Audi 12.06.10, 14:40 Jeśli świece dobrze funkcjonują,a kontrolka zaczna świecić/mrygać po jakimś tam czasie,to przyczyn tego może być faktycznie wiele (swoją drogą dziwnie,ale w dzisiejszym świecie i tak dość typowo rozwiązany układ). W każdym razie sprawdź,czy światła STOP świecą-jak nie,to przyczyną wszystkich objawów będzie włącznik przy pedale pewnie.Ewentualnie jakaś zwara w wiązce,bądź w samym przekaźniku;) Link Zgłoś
leon.zbowidowiec Re: Kontrolka w Audi 12.06.10, 18:23 jak zwykle mozemy gdybac bo nawet nie wiemy co to za Audi. Ale akurat w tym przypadku Audi to nie Skoda i nie dzialajace swiatla stopu daja przewaznie komuunikat na FIS a nie mrugajaca kontrolke swiec zarowych. Tak czy owak podpiecie pod komputer diagnostyczny da autorowi pewna odpowiedz. Link Zgłoś
armagedon Re: Kontrolka w Audi 13.06.10, 15:00 jest to A2 ona nie mruga a porostu po około 10 minutach jazdy świeci ale zdarza się ze nie świeci wogole no nic zostaje swrwis Link Zgłoś
dark13 Re: Kontrolka w Audi 13.06.10, 15:14 Nie jedz do ASO bo ciebie skroja , poszukaj niezalezny warsztat elektromechaniki ktory posiada tester samochodow VAG Mozesz poszukac warsztatow bosch-service, profesjonalnie i taniej niz w ASO Link Zgłoś