Dodaj do ulubionych

GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 15:00
W jakie miejsce zamontować strumienice ze zwężką Venturiego? Zamiast
katalizatora - -ale czy to nie spowoduje złego ruchu falowego spalin,
turbulencji?
czy zamiast srodkowego tłumika i katalizator zostawić ?
czy wywalić katalizator wstawić puszkę a strumienicę zamiast srodkowego
tłumika?
Jakie skutki mągą mnie czekać i jak znalężć odpowiednie miejsce?

MOWIMY O VW GOLF 1.4
Obserwuj wątek
    • Gość: orkish Re: GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 11:00
      czy w wypadku golfa 1,4 nie lepsze wrażenia uzyskasz montując strumiennice standardową (tzn jest tam system 5 spiralnych, roższerzających się przegród) z systemem aktywnego dopalania? Załozyłem takie cudo pomiędzy 2 i 3 tłumikiem i musze powiedzieć REWELACJA. System aktywnego dopalania wystepuje w 2 wersjach - ręcznej i półautomatycznej. Połautomat, prócz możliwości samodzielnego dopalenia wspomaga cię w momentach gdy gwałtownie zaczyna zaczynać mocy, np gdy spóźnisz się z redukcją. Polecam gorąco
      • Gość: marciness Re: GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:00
        Stary ja nie spotkałem się jeszcze z takim czymś Albo mnie wkręcasz albo
        niemożliwe takiego czegoś nie ma jak jest to daj adres strony z tym czymś
        • Gość: orkish Re: GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:25
          nie znam strony z opisem. widzialem to najpierw na słomczynie i podszedłem do tego z dystansem tak jak do jakiegos magnetyzera:) Później gdy przyszedł czas wymiany tłumika obglądnołem i pojeżdziłem z czymś takim u właściciela tego zakładu. Na szczescie mialem porownanie - byla to astra 1,6, a takie same maja u mnie w firmie. i rzeczywiscie niebo a ziemia - dla przykladu w momencie gdy 3 by juz szarpała i konieczna bylaby redukcja na 2 w normalnym samochodzie, w przerobionym przy tym samym zakresie prędkości lepiej sie zbiera po wrzuceniu 4!(co nie znaczy że jedzie normalnie-zrobilem to na próbę za radą właściciela samochodu) Zainstalowalem to na bokserskiej w warszawie, ale dokladnego adresu nie pomne, musialbym tam byc (raczej nie po drodze mi) albo znaleźć w domu jakiś rachunek. Jeśli będziesz zainteresowany to w wolnej chwili moge poszukać. Produkuje to jakas brytyjska lub irlandzka firma
    • Gość: Marek Re: GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:02
      Nie instaluj wcale to nic nie daje.tylko kase tym co montuje.Mam 2 i niedlugo
      jed wyrzuce w cholere.Zanim cos zalozysz jedz na hamownie i sprawdz parametry
      aktualne a Ci fachowcy niech dadza Ci gwarancje ze to cos daje a ja nie da to
      zwrot kasy .....
    • Gość: cinnek,mk2 Re: GDZIE INSTALOWAĆ STRUMIENNICE NADDŹWIĘKOWĄ IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 25.06.04, 22:10
      witam .
      radziłbym CI strumiennice zamontowac jak najdalej czyli katalozatro wytnij
      wstaw kawałęk rurki a strumiennice wstaw w miejsce srodkowewgo no i stylu
      przlotówka , słyszlem ze to jest najlepsze rozwiązanie montowanie strumiennicy
      zamiast środkowego .
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka