Gość: ehehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.chello.pl 14.06.10, 22:42 jeszcze tylko zmiana JEEP na FIEET a może FIUUT? Link Zgłoś
Gość: heheheehe2 Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.183.229.21.dsl.dynamic.eranet.pl 14.06.10, 22:50 dokładnie to samo powiedziałem po przeczytaniu tego artykułu :D Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.10, 22:51 Jakos ociezaly styl Chryslera nie pasuje mi do wloskiego polotu z jakim kojarzy mi sie Lancia. Odnosze wrazenie, ze wielki Sergio cos przekombinowal... Link Zgłoś
blue911 Re: Metamorfoza Chryslera 14.06.10, 23:42 do JZ: no i o to chodzi! Chrysler w USA to najwieksza tandeta. Beda idealnie pasowac do siebie. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 00:15 Będzie sporo radości przy czytaniu komunikatów prasowych o ofensywie Lancii w segmencie premium. Ciekawe, czy pokonają Tatuara (dawniej Jaguar) i jego nowym kombiakiem z mocnym, francuskim dieselkiem? Jeśli nie, to z pod względem prestiżu z pewnością dobiorą się do d... Superbowi. Następny milowy krok marketingowy to Panda 4x4 z logo Jeepa. Potem już będzie z górki: Viper na prąd jako Ferrari Daytona, dwucylindrowe Punto jako Challenger itp. Sukces normalnie murowany. Link Zgłoś
sselrats Re: Metamorfoza Chryslera 15.06.10, 00:56 Chryslera 300C z silnikiem Hemi (258 595 zł.) Woo-hoo, ale fajna cena. W USA ponizej 40 000 $. Link Zgłoś
Gość: tt Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.chello.pl 15.06.10, 01:07 Tandeta jewropejska z tandetą amerykańską.........a z tyłu naciskający guziki GM chichocze i zaciera ręce. Dla przypomnienia - mariaże Chryslera z Simcą, Talbotem, Sunbeamem, Hillmanem i Humberem zakończyły istnienie tych ostatnich. Bye bye Lancia, bye bye Fiat. Link Zgłoś
Gość: Jeepnięty Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.chello.pl 15.06.10, 01:13 > RPWL napisał: > Jakos ociezaly styl Chryslera nie pasuje mi do wloskiego polotu z jakim > kojarzy mi sie Lancia. Odnosze wrazenie, ze wielki Sergio cos przekombinowal... Chyba cię pogięło. Chrysler ma świetny, męski, masywny design. Za tymi autami ludzie oglądają się na ulicy. Auta Lancii są brzydkie, mdłe i nijakie, takie włoskie bzykadełka. Proszę bardzo: www.15tka.com/abcars/tapety/lancia-thesis-001.jpg Podobne do Chryslera, a brzydkie jak kacza dupa. No i... brzmienie amerykańskiego V8 - nie da się do niczego porównać niestety. Cudowne... Natomiast włoskie samochody bzyczą jak stado wyposzczonych komarów... niestety. Moim zdaniem jedyną dobrą rzeczą jaką wymyślili Włosi jest pizza. I podobno najlepszą pizzę serwują na Manhattanie. Hmmm... Jeżdżę Jeepem i mam nadzieję, że legendy nie ruszą, bo się zapłaczę :( Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.06.10, 01:56 F.I.A.T .... Fix It Again Tony - wloski polot.... a to dobre..... Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Metamorfoza Chryslera 15.06.10, 02:02 Ale przeplacacie tam W polsce za 300C z silnikiem Hemi. Moj Boze! Kto bieze taka marze? Cholera. Zyski sie liczy w zakresie 5-10% a nie 100%! Z USA... Link Zgłoś
Gość: fytax Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.chello.pl 15.06.10, 02:28 Pierwszy koment najbardziej celny. Link Zgłoś
Gość: USAlak Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.hsd1.ct.comcast.net 15.06.10, 04:05 jezdzilem tym 300C przez dwa tygodnie kiedy moj samochod byl w naprawie. w sumie ciekawy a moze po prostu inny. czulem sie w nim jak w wannie. zwolennicy HEMI chyba nigdy nie mieli okazji zatankowac go i zobaczyc jak w czasie jazdy szybkosciomierz przesowa sie w jedna strone a wskaznik paliwa jednakowo szybko w druga. bardzo wygodny i dobry na dlugie trasy i jazde po prostej ale sprobujcie go zaparkowac w miescie nawet na parkingu..... hahaha. na tylnym siedzeniu mozna spokojnie zrobic prywatke;) tyle jest tam miejsca. chrysler ma chyba najwieksza ilosc usterek sposrod amerykanskich samochodow wiec z lancia beda chyba pasowac. maja zmienic nazwe na LANCIEEPA. ten samochod najlepiej sie prezentuje w bialym albo czarnym kolorze. wyglada troche jak mini limo. BTW wynajm na dzien kosztuje $50.00. bez limitu km, smieszne sa te ceny w polsce. Link Zgłoś
Gość: Meny Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.chello.pl 15.06.10, 04:52 Lania robi piękne samochody od zawsze, a ostatnie modele to dzieła sztuki i nie wyobrażam sobie znaczku Lancii na tym g ównie z USA co podobno jest samochodem i kosztuje tyle co zabawka z Chin i tyle jest wart. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.dsl.bell.ca 15.06.10, 06:01 Zrobilem tym somochodem 450,000 kilometrow, poza olejem i oponami, raz wymienilem klocki hamulcowe i akumulator (moj wina nota bene). zycze podobnej niezawodnosci w Lanciach Link Zgłoś
emeryt21 Re: Metamorfoza Chryslera 15.06.10, 07:18 Amerykanska marka ma tradycje a Lancia to swiadectwo wloskiej lichoty.Za oceanem nikt nie kupi auta z taka marka.Tam Wlosi juz dawno odpadli z konkurencji,tak jak Francuzi zreszta tez....to sie dzialo na poczatku lat 90-tych.Probowali,ale z powodu duzej awaryjnosci odpadli z rynku...Pozostal tylko mercedes i troche volkswagenow dla studentow... Tam prym wioda Japonczycy,mimo ostatnich klopotow i przebojem wchodza Koreanczycy,ktorych tam traktuja jako takich troche mniejszych japoncow... Amerykanska marka ma swoj prestiz i ugruntowana opinie auta nie do zdarcia... Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Metamorfoza Chryslera IP: 167.202.201.* 15.06.10, 09:07 a niech zmieniają logo z chryslera na lancię. ciekaw jestem tylko czy nadwozie również zostanie przestylizowane. ciekawe czasy się zrobiły w moto świecie. zobaczymy co z tego będzie Link Zgłoś
Gość: Hutch Re: Metamorfoza Chryslera IP: 178.56.129.* 15.06.10, 10:05 Spoko na Allegro będzie można kupić znaczek Chryslera. Się zaklei. Link Zgłoś
Gość: Js Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.caltech.edu 15.06.10, 10:59 Chrysler jest w tej chwili najgorszym amerykanskim samochodem. Tanio wykonczonym, drogim, srednio sie prowadzacym i do tego z brzydkim designem. I dlatego notuja kiepskie wyniki finansowe. Nie wiem skad sie wzial, pomysl, ze produkuja samochody nie do zdarcia. Uzywane mozna kupic za bezcen, wlasnie dlatego, ze padaja jak muchy. Link Zgłoś
Gość: svatopluk Re: Metamorfoza Chryslera IP: 167.202.201.* 15.06.10, 12:24 Lancia nie sprzeda nawet 50% Voyagerow co robil Chrysler. w Italii chyba nie potrafia liczyc. ciekawy jestem roznicy cen miedzu "Lancia" a Chryslerem? cos mi podpowiada ze import ze USA bedzie bardzo oplacalny Link Zgłoś
remo29 Re: Metamorfoza Chryslera 15.06.10, 12:29 > Amerykanska marka ma swoj prestiz i ugruntowana opinie auta nie do zdarcia... No tak, Chrysler pokazał Daimlerowi co to znaczy prestiż i trwałość. Tak dziadowskich Mercedesów jak te które powstały na spółkę z Chryslerem nie było i już nie będzie. Lancia to ciekawa niszowa marka i obawiam się, że się skundli po kontaktach z Chryslerem. Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Metamorfoza Chryslera IP: 178.56.136.* 15.06.10, 13:31 @Js Jak dla kogo. 300C jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych aut jakie kiedykolwiek jeździły po drogach. Reszta rodziny też niczego sobie. Pacifica, Crossfire, Cheeroke są przepiękne. Gusty są różne. Link Zgłoś
Gość: Azure Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 13:58 "Chyba cię pogięło. Chrysler ma świetny, męski, masywny design. Za tymi autami ludzie oglądają się na ulicy. Auta Lancii są brzydkie, mdłe i nijakie, takie włoskie bzykadełka." Chrysler to masywne, ciężkie bryły. Jest biegunowo inny od europejsko-włoskiej szkoły finezyjnego designu. "Amerykanska marka ma tradycje a Lancia to swiadectwo wloskiej lichoty." Chyba sam nie wiesz co mówisz. Chrysler owszem ma kawałek historii za sobą, ale w starciu z Lanicą wypada blado jak twarz nieboszczyka. Wystarczy spojrzeć na osiągnięcia Stratosa, jego filozofię, perfekcyjne nadwozie Gandiniego i fakt, że jest to jeden z kilku samochodów na ziemi mogących godnie stanąć na piedestale wraz z Ferrari 250 GTO. I zaliczyliśmy dopiero jeden model, a gdzie jeszcze do Fulvii, 037, Delty HF Integrale i innych. Czym jest przy tym silnik HEMI, który ma po prostu półkoliste zwieńczenie komory spalania? Pod względem konstrukcyjnym nic zaawansowanego, ani szczególnie wydajnego, tym bardziej dzisiaj, kiedy komory robi się na "prosty" przelot. W latach 70-80 wiele samochodów było "HEMI", a jednak rzadko kto o tym w ogóle mówił. Nie jest to z resztą nawet wynalazek Chryslera, 40 lat wcześniej używał ich chociażby Peugeot. Link Zgłoś
Gość: Azure Re: Metamorfoza Chryslera IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 14:01 "300C jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych aut jakie kiedykolwiek jeździły po drogach." Jest fajny, owszem, ale w historii były setki, jak nie tysiące samochodów bijących go na głowę w tej dziedzinie. Chyba pora powiększyć swoją wiedzę moto w tym zakresie, kolego... Link Zgłoś