Dodaj do ulubionych

MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI

29.04.04, 13:46
Jeszcze wczoraj nie moglem przespac spokojnie nocy...Wybieralem nowe auto.Po
dwoch tygodniach "myslowy" zostaly dwa typy:GOLF 2.0 TDI oraz CIVIC R-TYPE...
Dzisiaj wyslalem zaliczke na R-type...Powod? Wlasnie wspomniana "nudna"
kabina.Moze troszke tez fakt,ze zawsze jezdzilem "niemcami" i teraz pora
sprobowac cos odmiennego.Ale reasumujac opisywany samochod prowadzi sie
swietnie,choc ja mialem przyjemnosc jedynie z egzemplarzem seryjnym.Co do
dzwieku silnika...Na wysokich obrotach silnik brzmi bardziej rasowo niz w
kupionym przeze mnie V-TECH'u.Mimo ze to "benzyna" i to dwustukonna...Poza
tym Golf jest lepiej wykonany,za to wyglad zewnetrzny...Moim zdaniem jednak
czarny R-type!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaktusik30 MegaTEST: Golf V 2.0 TDI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:35
      Miałem okazję na Dniach Otwartych VW pojeździć Golfem 2.0 TDI ale bez chipa.
      Ponieważ jeżdżę ostatnio tylko różnymi TDI, to mam porównanie. Ten silnik + 6
      biegowa skrzynia to po prostu cudo. Ciągnie wspaniale - tyle, że pali o litr
      więcej niż 1,9 130 KM. Reszta to typowy Golf - niepozorny czołg. Może Powinni
      go włosi wystylizować? I ta cena - też troszkę za wysoka. Poczekam na coś
      innego z tym silnikiem i skrzynią - może nowa Octavia? A może zamontuję ten
      silnik i skrzynię do Vento lub Bory?
      PS Podobno warto wydać 1800 złp na chipa do tego TDI - tylko jak jest z wtedy
      z przepływomierzami?
    • greenblack Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI 29.04.04, 17:24
      To już Golfa z czipowanym dyzlem musicie testować?

1) "być Bimotto - dwusilnikowe Audi"

Nie jąkaj się: bimoto.

2)"Tyle że zamiast rakietki chętnie unosi tylne zewnętrzne koło. Wygląda to
      niepokojąco."

A nawet niezwykle. Tego jeszcze nie było, żeby na zakręcie samochód podnosił
      ZEWNĘTRZNE koło.

3)"Zawieszenie przód: kolumny McPhersona
      Zawieszenie tył: belka skrętna"

Testowaliście Golfa IV czy V? Bo V ma z tyłu oś wielowahaczową.

• Gość: johnny rep Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.me.emse.fr / *.rain.fr 29.04.04, 22:21
        Tak sobie czytam twoje opinie greenblack
        i wiesz co
        znasz sie chlopie na temacie ;)
        pozdro
      • Gość: maaaq Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.04, 22:49
        > 2)"Tyle że zamiast rakietki chętnie unosi tylne zewnętrzne koło. Wygląda to
        > niepokojąco."

napisali "wewnetrzne"

przereklamowany zlom caly vw. Krew mnie zalewa gdy czytam, ze ten samochod
        jest "wzorcem w swojej klasie", jak go opisuja redaktorzy szmatlawcow w stylu
        AŚ. Jeszcze diesel z odglosem Jelcza... zalosne. W ogole komu Lemski i ten
        drugi idiota chca zrobic dobrze testem ultradrogiego (jak na to co oferuje),
        szpanersko wysposazonego Golfa? Chlopaczkom spod dyskoteki? Retoryka... nie
        przejmujcie sie...
        • Gość: Szymi Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 22:57
          >Jeszcze diesel z odglosem Jelcza... zalosne.

ehehehhehe dobre!

i prawdziwe
          • Gość: AdM Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 07:40
            chyba nie stałeś nawet przy prawdziwym 11-litrowym Jelczu :-)
        • greenblack Poprawili 30.04.04, 13:28

> napisali "wewnetrzne"

Moją wypowiedź wysłałem 29 kwietnia o 17:24, a ostatnia aktualizacja jest z 29-
          04-2004 21:26.
          • greenblack Ale info o zawieszeniu nadal nie poprawili 30.04.04, 14:44
            auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,49502,2043715.html
      • Gość: Kris Kelvin wewnetrzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 10:27
        greenblack napisał:
        > 2)"Tyle że zamiast rakietki chętnie unosi tylne zewnętrzne koło. Wygląda to
        > niepokojąco."
        > A nawet niezwykle. Tego jeszcze nie było, żeby na zakręcie samochód podnosił
        > ZEWNĘTRZNE koło.

po pierwsze WEWNETRZNE a nie zewnetrzne
        a po drugie tak sie rzeczywiscie okresla kola gdy samochod jest na zakręcie i
        autor artykulu napisal poprawnie, nie masz racji w tej kwestii
        • greenblack Żałosny chłoptasiu 30.04.04, 13:29

• greenblack Naucz się czytać i korzystać z zegarka 30.04.04, 13:30

• Gość: kris kelvin a ty naucz sie kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 14:33
            abstrachujac od kwesti merytorycznej twoje zachowanie jest ponizej krytyki
            grzecznie zwrocilem ci uwage ze jest inaczej niz przytoczyles a ty juz odrazu
            obrazasz mnie
            to jest forum tu sie dyskutuje i wymienia opiniami
            nie dosc ze nie masz czesto wiedzy i mylisz podstawowe zagadnienia bez
            przyznania sie do bledu to jeszcze obrazasz innych
            • greenblack Re: a ty naucz sie kultury 30.04.04, 14:38
              Jak widać nadal podniecasz się tamtym wątkiem. Normalni zrozumieli, o co
              chodziło.

Chujami mi tu nie rzucaj, krzewicielu kultury od siedmiu boleści, he he. Pisze
              się abstrahować.

Naprawdę wzruszające są usiłowania dopieprzenia mi, cha, cha.
              • Gość: jihaha Re: a ty naucz sie kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 14:51
                greenblack napisał:

> Jak widać nadal podniecasz się tamtym wątkiem. Normalni zrozumieli, o co
                > chodziło.
                >
                > Chujami mi tu nie rzucaj, krzewicielu kultury od siedmiu boleści, he he.
                Pisze
                > się abstrahować.
                >
                > Naprawdę wzruszające są usiłowania dopieprzenia mi, cha, cha.

ha,ha czy che che w końcu?
    • Gość: dociekliwa Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:01
      "...podnosi tylne zewnętrzne koło..." - czy w trakcie tej czynności również
      obsikuje drzewko?
    • Gość: napalony ... Re: Samochod to kupa, ale ta pani !!! IP: 192.109.150.* 03.05.04, 18:11
    • Gość: K Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: .255.252.* / *.foke.pl 03.05.04, 19:57
      Nawet chipowanym na maxa tym 2.0 TDI nie nadazyl bys za Civicem R- type!!!
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: verte Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:49
        Gość portalu: K napisał(a):

> Nawet chipowanym na maxa tym 2.0 TDI nie nadazyl bys za Civicem R- type!!!
        > Pozdrawiam!!!

Zależy na jakim dystansie.
        • Gość: wlk.brytania Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.proxy.aol.com 04.05.04, 01:30
          Trudno stawiac kolo siebie pseudo sportowy R-type i 2.0 TDI.Pierwszy to
          odpowiednik GTI u Hondy,drugi to ekonomiczny diesel o b.dobrych parametrach.
          Ale konkurent R-type pojawi sie dopiero jesienia w postaci Golfa 2.0 GTI.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Jarek Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: 217.8.186.* 04.05.04, 14:23
          > Gość portalu: K napisał(a):
          >
          > > Nawet chipowanym na maxa tym 2.0 TDI nie nadazyl bys za Civicem R- type!!!

A po co? Przecinaki puszczaj przodem, zawsze można zaoszczędzić kilka punktów.
      • Gość: Kloss Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:06
        Samochód jest dla mnie do jazdy - a nie do wyścigów. I nie jest przedłużeniem
        fiuta, bo ci chyba o to idzie......
    • Gość: cooper69 Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.biuro.multicon.pl 14.05.04, 16:01
      Kochani testerzy z GW. Wam to się chyba w dupach/głowach poprzewracało
      (niepotrzebne skreślić) - samochód, który ma 130-150 KM uważać za słaby!? A
      gdzie Wy tym chcecie jeździć! Po polskich drogach czy może tylko na 1/4 mili? Bo
      ja jeżdząc 15-letnim Saabem z turbosprężarką (nie DIESEL)nie widzę sensu ani
      potrzeby gnania po POLSKICH DROGACH z prędkościami powyżej 130 km - chyba że
      ktoś chce stać się dawcą organów do przeszczepu. Ale od tego to są kierowcy
      "słóżbówek", którzy zawsze gnają z pedałem w podłodze.
      Ale wracając do sedna sprawy czyli TESTU. Obejrzyjcie sobie TOP GEAR na TVN
      Turbo i zobaczcie jak się ocenia i testuje auta. Tam prowadzący nie wjeżdzają z
      wazelinką producentowi w tyłek żeby za pół roku otrzymać następny wytwór
      księgowych (samochody projektowane przez inżynierów to już prawie ginący
      gatunek) do "testów". A tak co do Golfa to go nie cierpię. Ale ostatnio było na
      Top Gear właśnie o Golfie. To właśnie Golf I GTI okazuje się lepszy od w tym
      wypadku Golfa IV GTI w próbie sprintu! Po prostu Panowie redaktorzy nie liczy
      się moc tylko stosunek mocy do wagi i nowoczesne fabryczne ""GTI"" puchnie przy
      staruszku bo niema klimy i innych udogodnień, które powodują wzrost wagi.
    • Gość: Kacper Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:00
      golf?? co to ma wogóle byc?? wszyscy sie nim podniecają a to tandetne badziewie
      niczym nie dorownujące focusowi. Mam 3 drzwiowego trenda 1.6 i nie jednych
      zostawiam w tyle na swiatłach. Najfajniejsze jest gdy dwuch mięśniaków w
      czarnym golfie wyje na swiatłach - dźwięk jak traktor a mocy mniej niż zero!!!
      GOLF TO PRZEREKLAMOWANA TANDETA OD KTÓREJ KAŻDY JAPOŃCZYK JEST LEPSZY!!!
      • Gość: at Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.net-serwis.pl 23.05.04, 22:33
        A może chciałbyś też spróbować zostawić na światłach moją megankę 1,6?
        Powodzenia :)
    • niknejm Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI 24.05.04, 09:54
      Za ponad 156000zł (bo tyle kosztowało to tuningowe cudo) można kupić naprawdę
      fajniejsze samochody. Imprezę na przykład.
      Jak dla mnie auto trochę trudne do zaklasyfikowania - jak na luksusowy kompakt
      o niezłych (nie bardzo dobrych) osiągach jest sporo za drogie. Znowu jak na
      auto usportowione w tej klasie cenowej - ma zbyt mizerne osiągi. Jak na auto
      dla oszczędnego, wybierającego diesla, jest za drogie.
      Sam nie wiem.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: AdM Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 10:14
        no tak, ale w tym golfie połowa dopłaty idzie na felgi i zawieszenie.. tu kasa
        nie poszła tylko na poprawę osiągów 0-100, to można osiągnąć w tym golfie za
        dokładnie połowę wymienionej przez ciebie sumy
        • niknejm Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI 24.05.04, 11:03
          Gość portalu: AdM napisał(a):

> no tak, ale w tym golfie połowa dopłaty idzie na felgi i zawieszenie..

Sugerujesz, że np. w Imprezie jest gorsze zawieszenie? ;-)

> tu kasa
          > nie poszła tylko na poprawę osiągów 0-100, to można osiągnąć w tym golfie za
          > dokładnie połowę wymienionej przez ciebie sumy

Tyle, że wtedy inne elementy, jak np. hamulce czy zawieszenie właśnie, będą
          niedostosowane.
          Jak dla mnie TD ma sens w 'normalnej' wersji, która ma mało palić i mieć osiągi
          na, powiedzmy, akceptowalnym poziomie. I tyle.

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: AdM Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 11:28
            niknejm napisał:
            > Sugerujesz, że np. w Imprezie jest gorsze zawieszenie? ;-)

nie wiem, nie jechałem ani jednym ani drugim, sugeruję, że ten golf ma
            ładniejsze felgi ;-)

> Tyle, że wtedy inne elementy, jak np. hamulce czy zawieszenie właśnie, będą
            > niedostosowane.

nie przesadzajmy, niedługo będzie pewnie można kupić golfa w podstawowej wersji
            (nie usportowione gti tylko zwykły golas, ze zwykłymi hamulcami i zwykłym
            zawieszeniem) i turbobenz z jakimiś 170-180km.

zresztą ten golfMTM ma być originalny, a nie wyczynowy
            • niknejm Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI 24.05.04, 12:06
              IMHO bez sensu.
              Ale jak ktoś ma kaskę do wywalenia... Jego/jej sprawa.

Pzdr
              Niknejm
              • Gość: AdM Re: MegaTEST: Golf V MTM 2.0 TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:25
                niknejm napisał:
                > IMHO bez sensu.
                > Ale jak ktoś ma kaskę do wywalenia... Jego/jej sprawa.

to jest po prostu tuning, w D jeździ 100tys. takich samych golfów, a takich MTM
                dziesiątki? setki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka