egolit 23.07.10, 11:52 Na których z n/w zimówek ktoś jeździł i jakie wrażenia z jazdy? (175/65/14) - Goodyear UG7+ - Dunlop SP Winter - Michelin Alpin A3 Proszę o opinie:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 23.07.10, 12:39 Jeśli opony Dunlop SP Winter mają dopisek Response,to uznałbym je za świetne.Są w moim odczuciu również ciche. Na pewno też Goodyear UltraGrip 7 zaskoczył pozytywnie w każdych warunkach,ale więcej nie napiszę,bo zima już była:) Michelin Alpin A3 na razie nie kojarzę.Pewnie jeździłem czymś na nich w sezonie (to popularne ogumienie),ale widocznie za krótko,żeby opona uzyskała dla mnie status ważności:) Poza tym to Michelin,więc pewnie jest ok.:) Ważne.Ostatnio ktoś zamieścił na forum testy opon przeprowadzone przez ADAC.Chyba wszystkie te modele tam były;) Link Zgłoś
egolit Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 23.07.10, 13:38 Dzięki za opinie. W sumie wszystkie zbliżone są cenowo i kosztują jeszcze nieco taniej niż pewnie będą powiedzmy za 2 m-ce. A Dunlopy mają dopisek RESPONSE :) Link Zgłoś
josner Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 24.07.10, 22:08 Zimowe UG7+ są cichsze niż letnie Hankooki, i lepiej się na nich jeździ niż na zimowych Continentalach. Kupiłem goodyeary bo były tanie ale z wielkimi obawami bo miałem kiedyś letnie GY (GT3 czy coś takiego) i były strasznie głośnie. A te zimówki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Link Zgłoś
qqbek Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 25.07.10, 13:13 Mam komplet UG7+ (195/65/R15) i przejeździłem na nich całą ostatnią, srogą, zimę. Zachowanie opony oceniłbym na genialne. Jeździłem też na Michelinach... ale toczą się dużo głośniej. Link Zgłoś
v-6 Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 25.07.10, 14:28 Dwa razy rozczarowałem się do zimówek Michelin: zupełnie przeciętna opona za cenę z najwyższej półki. Aktualnie mam Dunlopy SP Winter Sport 3D (235/55R18). Bardzo solidna opona zimowa. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
wujo_prezio Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 27.07.10, 16:37 pod tymi dunlopoami, z tym ze 17 cali podpisuje sie 2 rekami. Swietnbe opony! Link Zgłoś
maboo Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 26.07.10, 11:42 Kupiłem żonie do Renault Clio II na zimę GY UG7 w rozmiarze 165/65R14 i jestem bardzo zadowolony z tych opon. W kwestiach głośności, reakcji na skręcanie zachowują się jak opony letnie (w lato oczywiście ;-)). Jazda po kopnym jkai ubity śniegu bez większych problemów i co ważne dobre trzymanie na mokrym co jest problemem słabszych zimówek. Reasumując jakbym kupował jeszcze raz to kupiłbym to samo. Link Zgłoś
bassooner Re: Michelin, Goodyear, Dunlop 28.07.10, 22:42 ja kupiłem Vredestein Snowtrac 3... i polecam te... ;-))) Link Zgłoś