Dodaj do ulubionych

auto dla kobiety

16.03.11, 20:35
witam, poszukuje jakiegos auta do jazdy po miescie do 10-12 tys zl,np fiat punto, peugeot 206... nie wiem jakie sie bardziej oplaca w kwesti czy czesci sa drogie, spalanie itp musi byc pieciodrzwiowy ze wzgledu na dziecko, nie znam sie na autach, wiecej wymagan nie mam oprocz jedynie klimatyzacji ewentualnie, moze ktos jakis inny model mi poleci albo na co mam zwracac uwage? za wszelkie uwagi dziekuje
Obserwuj wątek
    • only_the_godfather Re: auto dla kobiety 16.03.11, 20:48
      za 10-12 tys.zł możesz mieć w miarę młode renault thalia. Auto 5 drzwiowe z dużym bagażnikiem.W prawdzie urodą nie grzeszy ale da się polubić to auto. Z reguły te auta nie maja jakiś dużych przebiegów. Jeśli ma być na miasto to silnik 1.4 75km jest w miarę oszczędny ale odrazu zaznaczam demon prędkości to to nie jest.
      Co do samego samochodu zawieszenie nie jest jakieś mega komfortowe na trasie przy dużych prędkościach jakoś super się nie prowadzi ale na miasto w sam raz. Wykończenie i spasowanie plastików rzekłbym że jest na lepszym poziomie niż np w VW Polo. Co do części to jak będziesz naprawiać w ASO będzie drogo jeśli znajdziesz jakiś zaufany serwis pogwarancyjny ceny kształtują się w miarę rozsądnie. Częste usterki w tym pojeździe to cewki zapłonowe Sagem, wycierający się wałek przepustnicy i przecierające się kable centralnego zamka w bagażniku.
      • jorn Re: auto dla kobiety 16.03.11, 21:59
        Renault Thalia ma 4 drzwi, nie 5.
        • only_the_godfather Re: auto dla kobiety 16.03.11, 22:32
          Fakt miałem na myśli 4 a napisałem 5. Moja pomyłka.
      • dark13 Re: auto dla kobiety 17.03.11, 22:06
        He,he w Thalii lepsze wykonczenie niz w Polo
        Ty chyba ostatnie Polo to widziales z 80 r he,he
        To jest przepasc i pisze tu o nowym Polo tylko tym z 94
        • only_the_godfather Re: auto dla kobiety 17.03.11, 22:07
          Ha ha znajomy ma 3 letnie Polo a ja 8 letnia thalie. W przeciwieństwie do tej polówki u mnie plastiki nie odpadają.
    • ulubiony19 Re: auto dla kobiety 16.03.11, 21:02
      Dlaczego wiele z Was, dziewczyn robi tak, że jak już ma posta zamieścić, to robi to w taki byle jaki sposób. Odnoszę wrażenie, że wyglada to tak: "Ej Elwira, zaczekaj minutkę, szczelę tylko posta i wracam"
      Dobra:) Na Twoim miejscu szczególnie brałbym pod uwagę Renault Clio. W sumie to łatwo ustrzelić przyzwoicie wyposażony egzemplarz (of koz nie z Polski), kosztujący niewiele i nadal świeżo wyglądający. Poza tym auto ma niezły układ jezdny, ładnie wykonane wnętrze i oferuje całkiem wysoki ogólny poziom komfortu i bezpieczeństwa.
      Fiata Punto nie można jakoś ganić specjalnie, ale ogólnie to średnie auto o przeciętnej, miejscami słabej jakości. 206 natomiast jest spoko, ale tu wyjątkowo dopiero w przypadku ciekawszych wersji (tanie wersje są bidne i powolne). Auto ogólnie całkiem trwałe, ale ma swoje charakterystyczne i powtarzające się ała.

Pozdr

• makova_panenka Re: auto dla kobiety 16.03.11, 21:44
      W tej cenie Thalia albo Clio.
    • gazeta_mi_placi Re: auto dla kobiety 16.03.11, 23:03
      Odpowiednim pojazdem dla kobiety jest wózek dziecięcy.
    • approved Re: auto dla kobiety 17.03.11, 21:49
      Chyba musisz sięgnąć głębiej do kieszeni bo ładny samochód z Twoim wymaganiami typu 5 drzwi plus klimatyzacja i małe spalanie to przynajmniej dwa razy tyle
      otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C17945772
      otomoto.pl/skoda-fabia-fajna-wersja-C18016516.html
      otomoto.pl/fiat-punto-1-3-jtd-faktura-vat-C18015392.html

• only_the_godfather Re: auto dla kobiety 17.03.11, 22:06
        Jak pokazujesz 2-3 letnie to faktycznie trzeba mieć 2 razy tyle co założycielka wątku. Ale za te pieniądze która posiada można mieć 8 letnie renault clio/thalia
        • approved Re: auto dla kobiety 17.03.11, 22:21
          Można też mieć starszą astrę 1 za 4 tysiące, ale nie o to chodzi żeby leżeć pod samochodem tylko jeździć. Skoro ma dziecko i ma jeździć, ale nie spędzać czas w warsztatach i ładować ciągle kasę w trupa. Także trzeba zorganizować więcej kasy i jeździć spokojnie.

Nowy tej klasy to ponad 50 tysięcy, trzyletni za pół tej ceny będzie czymś optymalnym.

Nie ma dobrze i tanio. Tak to tylko w Erze i to dawno temu było bo teraz to chyba T mobile:)
          • only_the_godfather Re: auto dla kobiety 17.03.11, 22:30
            Można tez za te pieniądze kupić samochód 8 letni który jeszcze trochę pojeździ bez większych napraw. Tak samo jak można kupić 2-3 letni który będzie ciągle stał w serwisie. Wszystko zależy na jaki model się trafi od tego jak go ktoś eksploatował.
    • big.helmut Re: auto dla kobiety 18.03.11, 15:56
      .. skoro dla Kobiety,najlepiej z skrzynia CVT (Continously Variable Transmission)
      pl.wikipedia.org/wiki/Wariator
      nizsze spalanie niz w manualu i tradycyjnym automacie
      brak sprzegla=nizsze koszty utrzymanie
      jeden minus-dosc drogie w zakupie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka