Dodaj do ulubionych

Mycie auta dla wtajemniczonych

IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 16:14
"Skórzaną tapicerkę najlepiej czyścić profesjonalną chemią (np. firmy Tenzi) i regularnie konserwować (nawet kremem kremem do rąk)."
Kremem do rąk? Żeby potem nic tylko sobie popaprać ubranie?
Obserwuj wątek
    • Gość: wr Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.ntlworld.ie 30.07.10, 19:17
      polecam produkty firmy "Zymöl" - pieniadze naprawde dobrze zainwestowane. Wszystkie plastmale czy turtlewaxy moze sa i tanie ale efekt jest nieporownywalny. Wszystko jedno czy o szamponach czy woskach mowa..
    • Gość: Carnauba Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.ntlworld.ie 30.07.10, 19:59
      artykul dla "wtajemniczonych" i ani slowa o Carnaubie??
    • Gość: Gość Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.nplay.net.pl 30.07.10, 23:53
      dobrze byłby przeczytać coś o myjniach bezdotykowych
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 00:40
      A mojego Polo nie muszę myć bo i tak cały lakier od niego odpadł.
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.centertel.pl 31.07.10, 13:53
      Moje Polo jest niezawodne....Tobie mózg albo ptaszek odpadł haha
    • Gość: grześ Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.aster.pl 01.08.10, 00:53
      nie jest najgorszy ten artykuł. Osobom które myły do tej pory auto w automatach może przybliżyć proces prawdziwego dbania o auto i tzw detailingu.
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.chello.pl 01.08.10, 20:40
      Ja moje Polo myje kozim moczem, dzięki temu jest niezawodne.
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 00:20
      a podobno auto po 5 latach myje sie tylko moczem? Wy tez tak robicie? Czy tylko o moje Polo tam dobrze dbam?
    • Gość: mistrz kierownicy Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 14:14
      Dobry artykuł! Przy najbliższej okazji postaram się wypróbować większość zawartych tu porad. Muszę jednak to zadanie odłożyć do weekendu, bo wydaje się dosyć czasochłonne.
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: 178.56.17.* 02.08.10, 15:47
      Ty fałszywy m : Moczem to sobie umyj swoją mordke psycholu !
    • Gość: GOŚC Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 20:54
      Osoby z Katowic , Sosnowca i okolic powinny odwiedzić jedna myjnię.
      Połaczenie nowoczesnej technologii, wydajnej chemii i ciezkiej ,ludzkiej pracy.
      Ale efekt.... Zobaczcie sami

www.myjnia.tk
    • Gość: gosiu Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: 109.243.219.* 04.08.10, 21:20
      DO OSZOŁOMA AUTORA ARTYKUŁU!!!!!!!!!!!!!!

po pierwsze - najpierw syfu narobiliście w aucie a potem ktoś to musi posprzątać,
      po drugie - nie macie pojęcia jak dbać o auto,
      po trzecie - zanim coś poradzicie to się 10 razy zastanówcie

auto myję się ok 10min ręcznie, 1h zajmuje dokładne woskowanie, czyszczenie środka 1h, używa się rożnych środków aby lakier miał polysk, usuwa się zadrapania woskami koloryzującymi. stosując pewną analogię moża mieć w kilkuletnim aucie lakier jak w nówce.

ubawiłem się waszą nie wiedzą i paranoją w wyborze kosmetyków tak to wy zniszczycie tego colta na maxa ;))))
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: 213.134.152.* 05.08.10, 09:16
      Ja swoje polo myję kozim moczem, o czym wiecie, a później poleruję mewim guanem.
    • Gość: Max Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.chello.pl 06.08.10, 07:01
      Nareszcie jakiś solidny, rzeczowy artykuł na temat pielęgnacji lakieru. Trzeba edukować społeczeństwo bo dla większości pasta Tempo to cudowny środek do polerowania.
    • Gość: stefan Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 11:53
      Ten artykul to istna reklama srodokow do pielegnacji aut. O rany zeby tak dbac o auto to trzeba na te wszystkie zabiegi poswiecic chyba kilka dni
    • dziki_z_lasu Re: Mycie auta dla wtajemniczonych 07.08.10, 01:09
      Bzdury piszecie! Samochody myje się tak:
      Sposób dla mieszkańców przedmieść, małych miasteczek i wsi: polewamy szlauchem karoserię co najmniej 30 min. jak nie idzie, to szmatą/gąbką usuwamy zabrudzenia z samochodu, jak dalej nie idzie należy zwinąć żonie/mamie ludwika ze zlewu i polewać nim samochód obficie, tak by piana płynęła ulicą przez całą jej długość. Jeśli ma się wypasioną furę np. daewoo lanos, fiat siena lub renault thalia należy tak długo myć samochód by sąsiad co ma pożal się boże poloneza w końcu to zauważył i mu gul skoczył, nawet jak oznacza to cały weekend stania ze szlauchem w ręku i spowodowanie katastrofy ekologicznej w pobliskiej rzeczce.
      Poradnik dla mieszkańców miast: udajemy się do ręcznej myjki BP, wrzucamy 1 zł, wybieramy program 1 - "mycie proszkiem", biegamy jak szaleni wokół samochodu by w ciągu tych 10s. pokryć całą blachę, bierzemy szczotkę i 15 min. dokładnie wcieramy zawiesinę w lakier, wrzucamy 2 zł, spłukujemy ten biały syf, a jak starczy kasy to program 3 i tryskamy woskiem ze szczególnym uwzględnieniem szyb, program 4 - "polerowanie" jest dla frajerów więc go nie dotykamy, w końcu jesteśmy sprytni i mamy własną szmatkę zrobioną ze starej koszuli flanelowej, po wytarciu samochodu, niespiesznie się oddalamy wśród gróźb i złorzeczeń płynących z kolejki.
    • Gość: k Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.chello.pl 07.08.10, 03:43
      Nie wiem jakim trzeba być kretynem, żeby samemu myć samochód.
      Kiedyś spróbowałem, nawet kupiłem do tego celu myjkę ciśnieniową i stwierdziłem, że pie... taki interes. W tym czasie jaki zmarnowałem zarobię na drugą i trzecią myjkę, albo na 50 - 100 porządnych myć w ręcznej myjni.
      A najlepiej nie myć wcale, jak już to na myjni automatycznej podczas tankowania, bo pcheł i innego robactwa rozbitych na szybach jest tyle, że nic nie widać.
      Po co przejmować się jakimś zasranym lakierem, niech się drugi właściciel się przejmuje.
    • Gość: gość Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: 195.116.98.* 07.08.10, 10:12
      Ja uznaje tylko myjnie automatyczną.Nie lubie myć samochodu samemu i nie mógłbym taż patrzeć jak w myjni ręcznej ktoś sie nad nim męczy(tnij.org/autoskapiec )
    • Gość: m Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 00:25
      Nowy samochód jest lepszy, bo nie trzeba go naprawiać co tydzień. Chociaż w garażu u Tadka naprawiałem swoje polo za 1/4 ceny części z ASO to i tak wyliczyłem, że używany się nie opłaca. Teraz będę kupował tylko nowe!
    • Gość: maciek Re: Mycie auta dla wtajemniczonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:41
      jak czy tam te komentarze to srac mi sie.. siano wam z butow wystaje i wasze ciagniki myjcie sobie nawet gnojowka!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka