Dodaj do ulubionych

Lancer z nowymi silnikami

IP: *.warszawa.mm.pl 07.10.10, 12:27
To musiało nastąpić.
Teraz Lancer jest chyba - jeśli nie brać pod uwagę jego pretensjonalnego wyglądu - najciekawszą propozycją z Japonii. Mazda 3 jest za droga, Honda Civic ma w zasadzie jeden silnik (1.8), Nissan Tida jest poza stawką. Zostaje Auris, który ostatni zyskał na atrakcyjności, ale Lancer zapewne będzie znacznie tańszy (no i wytwarzany w Japonii).
Obserwuj wątek
    • pawlin2 Re: Lancer z nowymi silnikami 07.10.10, 12:50
      Chyba nie w Japonii a na Tajwanie przez ChinaCorp
    • pawlin2 Re: Lancer z nowymi silnikami 07.10.10, 12:57
      komentrza od Yaa też jest sponsorowany? Każda krytyka jest usuwana?
    • kurxxski Re: Lancer z nowymi silnikami 07.10.10, 13:09
      wszystko pokręciliście, jakoś nie widze w cenniku tej słabszej wersji diesla
    • Gość: pabloj_21 Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.10, 13:37
      Z danych o zużyciu paliwa można wyciągnąć jeden wniosek - nie ma sensu żadnego kupno silnika wysokoprężnego. Bardziej zaawansowana technologicznie jednostka w swojej konstrukcji posiada znacznie więcej elementów, które w przypadku awarii generować będą olbrzymie koszty. Jaki jest więc sens kupować droższego diesela z niemal identycznym zużyciem paliwa jak benzyna i narażać się na ryzyko drogich napraw w przyszłości? różnica w cenie benzyny i on nie rekompensuje ryzyka drogich napraw.
    • Gość: tyu2 Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.mofnet.gov.pl 07.10.10, 13:54
      jak się skończą kratki dla nibybiznesmenów będą rabaty , obstawiam 5-6 tys.
    • Gość: fg Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 13:57
      To by było całkiem fajny samochód, gdyby nie to, że jego sylwetka wygląda jak Polonez
    • Gość: Biskóp_Pec Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.umwd.pl 07.10.10, 13:57
      @ pabloj_21

Niestety, dane o spalaniu podane przez producenta mają się nijak do rzeczywistości, a zwłaszcza polskiej. Zatem Twoje wnioski - jako oparte o fałszywe przesłanki - są błędne.

Wg. producenta moje auto w cyklu mieszanym powinno zadowalać się 4,1 l/100 km diesla. A ta świnia żre mi ~5,5 l/100 km mimo że naprawdę się staram. Do deklaracji producenta zbliżam się jedynie w trasie i to pod warunkiem, że nie przekraczam 2000 rpm, ale to oznacza jazdę z prędkością ~ 85 km/h

Pozdrawiam
    • Gość: Pi Re: Lancer z nowymi silnikami IP: 109.243.213.* 07.10.10, 14:12

07.10.10, 13:37
      Gość: pabloj_21
      (...) Jaki jest więc sens kupować droższego diesela z niemal identycznym zużyciem paliwa jak benzyna(...)

Tylko,że kaktus mi wyrośnie na jajach,jeśli ta benzyna średnio będzie palić te 5,8l/100km.
    • Gość: stef Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:17
      Pogięło ich z tymi cenami. To jest w koncu sedan ale klasy kompakt, dodatkowo strasznie otyły dlatego te silnikimają mierne osiągi. Spójrzcie w cennik: 1.8 diesel 150 KM który i tak temu spaślakowi daje kiepski sprint (9,9 do 100) zaczyna się w okolicach 80 tysięcy a idzie na ponad100 kawałków !!!! Matko Boska toz to można kupić znacznie lepszeauto klasy średniej za te pieniądze jak Accord, Mazda 6, Passat,Mondeo a nie jakiś dziwaczny kompakt z bagażnikiem i słabawym silnikiem
    • Gość: ggg Re: Lancer z nowymi silnikami IP: 167.202.201.* 07.10.10, 14:45
      a czy ktoś wie jak jest z awaryjnością lancera? jakieś słabe punkty po kilku latach użytkowania?
    • imsocool Re: Lancer z nowymi silnikami 07.10.10, 14:50
      Ech, kupiłbym sobie ralliarta za technikę, którą ma w sobie... Ale ta brzydota... :/
    • Gość: Gosc Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.ikb.de 07.10.10, 15:24
      @Biskóp_Pec:
      jakby mi beemwu spalilo 5,5l/100km to bym je cmoknal w rure wydechowa, a nawet wynajal na nie garaz! dodam, ze to nowe beemwu i mialo spalac 6,5litra... wiec troche optymizmu Panowie!
    • mkur Re: Lancer z nowymi silnikami 07.10.10, 23:36
      Ten samochód jest żałosny.

Ze swoją "przytłaczającą" sylwetką, za wielkimi kołami,
      wyjącymi silniczkami, siedzonkami jak z samochodu-zabawki
      i przyciąganiem ludzików na magię Evo.

Jedyne co fajne Mitsubishi robi to polityka cenowa ;-)

• Gość: Samar Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.chello.pl 08.10.10, 07:33
      Cena wersji z dieslem 1,8 i lepszym wyposażeniem jest taka jak znacznie większego Passata lub Superba ;-) Ktoś tu nie pomyślał ...
    • Gość: ENERGETYK Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.zep.com.pl 08.10.10, 09:14
      No to Mitsu straciło główna zaletę czyli niskie ceny. Teraz zbliżył się do Civica i Mazdy 3 i z tej trójcy jednak wygrywa Mazda - oczywiście tylko w mojej ocenie.

Nie rozumiem tez co wam się nie podoba w wyglądzie lancera - no chyba że piszemy tu o wersji sportback widocznej za zdjęciu:) Sedan jest przecież ładny...no ale to już kwestia gustu.
    • Gość: Biskóp_Pec Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.umwd.pl 08.10.10, 12:34
      @ Gość z beemwu

Może z Twojego punktu widzenia te 5,5 l to mało ale mowa o wozidełku klasy B i sądzę, że mogłoby być lepiej :)

Ale generalnie mój post miał tylko zobrazować, że deklaracje producentów dot. spalania to pobożne życzenia ;)
    • Gość: Krakus Re: Lancer z nowymi silnikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:18
      Witam właśnie jestem w trakcie (czekam na auto) zakupu więc nie mogę powiedzieć zbyt wiele jeśli chodzi o praktykę ale logika góruje
      - silniki w miarę dużej pojemności i nie oszałamiającej mocy, co niesie za sobą dłuższą żywotność,
      - dane o spalaniu są prowadzone w laboratoriach bez obciążeń i specyficznych warunkach co za tym idzie trzeba doliczyć ok 0,5-1 l/ 100 km w realnej jeździe, przy ostrej więcej
      - no i do znawcy klas to to wozidełko jak to określił należy do grupy C a nie B a na dodatek jest w niej największy :)
      Pozdrawiam wszystkich znawców Lancerów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka