zimno-krwisty 07.02.11, 22:23 ...i nogi też: moto.allegro.pl/jedyny-w-polsce-ml-55-amg-designo-2001-r-w163-lpg-i1430130602.html Ktoś to zagazował :-/ Link Zgłoś Obserwuj wątek
nie-tak Re: Ręce opadają... 07.02.11, 22:29 zimno-krwisty napisał: > ...i nogi też: > rel="nofollow">moto.allegro.pl/jedyny-w-polsce-ml-55-amg-designo-2001-r-w163-lpg-i1430130602.html > Ktoś to zagazował :-/ _______________________________________________________________ 46 tys złotych? bardzo tanio, podejrzana cena? Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ręce opadają... 07.02.11, 22:36 Rozpiętość cen tego modelu jest dość duża. Ten jest jednym z tańszych, więc pewnie ma w sobie "to coś". Ja natomiast zastanawiam się PO CO zakładać LPG do silnika 5.5 AMG?! Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Ręce opadają... 07.02.11, 22:40 Widocznie tankowanie tego auta jest bolesne. Pewnie tylko pierwszy właściciel robił to z uśmiechem. Trudno chyba o większego pijaka, niż ten samochód. Zresztą co komu do tego, niech sobie jeździ na czym chce. Link Zgłoś
nie-tak Re: Ręce opadają... 07.02.11, 22:48 wujaszek_joe napisał: > Widocznie tankowanie tego auta jest bolesne. Pewnie tylko pierwszy właściciel r > obił to z uśmiechem. > Trudno chyba o większego pijaka, niż ten samochód. > Zresztą co komu do tego, niech sobie jeździ na czym chce. _______________________________________________________________ Moc potrzebuje swoje, zobacz ile te auto wazy, sama masa potrzebuje swoje a co mówić prędkość. Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ręce opadają... 07.02.11, 23:37 Dodatkowo energochłonny stały napęd na obie osie. Jednak nadal jestem zszokowany pomysłem właściciela, że założył LPG. Link Zgłoś
nie-tak Re: Ręce opadają... 07.02.11, 23:58 zimno-krwisty napisał: > Dodatkowo energochłonny stały napęd na obie osie. > Jednak nadal jestem zszokowany pomysłem właściciela, że założył LPG. _______________________________________________________________ Może nie stać go było na alternatywne paliwo przy tym zużyciu. :-))) Ciekawe czy kupił go na zamówienie z fabryczną instalacją gazową, czy dał go przerobić w Polsce na gaz? Skoro dał przerobić go w Polsce na gaz to cenie się nie dziwię. Takie auta idą od 9 tys (z przerabianą) do 22 tys (z fabryczną instalacją gazową) Euro na Zachodzie. Rocznik 2001 trochę za stary by się na niego rzucać. Link Zgłoś
nie-tak Re: Ręce opadają... 07.02.11, 22:40 Przelicz sobie na złotki i porównaj Endpreis: / cena bez negocjacji € 17.500,- Geländewagen /terenowy (5 Sitze) Kilometerstand: 181.000 km /przebieg Erstzulassung: 02/2002 / rok pierwszej rejestracji Leistung: 255 kW (347 PS) / moc silnika Kraftstoff: Autogas (LPG) Verbrauch: /zużycie paliwa 14,0 l/100 km (kombiniert) Außenfarbe: smaragdschwarz _______________________________________________________________ Link Zgłoś
elfkabezhaltera Ale przecierz to i tak syf 08.02.11, 00:12 Bo z ASB. Zero przyjemności z jazdy i takie podobne ... Link Zgłoś
remo29 Re: Ręce opadają... 08.02.11, 11:40 Widziałem zagazowanego Dodge'a RAM z tablicą rejestracyjną "S1 HEMI" <lol> Link Zgłoś
pan99 Re: Ręce opadają... 08.02.11, 12:18 a co to za różnica na czym jeździ blaszak? ja tam od dawna wolę auta z dużymi silnikami, ale z konkretną mocą dającą jako taką przyjemność z jazdy. oczywiście zaraz po zakupie daję blaszaka do zagazowania i tyle. g..no mnie obchodzą opinie typu, że jak mnie nie stać na benzynę to powinien to albo tamto. czy ja komu mówię co ma robić ze swoją kasą? może i w kiblu spuszczać swą pensję, co mi do tego. po kiego mi namiastka samochodu z pierdzącym i wysilonym na maksa silniczkiem 1,0 czy 1,4 ja za te same pieniądze wydawane przy dystrybutorze mogę mieć pojemność 2,5 czy 3,8? Link Zgłoś
jasiek-23 Re: Ręce opadają... 09.02.11, 08:10 zagazowal zeby wystarczylo na nasteepnym przeglaadzie na kolejnaa wymiane polowy smieci w tym goownie.A silnik amg da sie zalozyc nawet do zuka.. Link Zgłoś
k2i nie panikuj 09.02.11, 09:19 no wybacz ale ten samochód już pokrył się lekkim kurzem czasu, może i łądny ale to od cholery spala a nie sądzę ze nawet jeśli ktoś go kupuje za 40-50 tys zł to stać go będzie na benzynę do niego a do tego LPG jest ekologiczne, ja to w sumie jeszcze nie rozumiem troche ludzi gazujących 3-5 letnie samochody klasy wyższej ale takie starocie jak ten to jak najbardziej...ja problemu nie widzę i raczej ten gościu w moich oczach uchodził by na stacji LPG za rozsądnie myślącego gościa a nie wsioka, no gdyby nówką AMG podjechał pod dystrybutor gazu to bym się mocno zdziwił:D Link Zgłoś
celicaman Re: nie panikuj 09.02.11, 09:38 > no gdyby nówką AMG podjechał pod dystrybutor gazu to bym się mocno zdziwił:D A dlaczego? Skoro angielska królowa ma rollsa na gaz www.nytimes.com/1998/05/10/automobiles/the-queen-goes-green-cars-of-hrm-will-run-on-lpg.html to czemu AMG ma go nie mieć? :-) Link Zgłoś
lic_po Re: nie panikuj 09.02.11, 10:00 bo angielska królowa nie musi się przejmować opiniami plebsu i innych poddanych bo jest królową i robi co chce. Link Zgłoś
tomek854 Re: nie panikuj 09.02.11, 20:03 Bardzo naiwne podejście. Królowa generalnie ma przesrane, bo musi robić dokładnie to, czego oczekuje od niej "plebs" i to w dodatku tak, żeby nie palnąć niczego co by się komuś nie podobało, co w praktyce sprowadza sie do tego, że nie robi prawie nic poza ładnym wyglądaniem, uświetnianiem swoją obecnością, pogawędkami z premierem i takimi tam. Rolls na gaz jest właśnie przykładem gdzie królowa z racji pełnionej funkcji musi świecić przykładem, dlatego założyła gaz żeby było ekologicznie (bo kogo, jak kogo, ale ją to chyba na benzynę stać, tym bardziej, że nie ponosi opłat związanych z rejestracją pojazdu i podatkiem drogowym :-) ) Link Zgłoś
lux80gm2 Re: nie panikuj 10.02.11, 14:35 "bo angielska królowa nie musi się przejmować opiniami plebsu i innych poddanych bo jest królową i robi co chce." W takim razie ja też jestem angielską królową ;-) przynajmniej jeżeli chodzi o samochody. Link Zgłoś
exorbitante Re: Ręce opadają... 10.02.11, 08:30 Mnie najbardziej zastanawia, dlaczego właściciel sprzedaje samochód z "pilotem do bramy garażowej"? Link Zgłoś
butthead Re: Ręce opadają... 10.02.11, 19:22 a co Wy na to: www.abart.com.pl/Galeria/Porsche/Cayenne-Turbo Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: Ręce opadają... 10.02.11, 20:40 Szacun: www.abart.com.pl/Galeria/Mercedes/Viano-3,5-V6 (butla w części pasażerskiej) Link Zgłoś
mechanik72 Re: Ręce opadają... 11.02.11, 08:53 Jeżeli silnik jest serwisowany i sprawny i instalacja jest markowa np. LandiRenzo Omegas z dwoma wzmocnionymi reduktorami IG1 to czemu nie. Będzie jeździł bezproblemowo. Link Zgłoś
jestklawo Re: Ręce opadają... 16.02.11, 12:14 mechanik72 napisał: >LandiRenzo Omegas z dwoma wzmocnionymi reduktorami IG1 to czemu nie. Będzie jeździł bez > problemowo. co za bajki tu opowiadasz. To najgorsze złomy. Są drogie i beznadziejne. Nie ma do nich części zamiennych, a padają po 5 tys. km. Najlepsze są BRC Link Zgłoś
rysiekk111 zdrowym psychicznie wystarcza przemieszczanie 14.02.11, 10:08 widocznie ktoś posiadł to auto ze wzgledu na jego watpliwą urodę lub własnosci pseudoterenowe i , naleąc do zdrowej psychicznie mniejszosci, nie odczuwa potrzeby "dawania po gazie" - a potrzebę oszczedzania i owszem za trudne do pojęcia ? Link Zgłoś
zimno-krwisty Re: zdrowym psychicznie wystarcza przemieszczanie 14.02.11, 16:59 rysiekk111 napisał: > widocznie ktoś posiadł to auto ze wzgledu na jego watpliwą urodę lub własnosci > pseudoterenowe i , naleąc do zdrowej psychicznie mniejszosci, nie odczuwa potr > zeby "dawania po gazie" - a potrzebę oszczedzania i owszem > za trudne do pojęcia ? Zupełnie nie do pojęcia, przecież mógł kupić astrę albo fronterę. Link Zgłoś
emes-nju Re: Ręce opadają... 15.02.11, 12:08 A co powiedziec na fabrycznie zagazowanego Mercedesa R, jakiego mialem przyjemnosc zobaczyc z Niemczech? Myszlisz, ze to z checi oszczedzania? Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Ręce opadają... 15.02.11, 13:00 Dokładnie z tego powodu. Tylko patrzeć a wynajdą jeszcze oszczędniejsza instalację, np na suszone guano. To się zacznie ruch w interesie. Link Zgłoś
crannmer Re: Ręce opadają... 15.02.11, 13:03 emes-nju napisał: > A co powiedziec na fabrycznie zagazowanego Mercedesa R, jakiego mialem p > rzyjemnosc zobaczyc z Niemczech? Myszlisz, ze to z checi oszczedzania? W Niemczech dostepne sa fabrycznie gazowane nie tylko Mercedesy, ale i min. Volkswageny, Fordy, Fiaty czy achjakstraszniewyczynoweisportowe Subaru. I jedyna motywacja do nabycia fabrycznej wersji zagazowanej jest chec oszczedzania. Rowniez w przypadku Mercedesa R. Link Zgłoś
emes-nju Re: Ręce opadają... 15.02.11, 14:10 crannmer napisał: > W Niemczech dostepne sa fabrycznie gazowane nie tylko Mercedesy, ale i min. > Volkswageny, Fordy, Fiaty czy achjakstraszniewyczynoweisportowe Subaru. > > I jedyna motywacja do nabycia fabrycznej wersji zagazowanej jest chec > oszczedzania. I owszem. Pieniedzy (co w bogatych krajach nie jest powodem do kpin) i srodowiska (co w biednych krajach uznawane jest czesto za cos zalosnego). Link Zgłoś
crannmer Re: Ręce opadają... 15.02.11, 18:27 emes-nju napisał: > I owszem. Pieniedzy (co w bogatych krajach nie jest powodem do kpin) i srodowis > ka (co w biednych krajach uznawane jest czesto za cos zalosnego). Przytaczajac wczesniej przyklad zagazowanego w Niemczech Mercedesa R zadales pytanie > Myszlisz, ze to z checi oszczedzania? Tym retorycznym pytanie chciales jak sadze co zasugerowac. Jednakze nie miales odwagi wprost, o co Ci chodzi. Dostales na to odpowiedz "tak, wlasnie z checi oszczedzania", ktora teraz usilujesz wywrocic ogonem do gory. Sprobuj dla odmiany napisac wprost, o co Ci chodzi. To znacznie ulatwia dyskusje. Link Zgłoś
emes-nju Re: Ręce opadają... 16.02.11, 11:33 crannmer napisał: > Sprobuj dla odmiany napisac wprost, o co Ci chodzi. To znacznie ulatwia dyskusje. Sprobuj dla odmiany napisac tak, zeby dyskutantowi po przeczytaniu nie chcialo sie wymiotowac. To znacznie ulatwia dyskusje :-P Link Zgłoś
korben78 [...] 15.02.11, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś