Dodaj do ulubionych

Opel Agila czy warto

IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 17:42
Czy warto kupić Opla Agilę
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Opel Agila czy warto IP: *.*.*.* 13.08.01, 18:04
      Nie warto. Lepiej seicento - tansze.
    • Gość: Tomek Kl Re: Opel Agila czy warto IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.08.01, 17:27
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Czy warto kupić Opla Agilę

Ja wybrałem Corsę. Bardziej mi się podoba. Najtańsze wersje są z tymi samymi
      silnikami i cena jest podobna.
    • Gość: malko Re: Opel Agila - nie warto IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 13:54
      Chyba nie warto. Osobiście nie odpowiada mi w tym samochodzie kilka rzeczy.
      Bardzo słabe silniki (lepszym rozwiązaniem jest Wagon R+ 1,3), ciasnota
      wnętrza - dużo przestrzeni jest TYLKO nad głową, mały bagażnik. Wygląda na to,
      że mój pogląd podziela wielu klientów opla - bardzo mało agilii jeździ po
      naszych drogach. Zastanów się nad czymś takim jak corsa (75KM), punto (80KM),
      fabia, Clio (75KM) i może jeszcze Yaris. Z pewnością bedziesz bardziej
      zadowolony. Generalnie samochód jest całkiem ładny, tylko nie bardzo wiem do
      kogo skierowany. No może go gościa który prowadzi jarzyniak, a niedzielę
      rozkłada z tyłu siedzenia żeby rodzinę (żona i on w kapeluszu) do kościoła
      zawieźć. dostawczy to on na pewno nie jest - mało pojemny, a po załadowaniu
      pewnie jedzie jak 20 letni maluch, rodzinny też nie, z 4 osobami na pokładzie
      bagażnik jest malutki. Duża wysoka buda generuje spory opór powietrza więc
      tylko do miasta, ale tu są lepsze samochody.
      • Gość: Pioter Malko, kup sobie malucha - IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 17.08.01, 16:40
        jest niższy, więc nie genreuje takiego oporu powietrza. Mam służbowa Agile,
        jeżdżę nia po W-wie i jest git. Do miasta nie trzeba większego silnika,
        mieszczę sie nie tylko w berecie, ale i w jesionce - miejsca jest dosyć. W
        niemczech z kolegą załądowani jechalismy 140 kmh.
        • Gość: malko Re: Malko kupił sobie malucha IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 09:10
          Malucha miałem i do jazdy po mieście był idealny. Niestety nie sprawdzał się
          poza miastem z powodu małej dynamiki, małej przestrzeni bagażowej, słabych
          świateł i ryzyka śmierci nawet w przypadku zderzenia z motocyklem. Jeździł do
          115km/h, ale żeby wyprzedzać ciężarówki musiałem czekać na zjazd z górki i
          dużo "wolnego placu". Jak dla mnie agila to to samo tylko "trochę" lepiej.
          Chodziło mi o to, że agila to zwykły miejski samochód z wyższym dachem, czyli
          tak naprawdę nie posiadający nic, co przekonywałoby do jego zakupu (chyba, że
          ktoś prowadzi jarzyniak). Taka corsa z wyższym dachem. Tylko co można wozić nad
          głową? Tylko finezyjny kapelusz.
        • Gość: Mar Re: Malko, kup sobie malucha - IP: 213.25.197.* 11.10.01, 23:20
          Gość portalu: Pioter napisał(a):
          > W
          > niemczech z kolegą załądowani jechalismy 140 kmh.

O matko, ale zawrotna prędkość. 140 to ja jeżdżę trasą łazienkowską jak nie ma
          korka. Raz nawet było 180.
    • Gość: P. Re: Opel Agila czy warto IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 00:24
      Slyszalem, ze Agile slabo sie u nas sprzedaja, bo one sa "tylko" 4-osobowe.
    • Gość: paweł Re: Opel Agila czy warto IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 19:18
      Mam go już rok (19 000 km) byłem w serwisie 8 razy.
      • Gość: piotrek Re: Opel Agila czy warto IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 16:57
        Do jazdy po mieście może być, przy większych prędkościach może się trochę
        kołysać, cena raczej niska, jeżeli chodzi o mnie to tego typu autka to coś w
        rodzaju jeżdżącej lodówki.
        • Gość: Sławek Re: Opel Agila czy warto IP: 192.168.3.* / *.trzebinia.net 12.10.01, 00:15
          Kiedyś juz był taki wątek!
          Nie warto!
          Agila to spieprzony Wagon R+,tak czy siak samochód na japońskie nie
          europejskie realia.No chyba,że jesteś miłośnikiem kapeluszy ;-)
          • Gość: Pawel Re: Opel Agila czy warto IP: 150.254.174.* 12.10.01, 09:38
            Nie warto, podobnie jak i żadnego opla
    • Gość: Lucky Re: Opel Agila czy warto IP: *.bresa.com.pl 12.10.01, 15:23
      A ja uważam, że warto, szczegolnie jesli jezdzisz glownie po miesicie. agila
      zapewnia wspaniala widocznosc we wszystkich kierunkach. zsilnikiem 1,2 ma
      niezle przyspieszenie. nalezy sie wystrzegac odmiany 3 cyl. 1,0 (podobnie, jak
      w przypadku corsy trudno to cos nazwac silnikiem; gorzej, ze bedzie instalowany
      w podstawowej wersji nastepcy seicento). porownaj cene corsy i agili. jezeli
      nie masz zbyt duzo kasy to agila bedzie lepszym wyborem. za 32950 masz agile
      1,2 base a za 32500 corse 1,0 base. w agili masz 5 drzwi, silnik 1,2 16 v i
      elektryczne wspomaganie kierownicy.
      ci, ktorzy twierdza, ze w agili jest malo miejsca, chyba w niej nigdy nie
      siedzieli. ja jezdzilem i uwazam, ze na miasto jest to swietny samochod.
    • Gość: Kuba Re: Opel Agila czy warto IP: *.pliva.krakow.pl 16.10.01, 13:30
      Jeszcze jedno pytanie - jak wyglada sprawa zuzycia
      paliwa w przypadku Agili 1,0 ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka