Dodaj do ulubionych

Jak jeździ BOR?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 16:09
fakty.interia.pl/news?inf=481730
i czyja była wina? Wyprzedzanego?

Widziałem jak kolesie w rządowych bejcach olewają przepisy. Ciągła linia? Ich
nie dotyczy. Ograniczenie prędkości - ich nie dotyczy.

W Szwecji za taką jazdę minister podałby się do dymisji i spalił ze wstydu. W
Polsce zapie$%#ala sobie tak 3-rzędny polityk. W imię prawa i ku chwale
Ojczyzny oczywiście... Echhhh
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Ale jaja! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 16:48
      Cytat z wiadomości Wirtualnej Polski:
      - "Według wstępnych ustaleń policji, winnym wypadku był kierowca samochodu z
      przyczepą, o którą zahaczyło rządowe BMW. (...) (...) Nadkomisarz Robert Dudek
      z Komendy Policji w Bochni powiedział, że według wstępnych ustaleń kierowca
      rządowego BMW podczas manewru omijania zahaczył o stojący na poboczu samochód z
      przyczepą. BMW Biura Ochrony Rządu zostało odrzucone na przeciwny pas ruchu i
      uderzyło w stojące na nim samochody. Ucierpiały także dwa samochody
      małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego".

Winny karambolu był ten co stał na poboczu! Pewnie dlatego, że w popłochu przed
      wielce szanowną kolumną VIP-ów nie zdążył wjechać na drzewo???!!!
      Nawet jeśli zatrzymał się nieprawidłowo i przyczepa wystawała z pobocza na
      jezdnię, to szoferzy, upss... furmani z BOR-u wykazali się takimi zasobami
      wyobraźni jak pierwotniaki-pantofelki!

Nie omija się stojącej kolumny aut z prędkością nadźwiękową! Bo w każdej chwili
      może ktoś nieopatrznie otworzyć drzwi, wybiec zza stojącego samochodu!!!

A hitem była wypowiedź pewnego wielce ważnego policjanta z Bochni (cyt.):
      - Kolumna pojazdów rządowych może poruszać się z NIEOGRANICZONĄ szybkością.

Czas skończyć z filozodią "Co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodzie!"

Według mnie w ogóle czas skończyć z armadą rządowych, ministerialnych,
      sejmowych, funduszowych, agencyjnych limuzyn. To za droga zabawa dla tego
      biednego kraju!

Dwa rozbite BMW - serii 7 i X5 - ca 600 tys. zł.
      Kto zapłaci rachunek za naprawę?! Kto kupi nowe?!

Vipy i pierdzistołki - won do swoich prywatnych samochodów!
      Kilometrówka 2000 km miesięcznie powinno wam wystarczyć.
      A jeśli się nie podoba, to pozostają jeszcze koleje państwowe i PKS!

Piszcie co o tym myślicie, bo mnie dzisiaj szlag trafił...
      • Gość: Kompressor Re: Ale jaja! IP: 212.160.230.* 15.03.04, 17:36
        Ludzie bez paniki wiem ze jesli chodzi o sprawy polityki i z nia posrednio
        zwiazanymi to cisnienie wszystkim wzrasta ale bez przesady..
        Zostawcie BORowikow w spokoju i dajcie im wykonywac swoja robote, bo do tego
        sa szkoleni i za to im placa...a to ze pracuja dla swin-politykow to juz inna
        sprawa...
        Ile oni dziennie robia kilometrow a ile sie slyszy o takich wypadkach z ich
        udzialem ? bo ja sobie jakos nie przypominam zeby to bylo czestsze od kolizji
        innych sluzb uprzywilejowanych...pozatym to sa tez ludzie i poki nie wymyslili
        autopilaota do samochodow to wypadki beda sie zdarzac. amen
        • Gość: t-72 Co ma piernik do wiatraka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:55
          Czy przprowadzali oni ewakuację?
          NIE

Czy jechali na ważne spotkanie ważnej osobistości?
          NIE

Czy stwarzali zagrorożenie dla zdrowia i życia innych?
          TAK

Czy zostało rannych 11 osób?
          TAK

Czy łamali przepisy?
          TAK

Kto jest temu winny? BOR-owik czy polityk, co decyduje jak ma jechać jego
          kierowca?

pozdr.

===
          domagajmy się szacunku dla prawa od wszystkich, piętnujmy takie zachowania.
          Potem, może być za późno ;-0

• Gość: aki prawo w Polsce jest jak pajęczyna..... IP: *.protonet.pl 15.03.04, 18:00
          ....wróbel się przecisnie,a na muszke wina
          oczywiscie,ze w chwilach zagrozenia dla ochranianych przez nich osób maja prawo nie przestrzegac przepisów/koniecznosc wyższa/normalnie obowiazują ich przepisy jak innych użytkowników dróg.A że ich nie przestrzegają na codzień???????????/
          To już przyczynek do kwestii praworządności w III Rzeczpospolitej.Niedawno była sprawa z oleksym ,którego kierowca gnał jak szalony przez ulice w-wy łamiąc wszystkie możliwe przepisy po objęciu funkcji ministra spr.wewn.
      • Gość: antygu Chłopy Stawiam kosy i na sejm IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 08:39
        Trzeba wyrwać chwasty jak powedział znajomy Starego Morciatego.
        Znacie Starego Morciatego ma szynke lepszą niż sledzia.
    • Gość: rutkoś Re: Jak jeździ BOR? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.04, 17:34
      taj jezdzi - www.bor.pl/Polska%20wersja/Film/index.html
    • Gość: H2O Re: Jak jeździ BOR? IP: 213.155.167.* 15.03.04, 19:39
      Rozumiem że pierwszy pojazd rządowy który zachaczył o przyczepę dostanie
      odszkodowanie z OC przyczepy która stała nieprawidłowo zaparkowana (chociaż
      można przypisać współwinę) natomiast pozostałe nie zastosowały bezpiecznego
      odstępu i nie zdążyły wyhamować to wina kierowców prowadzących te pojazdy i
      jeżeli mają AC to ubezpieczalnia wypłaci z tego ubezpieczenia, s.....twem
      będzie jeżeli wszysko pójdzie z OC przyczepy.
      • Gość: T Szkoda samochodow,ch... z tymi k...mi z SLD. n/t IP: *.net 15.03.04, 21:19
    • Gość: Arturos Re: Jak jeździ BOR? IP: *.chello.pl 15.03.04, 21:33
      W niedziele 14.03.2004. Jechałem w strone Otwocka z Warszawy. Jade około 100
      km/h. Patrze a z naprzeciwka jadą BORowiki beemami i obok policja focusem.
      Wieźli jakiegoś dupka do Warszawy i na drodze jeden pas w każdą strone jechali
      tak, że by we mnie focus i beema przywaliły gdyby nie zatoka dla autobusów, w
      którą się schowałem. Focus przeszedł obok mnie ze 20 cm beema z 40 cm. Jechali
      chyba ze 160 km/h. Oglądałem telewizje żeby się dowiedzieć kogo mogli wieźli a
      prezydent w tym czasie był w Gnieźnie. Moim zdaniem nikt inny nie powinnien
      mieć aż takiej obstawy.
      Pozdro
      • Gość: lobuzek1 Re: Jak jeździ BOR? IP: *.zetosa.com.pl 15.03.04, 21:38
        Dziś w Tarnowie na wąskiej, remontowanej i ruchliwej ulicy te pieprzone
        borowiki leciały chyba setką, a ograniczenie było do 40!!! Brak słów na ich
        głupotę.
    • Gość: turbo Re: Jak jeździ BOR? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 23:00
      Wreszcie musialo sie to tak skończyć!! Kilka razy zetknąlem się z
      tzw. "kolumnami rządowych limuzyn". Szczyty chamstwa i bezczelności. Nawet
      jeżeli mają prawo tak jeżdżić, to nie powinni!!! Te chamy wciąż , nieustannie
      stwarzają zagrożenie na drogach!! Ludziska ratują się uciekając na pobocza, ale
      to bydło po prostu jeżdzi za szybko, nie zdążysz człowieku uciec. Rany Boskie,
      wyobrażam sobie , jak będzie jeżdzić ekipa Leppera. Przecież oni dopiero
      przesiedli się z furmanek!!!
      • Gość: kolo Re: Jak jeździ BOR? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.04, 23:17
        nie byl mym tego taki pewiem poslanka Begar
        w zeszlym roku zarobila blisko milion zloty
        i nie jest wyjatkiem w partii "barbarzyncow"
        • Gość: Henio Re: Jak jel˙dzi BOR? IP: *.sympatico.ca 16.03.04, 00:22
          A ja myslem, ze ta przyczepa to byl ten Al Kajda! Najpierw helikopter teraz ta beemka - co jest?
          • devote Re: Jak jel˙dzi BOR? 16.03.04, 01:53
            do trzech razy sztuka i rozpier... Millera komucha
            • Gość: Henio Re: Jak jel˙dzi BOR? IP: *.sympatico.ca 16.03.04, 02:35
              Torz to socjaldemokrata, europejczyk! To ze w 93 na Krymie gulial z tawariszczami, to ze
              skonczyl studia na WSNS nic juz dzis nie znaczy ... Teraz Polska!
      • Gość: Arturos Re: Jak jeździ BOR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 09:31
        Lepper i Giertych jezdza lanciami, nowszymi modelami kappy. Mieli lanciami
        jezdzic Rokita i Tusk, a jezdza 406. W najnowszym newsweeku o tym jest.
    • mar_elx samiśta se rzund wybrały, to czego pyskujeta? 16.03.04, 07:44
      Taki rząd i jego obsługa, na jaki sobie naród zasłużył i jaki sobie wybrał.
      • Gość: Zenek BOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:01
        kiedys po akcji jak jeden polityk gonil BMW 7 katowicka trasa ponad 200kmh i
        jak go policajty przez 5km dogonic nie mogly, a jak juz go dogonily to tylko
        szufle wymienili bylo glosno jak to politycy jezdza...

jakos tak po tych zajsciach jade se gierkowa a tu kolumna rzadowych BMW 7 i 5 i
        wlecze sie jakies 90-100kmh, bardzo mnie to wowczas zastanowilo!

nie minelo pare tyg i wszystko wrocilo do "normy"
        przypuszczam ze teraz bedzie podobnie

mieszkam w oklicy gdzie mieszka tez tow. Miller i na co dzien mam do czynienia
        z goniacymi ul. Rosola czarnymi BMW z lysymi borowikami i towarzyszami z SLD,
        strach sie scigac z nimi bo jeszcze zastrzela...

• mar_elx prawda o Milerze i helikopterze 16.03.04, 10:06
          No więc, to MILLER prowadził (pilotował) helikopter podczas wypadku pod
          Piasecznem. Oczywiśćie sprawę zatuszowano, ale wiadomo, że tow. pierwszzy
          sekretarz KC ze Skierniewic lubi męskie rozrywki i ekstremalne sporty.
    • Gość: 130rapid Re: Jak jeździ BOR? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 11:47
      Z informacji TVN (o TVP1, 2 i 3 nie mówię, bo to tuby rządowe) wynika, że do
      wypadku doszło na skutek "przetasowania" w kolumnie rządowej, w momencie gdy ta
      przejeżdżała środkiem jezdni, mając po obu stronach stojące na poboczach
      samochody, ktore ją przepuszczały. Terenowe X5 chciało z lewej wysforować przed
      siódemkę, za którą jechało. Niestety, nie zmieściło się między siódemką a
      stojącymi na poboczu. Resztę znacie.
    • ant777 Jak jeździ BOR?-za nasze podatki 16.03.04, 11:54
      Gość portalu: t-72 napisał(a):
      > Widziałem jak kolesie w rządowych bejcach olewają przepisy. Ciągła linia? Ich
      > nie dotyczy. Ograniczenie prędkości - ich nie dotyczy.

Faktycznie, wczoraj w wiadomościach usłyszałem że BOR w zasadzie nie ma
      ograniczenia prędkości. TZN. niby jest prędkość którą ustala policja dla
      kolumny ale faktycznie i tak to olewają.
      No to niech chłopcy z naszych podatków kupią sobie nowe limuzyny.
      • Gość: t-72 Re: Jak jeździ BOR?-za nasze podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:58
        Tak tak. Z migawki w tv widziałem, że rozbili serię 7- nowy model (tj. obecnie
        produkowany) i X5 (też w produkcji).

Te 7-ki kupili gdy papież był osatnio. Kupili sobie 4 czy 5 sztuk i podpieli to
        pod koszta pielgrzymki. Potem 'NIE' i 'Trybuna' sie pluły, że tyle idzie kasy
        na 'kleche'...
        Ot, sprytny L.Miller i jego kancelaria...
    • Gość: Misiek Re: Jak jeździ BOR? IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 16.03.04, 19:29
      Powinno się powołać komisję do zbadania tego wypadku, w końcu rannych zostało
      11 osób. Powinna ona odpowiedzieć na pytanie, z jaką prędkością jechała ta
      kolumna, czy warunki do przekroczenia prędkości były odpowiednie (chyba nie,
      skoro BMW zahaczyło o przyczepkę stojącą na poboczu). Czy tak znaczne
      przekraczanie dozwolonej prędkości (150 km/h) w ogóle było uzasadnione, w końcu
      z Krakowa do Tarnowa to tylko 80 km, ile dłużej trwałaby podróż z prędkością
      110 - 120 km?/h, czy nie można było po prostu wyjechać wcześniej, a nie narażać
      nie tylko siebie ale i innych. I ostatnie pytanie, czy zapewnione są warunki
      bezpieczeństwa w takiej kolumnie, skoro w razie wypadku kolejne auta wpadają na
      siebie? Tak byłoby na Zachodzie, u nas sprawę się zatuszuje, podobnie jak
      przypadek pirackiej jazdy kierowcy Oleksego przez Warszawę jakieś 2 mies. temu.
      Wg mnie tłumaczenie, że winny był kierowca auta z przyczepą, które stało na
      poboczu to jakiś bezsens. I ten policjant, który z takim przekonaniem mówi, że
      taka kolumna mogła jechać z nieograniczoną prędkością...
      Dzisiaj jechałem A4 z Katowic do Krakowa, radiowóz bez koguta na ograniczeniu
      70 km/h jechał ok 100. I jak ma nie być wypadków. Władza jest całkowicie
      bezkarna i ździwiona wzrostem notowań Leppera.
    • Gość: 130rapid Re: Jak jeździ BOR? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 20:07
      Super Ekspres jak zawsze skorzystał z okazji, żeby objechać władze.
      www.se.com.pl/iso/Dzisiaj/Wiadomosci/Kraj/kraj_1.shtml
      Tu macie wybór komentarzy [pisownia oryginalna]:

> Pare miesiecy temu wracalam z Washington DC do Denver i siedzialem w
      ekonomicznej klasie samolotu w sasiectwie senotora USA z Colorado. Nie lecial
      nawet pierwsza klasa! Z lotniska w Denver odebrala go zona zwyklym sredniej
      klasy samochodem. Pytam sie jak to mozliwe ze w ubogiej Polsce kazdy posel ma
      ochrone, samochody sluzbowe i inne przywileje?

> Jak macie ochote przezyc podobne zdarzenie to czesto w weekandy wieczorem na
      Wale Miedzeszynskim w Warszawie pomyka jak szalona kolumna BOR-u.Ulica ta jest
      dość wąska więc BOROWIKI spychają auta na wysokie kraweżniki,kiedyś zgodnie z
      przepisami zjechalem do kraweżnika, jednak nie wjechałem na niego to dostalem
      od bardzo kulturalnego BOROWCA w lusterko lizakiem. PODSUMOWANIE: WIEKSZYCH
      CHAMÓW NA DRODZE JAK BOROWCY TO CZŁOWIEK NIE ZNAJDZIE

> Jeżdżę już za kołkiem pare ładnych lat i nie życzę nikomu spotkania kolumny
      rządowych samochodów, mało doświadczony kierowca może "zbaranieć" bo ta jazda
      borowców nie ma nic wspólnego z jazdą samochodów uprzywlejowanych w akcji, to
      wygląda raczej na ucieczkę złodzieja, który skradł auto,brak jakichkolwiek
      elementarnych zasad bezpieczeństwa, które obowiązują również samochody
      uprzywilejowane w akcji powtarzam w akcji a nie w....

> w naszym kraju jest 50 tysięcy samochodów dla aparatu władzy
      administracyjnej. Wszyscy skrzętnie korzystaja z tego również do celów
      prywatnych.Nikt z tego nikogo nie rozlicza, z żadnego kilometra.Wszystko na
      koszt podatników.Ostatnio się mówi o oszczędnościach i cięciach, ale na temat
      samochodów cisza. Czy jest jakieś państwo w cywilizowanej Europie Zachodniej
      gdzie jest podobnie?

W TVP pokazywali "balet" wykonywany na zamkniętym placu przez borowików
      Mercedesami W124. Zgrabnie to wyglądało, choć lacze okrutnie się paliły.
      Widując kolumny limuzyn BOR-u na normalnym ruchu mam wrażenie, że nasze drogi
      pomyliły im się z zamkniętym placykiem zabaw.
      • Gość: olo Re: Jak jeździ BOR? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 23:09
        I będą się dziwić Bor..kie s...syny jak przyjdzie Lepper (a przyjdzie na pewno)i
        wsadzi swoich traktorzystów do limuzyn a ich pogoni(słusznie) bo będzie
        ludową sprawiedliwością.
        A to, że traktorzyści wybiją trochę ludzi na poboczach i chodnikach -to już
        insza inszość.
        • Gość: Maciek Re: Jak jeździ BOR? IP: *.arkonskie.v.pl 17.03.04, 00:57
          wystarczylo mi spotkanie z borem jak z ojcem jechalem autem a kolesie z
          predkoscia bliska predkosci swiatla cieli srodkiem drogi nie zwazajac na
          nic...To chore...POdobniejak zwalanie winy na wlasciciela przyczepy...Mam
          nadzieje ze media zrobia wokol tego wiele szumu tak aby dobrac sie do d..y
          wszystkim winnym, ze nie odpuszcza takiej rzeczy jak ten wypadek!Nikt nie jest
          swiety, zaden polityk nie ma prawa tak rozbijac sie autem zeby stwarzac
          zagrozenie innym ludzia...bo wkoncu on takim samym czlowiekiem jest!

Wracajac do aut jakimi jezdzi nasz rzad, zawsze zastanawialo mnie czemu nasz
          Miller, Buzek, Kwasniewski, Janik i inni jezdza BMW 7, gdy PM Tony Blair
          (znacznie bogatszego kraju jednak) potrafil jezdzic Vaxhallem Omega, do
          niedawna, a ostatnio chyba Vecta (ale moge sie mylic)...kto mi to wytlumaczy?
          !Zawsze Wierny SLD!
          • Gość: t-72 Re: Jak jeździ BOR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:53
            To Opel Omega. Przykład Breat Britain nie jest moze najlepszy... W obsatwie
            Blaria jest kilka Ranger Rover... A te do tanich nie należą. ;-)

Ale porównaj PKB polski i GB, to i tak wyjdzie, że nasze VIPy jeżdżą lepszymi
            furami.
    • kollector Re: Jak jeździ BOR? 17.03.04, 02:47
      dzis w radio (program 1) pani rzecznik (nie wiem czy BOR, czy innego
      ustrojstwa) tłumaczyła że samochody uprzywilejowane moga "łamać prawo ruchu
      drogowego" (dosłownie).
      O ile pamiętam to samochód uprzywilejowany to taki który wysyła jednocześnie
      sygnały dźwiękowe i świetlne.
      Chciałbym krzyknąć konia z rzędem temu kto widział #@$&^!* BORowików
      wysyłających sygnały dźwiękowe (bo świetlnych nadużywają).
      • Gość: komisariat MO Jak je?dzi BOR? IP: *.pool8022.interbusiness.it 18.03.04, 14:46
        u nas jest tak jak w bylo kiedys w Rumunii. Inne wzorce godne nasladownictwa to Balorus,
        Bulgaria sprzed 20 lat. Dlaczego jest tak a nie inaczej?
        otoz - wladza napatrzyla sie w mlodosci na TV i teraz robi to samo, choc swiat idzie na przod.
        Spoleczenstwo sie godzi na to wiec jest jak jest. Czy zyjemy bydlecym w kraju? czesc ludzi w
        pracy (bor) jest poza zasiegiem prawa. Czy tak jest np w Szwecji? a moze na Bialorusi ...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka