Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Nowa A-klasa

IP: *.multi-play.net.pl 19.05.11, 10:00
jak to możliwe, że piszę że o 8:01 już był odcinek jak czekam i czekam i dopiero teraz się pojawił (tuż przed 10:00)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.11, 10:02
      Drugi:)
    • Gość: ziom Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 10:03
      drugi
    • Gość: Nemo Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.230.89.183.rzeszow.mm.pl 19.05.11, 10:08
      Chwyt marketingowy ;p
    • Gość: omax Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: 178.73.48.* 19.05.11, 10:10
      Mercedes klasy A ma bardzo brzydkie przednie lampy obejmujące grill. Wygląda jak chińska podróba. Szkoda bo to Mercedesowi nie przystoi. A co do silnika Fiata to pewnie presja ekologów, którym się wydaje, że im mniejsza pojemność to mniej uciążliwy dla środowiska.
    • Gość: a Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.miasto.gdynia.pl 19.05.11, 10:18
      nareszcie, od dwoch godzin czekam na odcinek :]
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 10:20
      silnik roku hehehehe 11 litrów po mieście , to panda 1,2 4 cylindry ( żony ) wypija tylko 7 litrów po mieście ( i to gazu hehehe ) , co do wyboru auta Rowera też bym skreślił . Lancia ma tę zaletę że ma naprawdę dobry motor 115 koni i bardzo tanie części zamienne np zawieszenia , silnik 2.0 w KOCIE to jednostka z PSA , sam używam takiej , motor ma na rozrządzie łańcuch - ok ale ma też wady , duży moment ( 330 Nm) zachęca do zabawy a to skutkuje wymianą sprzęgła i koła 2M - kilka tys pln , do tego słabe wtryskiwacze ( DELPHI) nie lubią kiepskiego paliwa i wymagają regeneracji lub wymiany po 120 -150 tys km , wybrał bym KOTA 3.0 i go zagazował hihihi
    • wwx1 Re: Motodziennik: Nowa A-klasa 19.05.11, 10:21
      ten silniczek 900 twin air w 500 chodzi jak kosiarka do trawy a spalanie jest większe. Jadąc ostatnio z Krakowa do Zakopanego 500 1.2 czas chyba około 1:30h średnie spalanie wyszło 5.5 Jestem miło zaskoczony tym jak się trzyma drogi. Na " obidowa patelnie" spokojnie 80.
    • Gość: fsnnzf Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.11, 10:47
      sailor to taki śmieszek, to hehehe to hihihi, chyba się wstydzi pandy żony w gazie hehehe i zagazowania tzw KOTA hihihi
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 10:58
      @ fsnnzf - niczego się nie wstydzę , mam dobry humor od rana i beczę z osiągnięć włoskich inżynierów a do tego z komisji która nie ma bladego pojęcia o co kaman i wybiera silnik pod presją całego tego DAŁN SZAJSINGU
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.aster.pl 19.05.11, 11:11
      Bardzo podoba mi się pytanie w dzisiejszym odcinku "Droga Redakcjo" - widać, że p. Mateusz lubi samochody niebanalne i z charakterem :-) Natomiast o Lybrze słyszałem bardzo dobre opinie, zupełnie odmienne od wygłoszonej przez p. Jacka. Użytkownicy są zadowoleni, Lybry nie psują się za często a eksploatacja i naprawy - dzięki fiatowskiemu rodowodowi mechaniki - są niedrogie. Tak czy owak - wszystkie 3 auta są wg mnie bardzo fajne, ale Rovera raczej bym odpuścił ze wzgl. na ceny i dostępność części. Mam nadzieję, że podobny dylemat będę miał w przyszłym roku ;-)
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:29
      co do klasy a to akurat mi się podoba i sądzę że spotkana na ulicy w ładnym kolorze w wersji amg będzie po prostu super autem. wszystkie auta na takich zdjęciach szpiegowskich wyglądają nędznie , uważam także że akurat a klasa jest dla mercedesa samochodem przy którym można pozwolić sobie na szaleństwa stylistyczne.
      co do silnika się nie wypowiadam bo nie jeździłem autem z tym motorkiem.
      jez wybrałbym x
      DZIŚ BARDZO CIEKAWY ODCINEK , BRAWO!
    • Gość: luksusowy Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 12:18
      Droga redakcjo!
      Co lepiej kupić, żeby w Warszawie człowieka szanowali: Panamerę w dizlu, czy Majbacha do zagazowania? Nie żebym na paliwo nie miał, ale martwię się ociepleniem planety, ponieważ kupiłem dom na Majorce i już teraz w salonie mam taki żar, że mi stara skwierczy przy telewizorze.
    • Gość: Linkownicki Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.4web.pl 19.05.11, 12:27
      youtu.be/HfFG6w4v35k
    • wirecki Re: Motodziennik: Nowa A-klasa 19.05.11, 12:36
      Z tym silnikiem dwucylindrowym TwinAir z Fiata 500 to trochę nie tak. Nie sądzę, by uzyskane przez niego liczne nagrody, jeszcze przed tytułem silnika roku, to było pasmo pomyłek. Jest naprawdę nowatorski, charakteryzuje się dobrą kulturą pracy, tylko wymaga też innej kultury użytkowania. Pracuje w trybach Eco i z turbodoładowaniem zwiększającym moment obrotowy..Pali średnio niewiele ponad 7 l/100 km w obu trybach, ale na Eco może zejść dużo niżej. Ja bym się nie uprzedzał do tego motorku, o czym przekonuje mnie zresztą test Fiata 500 z takim napędem - "Szczwany szkrab" na www.autosalonpomorski.pl
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.riz.pl 19.05.11, 13:32
      Myślałam że ten TwinAir to fajny silniczek ale faktycznie jest za słaby i głośny. A propos artykułu "szczwany szkrab" to co można powiedzieć na podstawie "czterodniowego testu na dystansie ok. 400 km" . Gdyby autor zrobił jednorazowo trasę powyżej 300km to pewnie wyszedłby zmęczony z bólem głowy i bardziej trzeźwo spojrzał na całokształt. Sam też przyznał, że z tym spalaniem to nie jest tak słodko nawet przy normalnej jeździe, w jazdach testowych włosi spalili po 15l/100km.

Dobry MD:)
    • martm1 Re: Motodziennik: Nowa A-klasa 19.05.11, 13:45
      motodziennik powinien lecieć zamiast teleexpresu!
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 14:23
      Merc bardzo ładny
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 14:25
      Nie wiem, skąd oczekiwanie, że TwinAir spali wyjątkowo mało w normalnej eksploatacji. Jeżeli jeździmy w miarę dynamicznie, to ta dynamika nie bierze się przecież z nieba, tylko ze spalonej benzyny. To nie hybryda, więc odzysku energii nie ma, a start-stop powoduje tylko, że stojąc w korku nie marnujemy benzyny. Można i warto pytać, czy dodatkowa komplikacja konstrukcji i wzrost ceny są warte oszczędności, które pojawią się przy tankowaniu przy naszym indywidualnym stylu jazdy. Nie interesuje mnie, ile maksymalnie spali Fiat 500 TwinAir z gazem w podłodze, ale chciałbym wiedzieć, jak nisko można zejść ze spalaniem jeżdżąc bardzo delikatnie. Jeśli ktoś chce normalnie jeździć, mało palić i nie mieć dieslowskich kłopotów, musi się wykosztować na hybrydę, chociaż i w tym wypadku bez delikatnego traktowania gazu cudów na stacji benzynowej nie będzie.
    • Gość: OŁDI GHHA ZEQS Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 14:26
      ołdi mam, fajnie jest,
      chociaz w domu nie ma co jesc,
      lecz prestiz na dzielni,
      wszystki mi dopelni,

kiedy prestizowym ołdi jadę,
      na wszystko c*uja kłade,
      po mieście 200km na godzine,
      na to stac moja maszyne,

po zdaniu prawka tata mi kupił rs6,
      wiec tylko dla elity jestem na "cześć"
      reszta zwraca się do mnie per "PAN"
      bo lepiej w rzyciu od was mam,

biedaki i nędzarze w malych samochodach,
      na swiatłach dotykam pedału i jest po zawodach,
      400 koni po profesjonalnym tuningu,
      7:20 - to muj czas na nurburingu,

ogulnie rzal mi was wszystkich
      elo
      german power!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 zera dla frajera !
      5 ZERO - . . za fajerą !
    • jacek.balkan Re: Motodziennik: Nowa A-klasa 19.05.11, 14:37
      Ha! A nie mówiłem że będzie ciekawy?:)
      Dziękuję za komentarze, cieszę się że się podoba:)
      P.S. @ Ołdi ghha zeqs
      Dobre dobre, ale rzycie przez rz oznacza coś zupełnie innego niż życie:)
    • Gość: lidka Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.centertel.pl 19.05.11, 15:48
      Niestety. Jury rok po roku robi zwykłego nabywce aut różnych marek w BALONA. Po okresie miodowym kierowca pozostaje w związku małżeńskim z hipernowoczesnym, awaryjnym i zjechanym silnikiem niczym z choleryczną żoną w przekwicie. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...........A rozwodu wziąć się nie da.
    • Gość: Purysta Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.omega9.maxonline.com.sg 19.05.11, 16:15
      @sailor

Sorry, że znowu się nad Tobą znęcam, ale jeśli uważasz, że 2.0 w dieslu od PSA zachęca do zabawy to sam się o to prosisz...
      A gazowanie Pandy - pewnie jakbyś miał motorynkę to też byś ją zagazował hehehe ;-)
    • Gość: saillor Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 16:52
      @PURYSTA - lecz kompleksy na innym forum GAMONIU
    • Gość: do bajkopisarza Re: Motodziennik: Nowa A-klasa IP: *.4web.pl 19.05.11, 17:00
      @sailor, skoro Panda twojej małżonki pali 7 litrów gazu w mieście, tzn, że przed zagazowaniem paliła w okolicach 5 litrów etyliny. Takie bajki, opowiadaj przedszkolakom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka