Gość: kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 20:07 sraka dopiero się zacznie..... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fakej Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.lan.net.pl 15.02.11, 20:41 Może mi ktoś powiedzieć, kto normalny zapłaciłby za tytułowego: Peugeota 207 1.6 HDi 90 KM Trendy - cenę przed rabatem: 62 400 zł ? Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.02.11, 20:53 rabat 35%? cud? ....niestety cudów nie ma... nazywają to wysokim rabatem a to zwykła zawyżona cena i od tej zawyżonej ceny "rabat" + utrata wartości bo autko ma już rok... Odbiją sobie w serwisie Haha Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.02.11, 20:59 Nowego auta sie nie opłaca kupować....po 3 latach tracisz 50% wartości czyli jak kupujesz auto za 80 tys.zł to po 3 latach twoje autko jest warte 40 tys.zł nawet jeśli cały czas stało w garażu i miało symboliczny przebieg 30 tys.km czyli jak nówka bo liczy sie rocznik a czas szybko płynie ;-) Szkoda kasy ... Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.02.11, 21:00 "Na tegorocznej wyprzedaży starego rocznika trudno upolować atrakcyjny rabat. Rabaty na większość aut niewiele odbiegają od tych z grudnia ubiegłego roku. Wyjątkiem są modele z Francji" Czyżby żabojadów nikt nie chciał kupować? wiadomo...francuzi są dobrzy w łóżku Haha Link Zgłoś
Gość: wudu Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 21:17 Nowe, owszem tak - zakładam, że używam 8-10 lat. Używane, owszem tak - tylko z pewnego źródła po technicznej ocenie ASO - za opłatą Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 21:18 aha ja jestem słaby w łóżku bo jem za dużo kapusty kiszonej, ale to pyszota i nie mogę się oprzeć, co tam sex wolę kapustkę mniam! Link Zgłoś
Gość: na poprawę humoru Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: 178.73.49.* 15.02.11, 21:22 tylko Opel ;) zupełnie nowa Corsa z wygodnym dla pasażerów trzydrzwiowym nadwoziem i potężnym silnikiem 1,4 - cena przed rabatem ponad 50 tys. szacunek ;) Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.02.11, 21:27 Corsa tylko 50 tys.zł ? a ja myślałem że 80 ;-) Licytujmy....kto da wiecej ? ;-) Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: 82.160.79.* 15.02.11, 21:28 "m" - zrozum wreszcie, że ktoś musi kupić nowy samochód po to, żebyś mógł kupić używany... Link Zgłoś
Gość: brutus Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 21:37 Naliczyłem 18 okaji z Azjii (Japonia i korea ) i 9 z francji wię jak przeważa Francja ? Link Zgłoś
Gość: m-poler Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 21:39 @jacek Zrozum Jacku frajerow na tym swiecie nie zabraknie a "m" laskawie dba zebys to ty nie byl tym frajerem. Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.centertel.pl 15.02.11, 21:48 @ jacek Nieprawda! Używane można sprowadzać z Niemiec Haha Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 22:00 @m, zrozum, że będzie warte tylko i wyłącznie wtedy kiedy to auto sprzedasz w tym czasie... jeżeli nie sprzedasz to nie masz żadnej 'utraty wartości'... a rocznik liczy się dla takich właśnie jak Ty, czyli tych co patrzą na tzw/ utratę wartości, zamiast patrzeć na auto jako zakup konsumpcyjny, który z czasem się zużywa... Ty byś chciał natomiast biznes robić na zakupie auta, jeździć nim sobie, zużywać i na koniec sprzedać za więcej niż kupiłeś... za komuny tak było, używane było droższe niż nowe z fabryki, ale te czasy raczej nie wrócą... lepiej kupić nowe za 80 tys. co po 3 latach będzie warte 40 tys.? czy kupić to samo auto po tych 3 latach za 40 tys. co po kolejnych 3 będzie warte 20 tys.? wliczając koszty eksploatacji, napraw... i tu i tu jest spadek o 50%... a może lepiej dopiero wtedy kupić to auto za 20 tys. i po 3 latach sprzedać za 10 tys.? czy poczekać na to za 10 tys. i sprzedać po 3 latach za 5? powiedz ile złotówek warto wdać na używane auto i dlaczego uważasz, że nie opłaca się kupić starszego o 3 lata ale tańszego o 5 tysięcy? Link Zgłoś
Gość: rt Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 22:05 Wydawanie ponad 50 tys na nowe auto wydaje mi sie idiotyzmem w przypadku prywatnego kierowcy. Do 50K i jazda 10 lat - mozna zaakceptowac. Na firme to juz co innego...............Za 10 lat to juz ropa bedzie tylko dla samolotów. A uzywane auto z Niemiec przywiezione przez handlarza - to strzał w swoj leb Link Zgłoś
Gość: paweu Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 22:56 @Autor Nie wkręcaj się w tłumaczenie "m". To Troll forumowy. Daj spokój. Ignoruj. Link Zgłoś
Gość: szymon0065 Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 23:22 według mnie najlepszą opcja jest kupno Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120 KM Dynamic. Fajne auto w dobrej cenie Link Zgłoś
Gość: Axton Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 06:40 Paranoja, Hyundai i30 1,6 benzyna PO RABACIE = 60 tys zł ??? A Fiat Bravo Dynamic = 52 tys zł. Komuś w Korei puściły obwody ... Oczywiście liderów rynku czyli Skody i Volkswagena to nie ma, oni mają taki popyt że nie muszą stosować rabatów Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.aster.pl 16.02.11, 08:48 wyprzedaze to dopiero będą, firmy przestaną kupować bo będą jeździć tym co mają, a wiekszośc klientów indywidualnych bedzie wolało kupic pojazd 2-3 letni zamiast przepłacać za nowy :) Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 09:50 @Autor. Nic nie rozumiem co ty do mnie mowisz i dlatego nienawidze cie a kocham moje polo i kapuste kiszono Link Zgłoś
Gość: Frajer Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 12:48 Kupiłem nowe A5 Coupe - po 3 latach straciło na wartości 28%. Ale mam świadomość, że wchodzę do czastki MOJEGO ŚWIATA, a nie, pardon, "wypierdziałej okazji". Tirówki też wychodzą taniej... Link Zgłoś
Gość: Turbokozik Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 12:58 @Frajer A ile wychodzą te tirówki? Bo nie orientuję się... No, ale ostatecznie na leczenie trypla i innych syfów może wyjść drożej za taką "przechodzoną"... ;) Więc jeśli na całe życie, to tylko nówkę sztukę nie śmiganą. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 13:13 Kupuje tylko nowe samochody /francuskie - co ok.3 lata. Jestem frajerem OK. Kto kupuje uzywane samochody - szmaciarze /szczegolnie niemieckie adolfowozy/. Wole byc frajerem w nowym samochodzie, niz szmaciarzem w uzywanym niemieckim adofowozie. Z pozdrowieniami.Czeslaw1949. Link Zgłoś
Gość: g Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.legnica.vectranet.pl 16.02.11, 14:31 2Axton W czym zdziwienie? Bravo zeszłoroczne, gorsza wersja wyposażeniowa (przy zestawionym z nim i30 bieda), i30 tegoroczne, lepsza wersja wyposażeniowa. Link Zgłoś
Gość: autofan Re: Nowe auto nawet 35 proc. taniej IP: *.sgh.waw.pl 16.02.11, 14:36 Teraz dopiero ''ZNAFCY'' motoryzacji zobaczcie ktore samochody sa zlomem i trzeba takich obnizek zeby ktokolwiek chcial je kupic.Ja takze kupuje nowe NIEMIECKIE samochody - (jezdze 10 lat i sprzedaje). Nie znam sie na samochodach i uwazam ze od tego sa mechanicy w ASO.Dlaczego Niemieckie?-bo sa niezawodne!!! Mam drugiego Passata i nie odczuwam potrzeby zmiany.Natomiast jak czytam wasze wypowiedzi to mam czasami wrazenie jakby wiekszosc wypowiadajacych sie byla bardzo mloda albo to jakies FORUM BIEDAKOW co to maja na rower a kupuja NASTOLETNIE samochody? Troche mnie ponioslo w zartach za co przepraszam.Niech wiecej zaczna sie wypowiadac ludzie ktorzy jezdza nowymi dobrymi samochodami.Mysle ze wtedy nawet ci co maja za malo pieniedzy zdobeda jakas wiedze na temat samochodow.Na tym forum zadko zabieram glos bo mnie nie smiesza takie zarty ze jakies JAPONCE to dobre auta,albo ALFA czy Francuskie. pozdrawiam (w szczegolnosci goscia m - masz najlepsze poczucie humoru!!! no i jestesmy w tej samej rodzinie VW) Link Zgłoś