Dodaj do ulubionych

Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi)

15.03.11, 14:02
Proszę o podpowiedź, który z ww. samochodów wybrać.
Samochód ma służyć do 3 osób w tym jeden obywatel korzystający z fotelika dla dzieci.
Etap szalonej jazdy samochodem mam za sobą. Potrzebuję samochód, w który wszyscy się zapakujemy i spokojnie dojedziemy do celu.
Chodzi o samochody używane (rocznik 2007).
A może coś innego w cenie do 30 tyś
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi) 15.03.11, 14:06
      która astra? generacja II? to wolałbym scenica, ale od scenica wolałbym astrę III generacji :), a od Astry III gen. wolałbym ZAFIRĘ
      • fa-fik Re: Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi) 15.03.11, 14:08
        Zapomniałem dodać. Astra III Scenic II
        • qqbek Tak więc... 15.03.11, 15:50
          fa-fik napisała:

> Zapomniałem dodać. Astra III Scenic II

Moim zdaniem tylko Astra.
          Gdyby wybór był pomiędzy Scenic I i Astrą II (czyli za połowę w/w kwoty na zakup), to bardzo mocno zastanowiłbym się nad poliftowym Renault.

W wypadku Scenica II wolałbym nawet Astrę II... nie tyle ze względu na walory użytkowe (Astra II jest niewielka w środku, nawet jako kombi), co na niepochlebne opinie dwóch znanych mi właścicieli Sceniców II.
    • eurofan74 Re: Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi) 15.03.11, 23:03
      Również wybrałbym Astrę III.
      Stałem ostatnio przed podobnym wyborem, z tym że szukałem hatchbacka w klasie C. Zastanawiałem się pomiędzy renault megane III a oplem astrą III. Główne założenie: samochód na dłuższy okres użytkowania o mocnym zawieszeniu, który dobrze zniesie marne lokalne drogi. Pomimo znacznie lepszego wyposażenia w megane III wybrałem astrę III, a przekonały mnie pozytywne opinie użytkowników, którzy jeżdżą nią już kilka lat.
    • walek_z_lasu Re: Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi) 16.03.11, 08:40
      Szkoda, że nie ma tu jeszcze opcji Astra II (G). Niedobrze, że w Astrze III nie montowano już motorów 8-zaworowych 1,6. Był niezniszczalny niemal...
      Pozdrawiam serdecznie,
      Walek
      • arojamajka22 Re: Co wybrać Scenic 1,6 czy Astra 1,6 (kombi) 28.03.11, 18:49
        Nie znam Astry III wiec nie za bardzo mogę się o niej wypowiedzieć ale jaki silnik cie interesuje bo od tego bym też zaczął rozmowę z tych dwóch to bym tym momencie wybrał scenika ale jeśli chodzi o Opla to też bym się zastanowił nad Zafirą a jeszcze bardziej nad innym modelem który jest pojemny i rodziny a nie doceniany to Meriva korzystałem przez pewien czas z tego auta i byłem zachwycony był tam silnik 1,7D 125KM ale są tez 100KM które też powinny odpowiadać i sądzę że jest też na tyle pojemny że wózek bez problemu powinien się zmieścić bo dla ciebie to będzie podstawowy argument, a z innej beczki to bym jeszcze pomyślał na Xarą Picasso to też fajne autko które powinno ci odpowiadać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka