Dodaj do ulubionych

autko do 8tys. pomozcie plissss....

09.04.11, 15:36
Jak w temacie, mala rodzinka, maly wzrost i pieniazki male:
Myslelismy o renault megane, yaris,clio rocznik wiadomo 99-2000
A moze peugeot? tylko sporo sie naczytalismy o tylnej belce.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • xantypa4 Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 09.04.11, 15:41
      a moze takie?
      koscierski.info/ogloszenie,92061,kat,6,Rover-200-Skory-Zarejestrowany-Klima.html
      • adrian_ktostam Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 09.04.11, 15:59
        Odradzam rovera, bo mój znajomy miał. Awaryjny, części drogie i trudno dostępne. Co do peugeota, to słyszałem, że akurat 206 należy podobno do bardziej udanych modeli tej firmy. Skoro jednak tak wielu na tym forum narzeka na jego awaryjność, też radziłbym ich posłuchać. Oni nim jeździli, ja nie.
      • tocqueville Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 09.04.11, 20:01
        Rover to mina, ja bym się nie pchał
        jeździłem takim, miał 60 tys. na liczniku (autnentyk) a co chwile coś się psuło
        najlepszy odchył: jak postał na deszczu jeden-dwa dni to potem nie zapalał - musiał wyschnąć ! - coś mu tam wilgotniało, jak nawet zapalił to rwał
        • only_the_godfather Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 09.04.11, 21:50
          Znajomy miał 620 SDI. pojeździł trzy miesiące i sprzedał bo auto się ciągle psuło. Miał szczęście bo tydzień po sprzedaży siadła turbina.
    • szymizalogowany Napisz co jeszcze masz małe hehe 09.04.11, 20:32
      > Jak w temacie, mala rodzinka, maly wzrost i pieniazki male:

jak masz sisiora małego to musisz kupić jakiś gejowóz w kształcie jaja wielkanocnego - np jaris
    • grejfruut Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 10.04.11, 16:43
      Zamiast Renault doradzałbym Nissana Primerę (P11)
    • rafal_sc Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 10.04.11, 18:31
      Myślisz, że za 8 tyś. kupisz niezawodne auto. Kup auto, które ci się spodoba, będzie miało zdrową blachę, jedź na stacje diagnostyczna i sprawdź stan techniczny, jesli wszystko będzie ok to bierz i ciesz się z jazdy.
      • xantypa4 Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 10.04.11, 18:43
        Mam na oku toyote yaris z 2000r za niecale 9ooo i twingo , taniutkie bo 5000.
        Jak sie sprawuja takie 11 latki? da sie jeszcze pojezdzic? Twingo troche moze za male ale obejrzec moge.
        • rafal_sc Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 10.04.11, 19:08
          Pierwsza sprawa, ze Twingo jest tylko 3-drzwiowe a jeśli chodzi o Yarisa masz wybór. Jesli sam mialbym wybierac to z tych dwoch samochodow wybralbym Yarisa. Twingo słynęło tylko z charakterystycznego wyglądu jak na tamte czasy a jakość Toyoty jest raczej nieporównywalna do jakości Renault. Myślę, że jak kupisz Toyotę w dobrym stanie to jesteś w stanie jeszce pojeżdzić. To wszystko zależy od tego jak poprzedni wlasciciel dbal o auto. I nie polecam ci kupowania aut z komisow, na gieldzie itp.
    • expertyzer Re: autko do 8tys. pomozcie plissss.... 11.04.11, 09:22
      Jakikolwiek zadbany, od pierwszego właściciela, z kompletem faktur od dnia zakupu, aż po faktury za przeglądy i naprawy. Bez specjalnego patrzenia na markę (no może za wyjątkiem kilku trefnych modeli typu Siena itd)

Osobiście polecam Lanosa.
    • galtom Szukaj.... 11.04.11, 14:40
      ... "japończyka" bezpośrednio od właściciela (jak sie uda) i nie patrz na diesle.
      Jesli jezdzisz duzo i musi byc diesel - to niech bedzie jak najprostszy - im mniej elektroniki tym tansze naprawy (i latwiejsze) a te silniki beda juz mialy kosmiczne przebiegi wiec z wydatkami trzeba sie liczyc.

Osobiscie szukalbym Avensis I gen. - jezdzilem taka 4 lata bez zadnych awarii
      Corolli... Accord'a, Civic'a.
      (w przebiegi podene w ogloszeniach raczej nie wierz!) :-)

otomoto.pl/toyota-corolla-C18305632.html
      allegro.pl/show_item.php?item=1556431553
      otomoto.pl/toyota-avensis-1-8-benzyna-stan-bardzo-dobry-C17781482.html
      allegro.pl/show_item.php?item=1544365696
      • arojamajka22 Re: Szukaj.... 11.04.11, 23:17
        Twingo 1generacji odradzam nimo że lubie renówki to ten model jest ciasny ale i niebezpieczny tam nie ma praktycznie przodu przy nie wielkim zderzeniu śmierć na miejscu praktycznie już lepiej kupic clio lub meganke choc przy megance musisz uważać na blachę a co do Yariski to jak zrozumiałem 8tys za rocznik 2000 to chyba tanio jakoś tej cenie bym poszukał corolle z 98-00 z tej generacji auta sa do nie zajechania i części nie powiny być za drogie i zawsze sprzedasz bo te auta maja drugie życie w afryce. Roverami nie mialem do czynienia wiec się nie wypowiem a co do innych propozycji to bym mogł zaproponowac jakąś cytrynke xare lub Saxo a co do nissana primera ma dobra opinie ale niewiem czy znajdzie w tej cenie dobrym stanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka