Dodaj do ulubionych

Pazerna pseudo straż miejska!

07.04.11, 23:57
Jakiś czas temu przejeżdżałem przez Biały Bór i fotoradar strzelił mi fotkę "z tyłu". Trochę się zdziwiłem jak mi coś we wstecznym błysnęło, bo zawsze w tych zabudowanych wioskach zwalniam do 55km/h, ale cóż... myślę sobie... no to przyjdzie max. stówka! A dzisiaj przyszedł mandat za przekroczenie 21km/h na "czterdziestce" i 4pkt!!!
I tu mnie wk... to co w tych wioskach wyprawiają ścierwa mieniące się strażą miejską!
Gdyby mnie złapali niebiescy na suszarkę, to by było 100zł., a pasożyty-nieroby i sołtys zarabiają w sposób perfidny od razu dając mandat i górne widełki za minimalne przekroczenie prędkości!
A czy to faktycznie na budziku u mnie było 61km/h to też mam ogromne wątpliwości...

Czy można i gdzie jakoś się odwołać, żeby mandat był z niższego pułapu, skoro przekroczenie prędkości było najniższe możliwe?
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 07:41
      Tak z ciekawości: jaką kwotę Ci "przyznali"?
      Biały Bór to ZTCW znany jest z niezwykle dbałej o "bezpieczeństwo" straży.
      • raolca Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 13:23
        apodemus napisał:

> Tak z ciekawości: jaką kwotę Ci "przyznali"?
        > Biały Bór to ZTCW znany jest z niezwykle dbałej o "bezpieczeństwo" straży.
        >

Oczywiście 200! i to mnie najbardziej wq....! Gdybym dostał 100 to by mojego postu na forum nie było i bym grzecznie zapłacił, ale najbardziej chamskie jest właśnie takie dojenie na budżet wiochy!
        W nocy dużo poczytałem i poznałem teraz z czego słynie biały bór i że jedyną robotą cieci ze straży wiejskiej jest siedzenie w ukryciu i pilnowanie "śmietników", dlatego jak inni zachęcam do nierobienia zakupów w tej wiosce i wyrzucanie tam śmieci w pobliskie rowy!
    • statystyczny.polak Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 08:03
      Walnij sobie pięćdziesiątkę, zapłać w ostatnim możliwym terminie i się nie przejmuj.
      • statystyczny.polak Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 08:22
        A jak będziesz miał okazję to zagraj im na nosie.
        W mojej wsi mamy taką drogę z dwoma pasami ruchu i oczywiście ograniczenie do 50. Na 2/3 drogi miśki lubią się ustawiać z suszarą.
        Więc oni na poboczu. Na prawym pasie tir. Ja na lewym wyprzedzam tira. Misiek podnosi suszarę, a ja się chowam z lewej strony tira. Zrównujemy się z miśkami więc kończę wyprzedzanie z prędkością by najmniej nie 50km/h :)
      • kulawywos Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 15:54
        Co Ty dajesz człowiekowi dobre rady "zapłać"! Knota w buzię , a nie magnetofon. Niech spadają na bambus. Nigdy nie zapłaciłem tej swołoczy ani grosza.
    • rickky Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 18:59
      raolca napisał:

> Jakiś czas temu przejeżdżałem przez Biały Bór i fotoradar strzelił mi fotkę "z
      > tyłu". Trochę się zdziwiłem jak mi coś we wstecznym błysnęło, bo zawsze w tych
      > zabudowanych wioskach zwalniam do 55km/h, ale cóż... myślę sobie... no to przyj
      > dzie max. stówka! A dzisiaj przyszedł mandat za przekroczenie 21km/h na "czterd
      > ziestce" i 4pkt!!!
      > I tu mnie wk... to co w tych wioskach wyprawiają ścierwa mieniące się strażą mi
      > ejską!
      > Gdyby mnie złapali niebiescy na suszarkę, to by było 100zł., a pasożyty-nieroby
      > i sołtys zarabiają w sposób perfidny od razu dając mandat i górne widełki za m
      > inimalne przekroczenie prędkości!
      > A czy to faktycznie na budziku u mnie było 61km/h to też mam ogromne wątpliwośc
      > i...

A w którym konkretnie miejscu zrobili ci fotkę?
      Na szosie od przejazdu do ronda, czy jadąc od strony ronda w dół ?

> Czy można i gdzie jakoś się odwołać, żeby mandat był z niższego pułapu, skoro p
      > rzekroczenie prędkości było najniższe możliwe?
      • raolca Re: Pazerna pseudo straż miejska! 09.04.11, 18:13
        zdjęcie mi zrobił stojący na stałe w chyba centrum tej wioski.
        • rickky Re: Pazerna pseudo straż miejska! 09.04.11, 19:26
          raolca napisał:

> zdjęcie mi zrobił stojący na stałe w chyba centrum tej wioski.

No tak, pytam o dokładną lokalizację sfotografowania, gdyż w samym centrum miejscowości, jak się zjeżdża z ronda w lewo, w dół jest ograniczenie do 40 km/h.
          Do ronda od strony przejazdu kolejowego jest najpierw 70 a potem 50.
          Jeżeli więc jechałeś w samym centrum > 60/h to miałeś przekroczone o > 20 km.

PS Mnie w Białym Borze zrobiono 2 fotki z radaru straży gminnej, a raz złapała mnie na radar policja :)
    • jestklawo Re: Pazerna pseudo straż miejska! 08.04.11, 19:20
      mandat karny przedawnia sie po trzech latach. Nie płaci się odsetek za brak zapłaty w terminie (tylko ewentualne koszty egzekucyjne, jeżeli dobrze pamiętam - 5% kwoty zobowiązania). Masz co najmniej 1,5 roku spokoju zanim zainteresuje się tobą poborca. Mogą pobrać to ze zwrotu PIT z zeznania podatkowego. Wybieraj, płacisz tym złodziejom teraz, czy być może kiedyś, w przyszłości, z groszową dopłatą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka