Gość: tom IP: 83.142.123.* 15.04.11, 18:56 Czy mnie pamięć myli czy poprzednio, jak był dostępny, to kosztował dużo mniej od zwykłego Evo ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dżon Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 19:03 evo V to przedostatni z prawdziwych Lancerów. Popatrzcie co na ten sezon wygrzebał Kuchar :) Rocznik 1998 a w Elmocie był trzeci Link Zgłoś
Gość: WJ Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 21:08 EVO IX to ostatnia Lanceria Link Zgłoś
subtopic Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę 15.04.11, 21:30 @Dżon-> chyba niewidziałeś jak ten evo QHR jest porobiony, z V-tką to on ma wspólną budę ;] Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 00:24 Ciekawe czy Evo XI nie bedzie elektryczne jak i-Miev :) ------------------- Pierwszy test Trezi, prawie jak Verso-S www.fanklubtoyota.pl/co-nowego/44/205.html Link Zgłoś
Gość: dżon Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 00:35 subtopic. widziałem z bliska. silnik, dyfry i przeniesienie jest seria Link Zgłoś
Gość: Edd Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 08:01 Za 130 tys zł mam niemal równie szybkiego Golfa R 270 KM z napędem 4Motion i ze świetną skrzynią biegów DSG. 5,5 s do setki wystarcza aż nadto a średnie spalanie na poziomie 10 litrów jest zachwycające w porównaniu do Lancera (ok. 18 litrów) Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 08:11 Edd: Ciekawostka dotycząca Golfa R - po pełnym zatankowaniu ma zasięg 200 km. Wiec z tym spalaniem nie jest tez tak rozowo. ------------------- Pierwszy test Trezi, prawie jak Verso-S www.fanklubtoyota.pl/co-nowego/44/205.html Link Zgłoś
Gość: harik Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.toya.net.pl 16.04.11, 10:23 hehe jak mozna porównywac Golfa R (czyli auto FWD z tyłem dołączanym Haldexem) z Evo posiadającym stałe AWD z regulacją rozkładu momentu i zeszperowanym tyłem... Zasuwajac po autostradzie i scigajac sie spod swiatel to faktycznie Golf ma wiecej sensu ale mysle ze pierwszy łuk na torze lub szutrach pokaze roznice. Golf super autko, super silnik, zawias itd ale to usporowione auto cywilne, Evo tak jak napisano w artykule - baza do rajdówki. Link Zgłoś
Gość: józef Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.opera-mini.net 16.04.11, 10:46 @edd - gosciu wyjebales jak filip z konopii.teorie marketingowe wieswagena, ulomny naped ktory jest raczej typu FWD plus a niew AWD, zerowe pojecie o dyfrach i jeszcze pobozne zyczenia o spalaniu. polo tdi jest nawet lepsze od evo Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.pools.arcor-ip.net 16.04.11, 12:40 Za 130 tys zł mam niemal równie szybkiego Golfa R 270 KM z napędem 4Motion i ze świetną skrzynią biegów DSG. 5,5 s do setki wystarcza aż nadto a średnie spalanie na poziomie 10 litrów jest zachwycające w porównaniu do Lancera (ok. 18 litrów) No i co z tego? Czego oczekujesz od nas chwalipieto? Link Zgłoś
Gość: Rt Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.11, 15:41 Golf to tylko zwykly hot hatch... zreszta bardzo dobry, Evo to zupelnie inna liga on wlasciwie ma tylko jednego konkurenta od subaru. Link Zgłoś
Gość: PasiaciaSZ Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 15:43 heh :D no coz... mam nowego pasata 1.8 tfsi 160KM z DSG i srednie spalanie jest na poziomie wlasnie 10 litrow wiec jakim cudem wiekszy i mocniejszy o 110 KM silnik mialby brac 10 l ? Co wiecej - znajomy ma 2.0 TFSI - 200KM i srednie spalanie u niego jest w okolicy 13 litrow...i co 1000km wielka dolewka oleju ;)... Link Zgłoś
Gość: pat Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.unknown.vectranet.pl 16.04.11, 16:49 Przecież wiadomo, że to spalanie podawane przez producentów jest wzięte z księżyca. 230 konne Volvo S40 T5 AWD przy miejskiej jeżdzie żzera 14,5 litra na 100 (sprawdzone empirycznie), więc Golf R to te 10 może bierze, ale na autostradzie.. Link Zgłoś
Gość: kirk Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.opera-mini.net 16.04.11, 17:07 bardzo prosze z szacunku dla motoryzacji nie wyjezdzac z plebejskim VW gdy mowa o Mitsu evo. O TFSI to do dzialu o spalaniu mieszanki olej/wacha pół na pół w 4-suwie i do działu Guinessa komu szybciej pęknie blok, korby, pompa oliwy, wtryski itd. Zacne rekordy opiewaja na 5 tys. km. W EVO dopiero hamulce sie wtedy dogrzewaja Link Zgłoś
Gość: pat Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.unknown.vectranet.pl 16.04.11, 18:23 kirk: w EVO to po 5k masz juz przeglad i wymiane oleju, jesli mamy byc szczerzy ;-). Link Zgłoś
Gość: tom Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: 83.142.123.* 16.04.11, 19:03 harik: Evo z tyłu nie ma szpery, tylko aktywny dyfer, za to blokadę dyfra ma z przodu. Link Zgłoś
Gość: kirk Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.opera-mini.net 16.04.11, 20:57 aktywny jest byl w kilku generacjach centralny differ, z przodu bywal torsen a z tylu srzegla wieloplytkowe na kazda półośke. Dochodzil tez centralny sterownik active yaw w komputerze Link Zgłoś
Gość: Fan Mareczka Re: Lancer Evolution RS wraca nad Wisłę IP: *.net 18.04.11, 11:49 "18-calowe, wentylowane hamulce tarczowe" to cholernie duże te hamulce, ciekawe jak się zmieściły pod tymi 18-calowymi felgami... dystanse z policyjnych alf montują? Link Zgłoś