Dodaj do ulubionych

Ford Cougar

21.02.11, 19:02
Ford Cougar 2,5l.,anglik-czy oplaca sie przerabiac .
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Ford Cougar 21.02.11, 19:16
      jur60 napisał:

> Ford Cougar 2,5l.,anglik-czy oplaca sie przerabiac .

NIE
      Ale jak lubisz to auto, to i tak przerobisz (na własnym przykładzie tak mogę stwierdzić).
      Tyle, że Cougar to Mondeo...
      ...i masa rzeźby będzie z taką przekładką.
      • ulubiony19 Re: Ford Cougar 21.02.11, 19:30
        A nie lepiej kupić normalnego i przerobić na gaz najlepiej markowej firmy, np. Limpopo, LaskiRencom?
    • szymizalogowany Zależy na co hehe 21.02.11, 19:27
      > Ford Cougar 2,5l.,anglik-czy oplaca sie przerabiac .

może na Bugatti? hehe

a poważnie to słyszałem opinię o tym samochdzie od właściciela - podobno jest w nim jedna dobra część - jest to silnik jakiś japoński - reszta jest podobno o kant dupy potłuc
    • jur60 Re: Ford Cougar 21.02.11, 19:30
      Ale ja go juz mam , i wracam do kraju ,ciekawe czy droga i skomplikowana jest przerobka
      • ulubiony19 Re: Ford Cougar 21.02.11, 19:33
        No to jak już go masz, to pozostaje Ci tylko oddać go w ręce tutejszego mechanika72. Chłop jest tak sprytny, że nawet od kompa nie musi odchodzić, by coś przerobić (pewnie taki kapitał, że murzynów se zatrudnił).
      • qqbek Re: Ford Cougar 21.02.11, 19:40
        Miałem 3 lata temu podobny dylemat.
        Samochód, którym zjechałem i który mi się bardzo podobał... i konieczność przeróbki.
        Powiem tak- z racji tego, że u mnie nie trzeba było ciąć grodzi, czy też przeprowadzać jakichś rewolucji pod maską, zdecydowałem się na przeróbkę i jeżdżę "przekładańcem" po dziś dzień.
        Tutejsze forum nie będzie dobrym źródłem informacji, jako, że osobniki na nim urzędujące nie mają wiedzy fachowej, dostępnej zapewne na forach typowych dla marki Twojego samochodu.

Skoro w UK jeździłeś 200-konnym monstrum, to podejrzewam (koszty ubezpieczenia), że pieniądze nie grają tutaj zbytniej roli.

Powiem tak:
        1. Jeżeli lubisz ten samochód, przekładaj... ale:
        2. Jeżeli będzie to wymagało zabaw z grodzią, to sobie odpuść (niezależnie od tego, jak tanio zażyczy sobie za takie zabiegi zakład, w którym zamierzasz ten samochód przerabiać)
        • ulubiony19 Ale! 21.02.11, 19:48
          Jak tylko przypomnę, że mechanik72 nigdy nie tnie grodzi.
          Jak już, to wsio wysadza gazem.

Ale poważnie

A to ja tam nie wiem, jak to w tym Fordzie jest.

Ale jakby auto było dla mnie w jakiś tam sposób cenne, to bym zdecydował się na przeróbkę.
          • szymizalogowany "w jakiś sposób cenne" hehe 21.02.11, 20:02
            chyba nie-merytorycznie czuje facet przywiązanie czy cuś

bo podchodząc rozumem to lepiej nuż tam go sprzedać a tu sobie kupić taki sam z kierownicą po normalnej stronie jak już koniecznie musi być fort hehe
    • jur60 Re: Ford Cougar 21.02.11, 20:47
      Dzieki za opinie ,zobacze co powie mechanik.Jezeli moze ktos cos jeszcze podpowiedziec to b. prosze, ale merytorycznie.
      • ulubiony19 Re: Ford Cougar 21.02.11, 21:00
        jur60 napisał

Jezeli moze ktos cos jeszcze podpow
        > iedziec to b. prosze, ale merytorycznie.

No to tylko Szymek Ci może pomóc:)

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka